بیانیه جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی در حمایت از جواد شمقدری برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
همچنان اسامي هنرمندان به ليست اضافه مي شود
بیانیه جمعی از هنرمندان و فعالان فرهنگی در حمایت از جواد شمقدری برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۵:۲۰
 


 


 


 


 


 


این روزها کابینه دولت دهم با انتخاب وزراء توسط رئیس جمهور منتخب در حال شکل گیری است که کیفیت آن نه تنها سرنوشت ملت و دولت در چهار سال آینده را رقم می زند، بلکه بر سمت و سوی افق و آینده کشور نیز تأثیر شگرفی خواهد داشت .


اینکه چه شد " فرهنگ " به پاشنه آشیل دولت نهم تبدیل شد و علیرغم دیدگاه های فرهنگی باز، عمیق و روشنفکرانه دکتر احمدی نژاد، بدنه مدیریت فرهنگی به سمت تک ساحتی کردن فضای فرهنگ و اندیشه و نيز محدود سازی و محکوم سازی اهالی فرهنگ و هنر متمایل شد، جای تأمل دقیق و کارشناسانه دارد و یافتن پاسخ صحیح آن می تواند راه درست و گزینه صحیح را برای نحوه مدیریت فرهنگی دولت دهم نشان دهد .


ابراز نارضایتی دکتر احمدی نژاد از عملکرد دستگاه های فرهنگی و تأکید ایشان به توجه ویژه و خاص به حوزه "فرهنگ" در دولت دهم، مردم و اهالی فرهنگ و هنر را به ایجاد تحولات اصولی و بنیادی در این عرصه امیدوار کرده است، اما دشواری راه و تجربه های تلخ گذشته نگرانی هایی را هم برانگیخته است .


پیچیدگی های عرصه فرهنگ و هنر و آفت های خاصی که این حوزه را تهدید می کند و در گذشته نیز به آن آسیب های جدی رسانده است، اقتضا می کند که مدیریت های فرهنگی در ابعاد و جهات مختلف، ويژگي هاي خاص و توانایی ها و آمادگی های لازم را داشته باشند .


اراده و تصمیم رئیس جمهور محترم بر انجام تحولات اساسی در عرصه فرهنگ و هنر و تغییر ساختارهای فرهنگی و اصلاح و توانمندسازی دستگاه های فرهنگی در ابعاد کلان، بر این ضرورت صحه می گذارد که مدیریت های فرهنگی در دولت دهم، بیش از هر چیز، باید کاملاً "هماهنگ و همراه" با رئیس جمهور در رسیدن به اهداف بلند و تصمیم های بزرگ وي باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان "متولی فرهنگ و هنر" در کشور در دوره های گذشته، همواره دستخوش ناخوشي ها و  فراز و نشیب هایی بوده است و مشکلات مدیریتی و بروکراتیک، ناکارآمدي سیستمی، اعمال سلیقه ها و اختلافات بخشی و برون بخشی، موازی کاری و ناهماهنگی و مدیریت های پنهان، ضوابط و مقررات ناکارآمد و نامناسب با شرایط امروز، مديريت هاي سياسي و غير متخصص و ... شرایطی را به وجود آورده است که این مجموعه گسترده و متنوع بیش از هر زمان دیگری نیاز به تغییر و تحول و بازسازی دارد .


در چنين شرايطي است كه : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شناخت دقیق از جزء به جزء بخش های این وزارتخانه داشته باشد . او باید جرأت و شجاعت ایجاد تحولات بنیادی در این ساختار فرسوده و زنگ زده را نیز داشته باشد . همچنین باید از امکان بسیج مجموعه ای از نخبگان و کارشناسان فرهنگی، مدیران و متخصصان هنری برای استفاده از پتانسیل کارشناسی موجود در جامعه فرهنگی- هنری کشور را نیز داشته باشد .


