الگوی توسعهی مدیران ارزشمدار
تاريخ : چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۱۱
مهمترین بعد توسعهی مدیریت، توسعهی مدیران سازمانها است. اندیشمندان سازمان و مدیریت با رویکرد منابع انسانی، برای توسعهی مدیران در چهارچوب الگوهای خاص، ابعاد و مؤلفههایی را معرفی میکنند.عدهای برای موفقیت مدیران، تواناییهای ذاتی و اکتسابی معینی را ضروری میدانند و برخی علاوه بر ابعاد ذکر شده سبک مدیریت و سازگاری محیطی را برای موفقیت مدیران لازم میدانند. سازمانها بایستی بپذیرند که انسان عامل اساسی حرکت و تحول است. سازمانها با بهرهگیری درست از تواناییهای ذاتی و اکتسابی و کوشش در پرورش هر چه بهتر آن، میتوانند راه تکاملی سازمان را بپیمایند. توسعهی مدیریت به معنای؛توسعهی نرمافزار، سختافزار، نیرویانسانی و مدیران میباشد. هدف این کتاب ارائه الگوی جامعه توسعهی مدیران ارزشمدار میباشد تا از فرآیند ارائه این الگو در جهت برآورد نیازهای شرکتی، ارزیابی عملکرد مدیران، آموزشدادن مدیران و بالا بردن عملکرد آیندهی سازمانها استفاده نماید.
این کتاب دارای سه فصل است که فصلاول کتاب به بررسی توسعهی مدیران؛ مدیران و شقوق پرداخته است که شامل بخشهای زیر است: "چرا توسعهی مدیریت؟"، "فرآیندهای توسعهی مدیریت"، "سبکهای شغلمدار وکارمندار"، "رویکرد رهبری موقعیتی"،"مقایسهی نظریههای سبک رهبری با یکدیگر".
نویسنده در فصل دوم نیز به بررسی مدیران توانمند و مهارتهای سازمانی میپردازد که شامل بخشهای زیر است:"تعریف توانایی"، "مهارت های مدیران"، "توسعهی مهارتهای مدیران"، "تواناییهای مدیریتی"، "روشهای افزایش انگیزش".فصل سوم کتاب به بررسی روانشناختی توسعهی مدیران میپردازد که شامل بخشهای ذیل است:"نظریهی آیزینگ"، "اندازهگیری شخصیت"، "ویژگیهای مدیران از دیدگاه امام علی (ع)".
درحال حاضر به دلیل پارهای از عقب ماندگیهای ناخواسته که بسیاری از آن ریشه در توسعهنیافتگی مدیریت در کشور ما دارد و به این دلیل هنوز نتوانستهایم به جایگاه مطلوب و آرمانی خویش دست یابیم؛ مطالعهی کتاب برای مخاطبین زیر موثر میباشد: مدیران عالیرتبه کشوری و لشکری، دانشگاهیان، سیاستمداران، فرهیختگان متخصص در علوم راهبردی.
کتاب " الگوی توسعهی مدیران ارزشمدار" به قلم لطفعلی بختیاری توسط انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی در سال 1388 در 208 صفحه منتشر شده است.