داوری بخش عكس هشتمین جشنواره طنز سوره برگزار شد
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری؛
داوری بخش عكس هشتمین جشنواره طنز سوره برگزار شد
داوری بخش عكس هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره حوزه هنری شنبه ۱۴ تیر ماه با حضور داوران این بخش و ناصر فیض مدیر دفتر طنز و دبیر هنری جشنواره در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۲
به گزارش هنرنیوز به نقل از خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری رسول اولیاء زاده مدیر خانه عكاسان ایران، علی میرفتاح نویسنده و روزنامه نگار طنزپرداز و محمود عبدالحسینی عكاس پیشكسوت داوران بخش عكس این دوره جشنواره طنز سوره بودند كه ۳۵۰ اثر ارسال شده به این بخش را طی حدود ۳ ساعت داوری كردند.

در مرحله نخست داوری ۵۰ اثر توسط داوران انتخاب شد و در مرحله بعدی نیز ۲۲ اثر برای حضور در نمایشگاه عكس و مرحله نهایی جشنواره انتخاب شد.

داوران، عناصر تكنیكی و زیبایی شناسی عكاسی را در كنار توجه به طنز، ملاحت و شوخ طبعی در نظر گرفتند. همچنین نوآوری و خلاقیت در عكاسی از دیگر ویژگی های مورد توجه داوران بود.

رسول اولیا‌زاده فارغ التحصیل مقطع كار‌شناسی ارشد گرافیك است كه از سال ۵۹ تاكنون فعالیت مستمری در عرصه گرافیك، عكاسی تئا‌تر و مطبوعات داشته است.

مدرس عكاسی و گرافیك در دانشگاه‌های هنر، عضو هیأت داوران مسابقات عكس در سطح داخلی، عكاس مطبوعات از سال ۵۹ تا ۸۶، عضو سه دوره هیأت مدیره انجمن صنفی عكاسان مطبوعات، دبیر سرویس عكس نشریات مختلف، گرافیست و صفحه آراء مجلات مختلف و مدیریت خانه عكاسان ایران از جمله سوابق فرهنگی و هنری وی در عرصه عكاسی بوده است.

محمود عبدالحسینی متولد ۱۳۳۷ است. وی از سال ۱۳۵۹ با ورود به مجله پیام انقلاب فعالیت جدی‌اش در زمینه عكس خبری را آغاز كرد. چهره‌های بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی را در قاب دوربینش قرار داد و در عملیات‌های مختلف در دفاع مقدس به عكاسی پرداخت. عبدالحسینی تاكنون در زمینه‌های تبلیغاتی و صنعتی و مستند اجتماعی نیز عكاسی كرده است. همچنین نمایشگاه های متعدد انفرادی و گروهی را در كارنامه خود دارد.

سید علی میرفتاح روزنامه نگار و نویسنده طنزپرداز با سابقه كشورمان نیز آثار بسیاری در زمینه طنز تا به حال منتشر كرده است، "قلندران پیژامه پوش" یكی از مطرح ترین آثار این نویسنده است. وی همچنین در جشنواره های مختلف همچون طنز مكتوب و ... با دفتر طنز حوزه هنری همكاری داشته است.

شایان ذكر است هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره در بخش داستان كوتاه، شعر، عكس، استندآپ كمدی، فیلم كوتاه، مقاله، نثر و نمایش آثار را دریافت می كند.

مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف جشنواره روزهای ۲۴ تا ۲۶ مرداد ماه سال جاری در حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به پل حافظ برگزار خواهد شد.
به قلم «جواد كامور بخشایش»

خاطرات ده‌سال اسارت «علی‌اصغر رباط جزی» در زندان‌های عراق مكتوب شد

خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» یكی از آزاده‌هایی كه ده سال در اسارت رژیم بعث عراق بود، توسط «جواد كامور بخشایش» در قالب كتابی گردآوری و به زودی به چاپ خواهد رسید.

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، جواد كامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگر درباره ثبت خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی»، بیان داشت: آقای رباط جزی یكی از آزاده‌های هشت سال دفاع مقدس است كه ده سال در اسارت رژیم بعث عراق بوده و در اردوگاه‌های مختلفی این دوران را تجربه كرده است.

به گفته وی، «علی‌اصغر رباط جزی»، شكنجه‌های زیادی را متحمل شده است و در عین حال در بسیاری از حوادث و رویدادها، نقش‌آفرین بوده است.