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید - آنچنان که همه جا مرسوم است - یک تشخص فرهنگی داشته باشد نه سابقه سیاسی، و فکر و عمل او نیز در حوزه فرهنگ جریان داشته باشد، نه اینکه بازیگر میدان سیاست باشد .         


ما هنرمندان و فعالان فرهنگی کشور در شرایط موجود و با بررسی همه ملاک ها و معیارها، در عین احترام به همه عزیزانی که برای خدمت در این عرصه اعلام آمادگی نموده اند، هنرمند متعهد کشور "جناب آقای جواد شمقدری" را فردی مناسب و شایسته برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می دانیم و معرفی می کنیم . چون مي دانيم:




- ديدگاه ها و مواضع فرهنگی و هنری جواد شمقدری در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و مورد تایید ايشان بوده و او همواره ولایت مداری خویش را به اثبات رسانده است.

- جواد شمقدری از ابتدا با احمدی نژاد میثاق معنوی و وفاداری بسته است و در همه این سال ها همواره در کنار وی بوده است .

- شمقدری در چهار سال گذشته به عنوان مشاور هنری با رئیس جمهور همراه بوده است و در مقاطع خاص و حساس نقش خود را به خوبی ایفا کرده است و توانایی ها و شایسته‌گی‌هایش را نشان داده است .

- اين هنرمند طول 4 سال گذشته را با کناره گیری از عرصه فیلمسازی، به مطالعه، تحقیق و پژوهش و آسیب شناسی حوزه مدیریت كلان فرهنگی و بررسی وضعیت و عملکرد دستگاه ها و نهادهای فرهنگی کشور پرداخته است و ضمن نگاه کلان بر ساختار فرهنگ کشور بر جزئیات آسیب ها و کمبودها وقوف یافته است .

- هنرمندان و به ويژه سينماگران به اقتضاي مجموعه اي از توانايي هاي ذاتي و اكتسابي خاص، جزو "نخبگان" جوامع محسوب مي شوند و شمقدری با آثار هنری و سينمايي و تجارب مديريتي و ديدگاه هاي فرهنگی خویش، ثابت کرده از آن برخوردار است.

- شمقدری با تجربه چهار سال حضور ناظر در متن دولت نهم می تواند بهتر و کارآمدتر از دیگران در حرکت سریع خدمت رسانی دولت دهم، همراه و هماهنگ باشد.

- ارتباط و شناخت متقابل شمقدری و اهالی فرهنگ و هنر در ایجاد، بسط و گسترش تعامل مثبت و سازنده بین مدیران و هنرمندان در این دوره مؤثر خواهد بود.

- تخصص و تسلط شمقدری بر رسانه به ویژه رسانه های دیداری در ارتقاء همکاری و تعامل دو نهاد مهم و مؤثر فرهنگی یعنی وزارت ارشاد و صدا و سیما مؤثر خواهد بود.

- سوابق روشن و شفاف اجرایی و آثار هنری و سینمایی شمقدری در گذشته و اعتماد رئیس جمهور و مسئولین نظام به وی، اقتدار مدیریت فرهنگی را افزایش خواهد داد.

- ارتباط گسترده و متنوع شمقدری با فعالان فرهنگی، هنرمندان و مدیران اجرایی این توانایی را به او می دهد که از ظرفیت بالایی برای انتخاب مدیران، فعالان و دست اندركاران عرصه فرهنگ و هنر استفاده نماید.



در پایان از رئیس جمهور مردمی و مکتبی دکتر محمود احمدی نژاد می خواهیم همچنان که در حوزه های دیگر به اتخاذ تصمیمات بزرگ می اندیشند، دولت دهم را به تصمیمات و اقدامات تاریخ ساز در عرصه فرهنگ و هنر مزین نمایند . ما به جواد شمقدری امیدواریم.


