سعي نکردم در سينما به دنبال پول باشم و هميشه به دنبال سينمايي بودم که مولف باشد و تماشاچي را با سينمايي فرهنگي آشنا کند.
«خسرو معصومي» کارگردان سينما در گفت وگو با خبرنگار سرويس هنري برنا ضمن بيان اين مطلب افزود: من هيچ وقت در سينما به دنبال پول نبودم، هميشه سينماي مولف را دوست داشتم. در فيلم "رسم عاشق کشي" با 33 ميليون تومان کل کار را به اتمام رساندم و زماني که اين فيلم در شانگ هاي چين به نمايش درآمد يکي از خبرنگاران از من درباره هزينه اي که براي اين فيلم کرده بوديم، سوال کرد و من در جواب گفتم؛ 80 هزار دلار. براي مدتي سکوت عجيبي در سالن حاکم شد و آنها اين حرف من را باور نکردند اما اين ميزان هزينه کم واقعي بود.
وي ادامه داد: تمام بازيگران اين فيلم از جمله خانم گوهر خيرانديش، دستمزدهاي بسيار کمتري از آنچه که براي فيلم هاي ديگر مي گرفتند، در اين فيلم دريافت کردند و ساير عوامل فيلم هم با من و تهيه کننده همکاري خوبي داشتند تا من بتوانم با کمترين هزينه کار قابل قبولي ارائه دهم که مخاطب هم توانست با آن ارتباط درستي برقرار کند.
معصومي يادآورشد: اگر فضاي سالمي در سينما ايجاد شود، تماشاچي هم با سينما آشتي خواهد کرد. امروزه تماشاچيان جلوتر از سينما هستند، وقتي که سينما از آنها عقب تر است چطور مي توان آنها را شوکه کرد، خب طبيعي است که در چنين شرايطي دست سينماگران هم خالي است.
کارگردان فيلم «باد در علفزار مي پيچد» به موفقيت اين فيلم در جشنواره فجر امسال اشاره کرد و گفت: من نمايش اين فيلم را در سئانس و سينماهاي مختلف همراه تماشاگران نگاه کردم و با توجه به عکس العمل هاي آنها و فضاي طنزي که دارد، فکر مي کنم با اين فيلم ارتباط خوبي برقرار کرده است. در زمان اکران عمومي هم اگر تبليغات درستي صورت گيرد، فيلم در گيشه ضرر نمي کند.
وي افزود: يک سري از فيلم ها هستند که به شعور تماشاگر توهين مي کند اما من هميشه در سينما سعي کرده ام تماشاچي را با سينماي فرهنگي آشنا کنم.
معصومي درباره انتخاب بازيگر نقش اول براي اين فيلم گفت: انتخاب اول من "گلشيفته فراهاني" بود، اما با او به توافق نرسيديم و بعد فيلمنامه را به "ترانه عليدوستي" داديم چون احساس مي کنم يکي از بهترين بازيگران سينماي ايران است که با چهره خود به خوبي بازي مي کند اما با او هم به توافق نرسيديم تا اين که دستيارم به من پيشنهاد داد تا "الناز شاکر دوست" نقش شوکا را بازي کند.
وي تصريح کرد: من در ابتدا فکر نمي کردم او بتواند با اين شرايط سخت کنار بيايد اما او با نقش شوکا به خوبي ارتباط برقرار کرد و زحمات زيادي براي آن کشيد، و به نظر من با فيلم «باد در علفزار مي پيچد» راه جديدي براي او در سينما باز شد. ما در مجموع 58 روز توليد داشتيم و 40 روز نيز مرحله پيش توليد زمان برد. براي آماده کردن اين فيلم در جشنواره دو ماه و نيم صرف مونتاژ، 50 روز صداگذاري، چهار ماه ساخت موسيقي و دو هفته ميکس کرديم.
کارگردان فيلم «رسم عاشق کشي» درباره تعويض دبير جشنواره فيلم فجر به طور مداوم گفت: در همه جاي دنيا مانند کن، ونيز، لوکارنو و... به مدت چند سال يک نفر دبير جشنواره است تا بتواند در طول اين مدت مشکلات را بشناسد و در دوره هاي بعدي جشنواره بهتري برگزار شود اما در ايران هر دو يا سه سال يک بار دبير جشنواره تغيير مي کند. در برگزاري چشنواره هاي بزرگ سينمايي تجربه حرف اول را مي زند.
معصومي ادامه داد: در جشنواره فيلم فجر هر ساله براي انتخاب فيلم ها و داوري ها تنگ نظري هايي صورت مي گيرد. همچنين مميزي هايي هم شامل حال برخي از فيلم ها مي شود که فيلمسازان ما سعي مي کنند با اين مميزي ها کنار بيايند و خود را با اين شرايط تطبيق دهند.
کارگردان فيلم «جايي در دور دست» به کيفيت بد صدا و تصوير در سينما صحرا اشاره و تصريح کرد: اگر بخشي از تماشاگران ما از سينما قهر کرده اند به دليل کيفيت بدي سالن هاي سينماست. به طور مثال در جشنواره امسال زماني که فيلم "باد در علفزار مي پيچد" در سينما صحرا براي خبرنگاران و منتقدان نمايش داده شد، من فاتحه فيلم را خواندم. بسياري از صداهايي که من براي فيلم گذاشتم اصلا نبود.
وي افزود: در همه جاي دنيا بهترين سينما را به مطبوعات و منتقدان براي ديدن فيلم ها اختصاص مي دهند تا آنها بتوانند در بهترين شرايط فيلم را نقد و بررسي کنند. صداي مناسب در ديدن فيلم تاثير زيادي دارد. فيلم ها مانند فرزندان فيلمساز هستند و اگر نمايش ناموفقي داشته باشيم، در کل کار تاثير مي گذارد.