گزارش هنرنیوز از نشست خبری ششمین جشنواره تئاتر سوره؛
نجات جشنواره کار هر ساله ما است
نشست خبری ششمین جشنواره تئاتر سوره در سالن کنفرانس تئاتر شهر صبح امروز با حضوز دبیر جشنواره رضا نیاپور برگزار شد.
تاريخ : دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۰۲
رضا نیاپور در ابتدای نشست گفت: این دوره از جشنواره در بخشهای صحنهای، نمایشنامه خوانی، مونولوگ، نمایشنامه نویسی پژوهش و... برگزار میشود. در مجموع قرار است در این جشنواره ما ۹ بخش را پوشش دهیم. این جشنواره جایی است تا جوانهای ما بتوانند نبوغ و استعداد خودشان را به نمایش بگذارند. تنوع موضوعات و نزدیکی آثار آنها با زندگی روزمره میتواند از ویژگیهای این جشنواره باشد. همچنین توجه ویژه به حماسه اقتصادی و سیاسی از دیگر اهداف این جشنواره میباشد. قرار است این جشنواره از ۳۰ تا ۱۰ خرداد ماه برگزار شود مراسم افتتاحیه در داخل دانشگاه سوره برگزار میشود و در تلاش هستیم که اختتامیه را در خارج از دانشگاه برگزار کنیم با چند ارگان مشغول به رایزنی هستیم که البته هنوز جایی قطعی نشده است تا آن را رسانهای کنیم.
دبیرخانه ششمین جشنواره دانشجویی تئاتر سوره در ادامه گفت: نسبت به برگزاری این جشنواره بیمهریهای زیادی میشود و ما هر سال به جای اینکه تلاش کنیم که جشنواره روند رو به رشدی داشته باشد دائماً نگران این هستیم که آیا این جشنواره امسال نیز برگزار میشود یا خیر. ما هر سال باید جشنواره را نجات دهیم و با حده اقلها کنار بیاییم.
وی در ادامه گفت: این جشنواره تنها جشنوارهای است که دبیر آن را افراد شرکت کننده و بچههای دانشگاه با رای گیری انتخاب میکنند. در این جشنواره با توجه به تعداد دانشجویان تئاتر که زیاد هم هستند به خوبی میتوان فضایی محیا شود که در آن جوانها شرکت کنند. امسال نیز قرار است کارگاهی تحت عنوان «زبان در نمایش نامه نویسی معاصر ایران» توسط استاد نادری برگزار شود. وی سالها بود که حضورشان در برخی از عرصهها کمرنگ شده بود ولی برای ما افتخار آمیز است که در این دوره از جشنواره در کنار ما قرار گرفتهاند. در ادامه باید بگویم داوود فتحعلی بیگی نمایش «سایه تو سایه» را اجرا کند. در حال پیگیری هستیم تا در پایان جشنواره آثار برگزیده اجرای عموم داشته باشند امیدواریم این هماهنگیها صورت بگیرد.
نیاپور این چنین ادامه داد: از آقایان باباشاهی، طاهری و وزیر محترم علوم دعوت میکنیم که از این جشنواره حمایت کنند. حمایتها هم مادی است و هم معنوی همین که در این جشنوارهها حضور پیدا کنند برای ما یک قدم رو به جلو است. در جشنواره امسال ۹بخش داریم که در بخش صحنه ۶۵ کار برای بازخوانی متنها به جشنواره ارسال شد که از بین آنها ۴۰ متن برای بازبینی انتخاب شدند و از بین آنها ۲۰ کار به مرحله بازبینی رسید و در نهایت در اردیبهشت امسال با بازبینی آثار توسط مهلقا باقری و رضا یونان پنج کار برای اجرا روی صحنه انتخاب شد. سایر بخش ها نیز به همین ترتیب روال خود را طی کرده اند.
وی در پایان گفت: تمام نمایشهایی که قرار است به روی صحنه بروند ایرانی هستند به جز یکی از نمایشها که کاری اقتباس شده است. باز هم تاکید میکنم ما این جشنواره را بدون حمایت هیچ ارگانی برگزار میکنیم و امیدوارم مسئولین این جشنواره را در مقابل و یا موازی جشنواره تئاتر دانشگاهی نبینند بلکه ما در کنار آنها هستیم اما اهداف و فضای این جشنواره کاملاً متفاوت با آن ها است و تنها جشنوارهای است که تمام بخشهای مخلف تئاتر را در بردارد. و این یک امتیاز بزرگ است.