هوشنگ توکلی، جمال شورجه، محسن علی اکبری، علی درخشی، محمدرضا شرف الدین، سیدعلیرضا سجادپور، فرج اله سلحشور، محمود پاک نیت، حمید احمدزاده، ابوالقاسم طالبی، نادر طالب زاده، رضا ایرانمنش، رضا برجی، حمید بهمنی، پرویز شیخ طادی، حبیب اله بهمنی، منوچهر حقانی پرست، محسن محسنی نصب، سیداحمد میرعلایی، سیدمحمد میرزمانی، داوود رسولیان، مرتضی حیدری، حبیب کاووش، جعفر دهقان، اسماعیل سلطانیان، مهدی عظیمی، شفیع آقامحمدیان، علیرضا اسحاقی، ابراهیم اصغری، مسعود اطیابی، جهانگیر الماسی، محمدحسین انصاری، محمدباقر آشتیانی پور، اسماعیل براری، احمد پورعلی‌کرد، امیر پوروزیری، سید عباس پویا، محمدرضا آهنج، محمد ابراهیمیان، داوود اجاق‌لو، علی صالحی، جمشید محمدی، علی محسنی، رضا توکلی، مقصود جباری، حمید طالقانی، مجید عبدالعظیمی، حسن رضوانی، محسن بابایی، عطاءاله سلمانیان، ماشاءاله شاهمرادیزاده، حسین طلابیگی، مریم پوریامین، سیداحمد حسنی مقدم، عباس رافعی، رضا رستگار، رضا رسولی، احمد کاوری، علی غفاری، مهدی فیوضی، سیدناصر هاشم زاده، مهدی یمینی، عنایت اله آزادیگانه، حسن کاربخش، حسین حکمت‌جو، رضا سبط احمدی، صادق اسکندر پور، محمدرضا ایزدی یکتا، سعید منزه، مسعود قندی، ابوالفضل عطار، همایون رضا عطاردی، اردشیر ایران نژاد، مصطفی بافرونی، محمدرضا الله دادیان، سعید الهی نیا، محمدنجف اوشانی، محمدتقی انصاری، حسین ناظریان، زهره زارعی، انسیه شاه حسینی، محمدرضا عقیلی، محمد بیگ‌لری‌پور، کریم قربانی، محمد گبرلو، چنگیز حبیبیان، شهاب ملتخواه، سيد جلال محمديان، ولي صابري، كاظم نوازني، فتح الله محمودي، مهرداد دلنوازي، اميرحسين شريفي، كاظم معصومي، معمارزاده، حسن رزم خواه، اكرم محمودي، حسين عصمتي، دكتر مينا صدري، دكتر علي اصغر شيرازي، استاد پرويز اقبالي، استاد خشايار قاضي زاده، استاد جليل جوكار، استاد عباس جمال پور، دكتر محمد باقر آقاميري، دكتر سيد رحيم خوش نظر، احسان حقيقي، استاد امامي فر، استاد پرويز حاصلي، حسين مسافر آستانه، شاهرخ رضايي، سعيد داخ، ماني كسرائيان، اميد اميدي ، ویدا شهشهانی، قدرت الله صلح میرزایی، علی رضا ظریف، علی طالب لو، سارا عمیدی، عبدالرضا منجزی، اکبر منصور فلاح، مهدی تدین ، محسن شایان فر، مهدی بهنام، کاوه صفائیان، علی اصغر محبی، شهرام اردبیلی، بیژن محتشم، مهدی شیرازی، ولی الله مومنی، حمید یاسمسن، آرش احمدی، کریم غفاری، مهدی فرهادی پور، حسن محمدی، رهام مخدومی، عنایت بخشی، فرامرز صدیقی، علي درخشي، محمد خزايي ، انسيه زيدي، كورش نبي زاده، نادر سامانيان، جعفر علي عسگري، سيد داوود گرفمي، محسن ملكي، مسعود علي پور دواني، غلامرضا جهانمهر، روزنه بيده، داود قچاق و...


سایر امضا کنندگان  بیانیه متعاقبا به این لیست اضافه خواهد شد.


 
کد خبر: 5789
Share/Save/Bookmark