كامور بخشایش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا در این كتاب تنها به بیان خاطرات این آزاده پرداخته‌اید، ادامه داد: مضمون كتاب خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» از زمان تولد این آزاده تاكنون را شامل می‌شود و فقط مختص به دوره اسارت نیست گرچه خاطرات این دوره، یعنی دوره اسارت رباط جزی، حجم زیاد كتاب را شامل می‌شود.

وی افزود: این كتاب، گرچه به شیوه خاطره؛ روایی داستانی است در عین حال از پژوهش‌های عمیقی از موضوعات مختلف برخوردار است یعنی خاطرات آقای رباط جزی با خاطرات افرادی كه با این فرد آشنا بودند، هم‌پوشانی شده و در عین حال در پاورقی‌های كتاب، اطلاعات بسیار زیادی از حوادث و شخصیت‌های مربوط به خاطرات توضیح داده شده است.

این نویسنده با بیان اینكه عنوان این كتاب را «طعم تنهایی» یا «دروازه‌های بی‌نور» نامگذاری خواهم كرد، گفت: این كتاب در هفت فصل و به احتمال زیاد در ۶۰۰ صفحه توسط انتشارات «سوره مهر» منتشر خواهد شد.

بر اساس این گزارش،جواد كامور بخشایش متولد ۱۳۵۳در استان آذربایجان شرقی و دارای مدرك كارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است كه تاكنون نزدیك به ۱۵ اثر با عناوینی نظیر «جای امن گلوله‌ها»، «شیخ شریف»، «خاطرات آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای»، زندگی داستانی شهید تندگویان با عنوان «یاس در قفس»، «خاطرات سیدمرتضی نقوی»، «آینه جویبار (فرهنگنامه شهدای شهرداری تهران)» و «خاطرات سیدكاظم اكرمی» را منتشر و روانه بازار نشر كرده است.

با حضور ۱۳ استان كشور فراخوان دومین جشنواره منطقه ای «گناهان زبانی» اعلام شد

حوزه هنری استان زنجان فراخوان دومین جشنواره قرآنی «گناهان زبانی» را به صورت منطقه ای، ویژه استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، اردبیل، همدان، كردستان، قزوین، قم، البرز، گیلان، تهران و زنجان با موضوع گناهان زبانی از دیدگاه قرآن و احدایث برگزار می كند.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، رئیس حوزه هنری استان زنجان با اشاره به اینكه این دوره از جشنواره در سه بخش هنرهای تجسمی، هنرهای تصویری و شعر طنز برگزار می شود، ابراز كرد: جمال رحمتی، همایون اسعدیان و ناصر فیض به ترتیب دبیران علمی این سه بخش جشنواره هستند.

حمیدرضا اسماعیلی با اشاره به اعلام فراخوان دومین جشنواره قرآنی «گناهان زبانی» گفت: علاقمندان تا (۳۱شهریورماه) سال جاری می توانند آثار هنری خود را در قالب های كاریكاتور، شعر طنز و فیلم كوتاه (۱۰۰ ثانیه ای) به دبیرخانه این جشنواره ارسال كنند.

این مقام مسئول تشویق و ترغیب هنرمندان به منظور غنای آثار خود با استفاده از قرآن و منابع قرآنی را یكی از مهم ترین اهداف جشنواره برشمرد و افزود: آشنایی هر چه بیشتر هنرمندان با ابعاد گوناگون ادبی و هنری قرآن و معرفی بیشتر قرآن به عنوان الگوی اعتقادی و فكری و زیبایی شناسی به عنوان پشتوانه غنی هنرهای ایرانی نیز از دیگر اهداف مهم این جشنواره است.

وی، ایجاد بستر مناسب برای بروز خلاقیت های هنری و شناسایی هنرمندان فعال در عرصه دینی و ارج نهادن به هنرمندانی كه با تأثیرپذیری و انس با قرآن، به آثار برتر هنری دست پیدا كرده اند را نیز از جمله اهداف جشنواره عنوان كرد.

اسماعیلی با یادآوری اینكه نمایشگاهی از آثار منتخبین رشته های تجسمی راه یافته به بخش مسابقه برپا می شود، گفت: زمان برگزاری این نمایشگاه (۱۳ تا ۲۱ مهرماه) سال جاری مصادف با قربان تا غدیر خواهد بود.

رئیس حوزه هنری استان زنجان با اشاره به اینكه هنرمندان می توانند تا (۳۱ شهریورماه) سال جاری آثار خود را ارسال كنند، یادآور شد: علاقمندان جهت كسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مقررات جشنواره می توانند به پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری استان زنجان به آدرس www.artzanjan.ir مراجعه و یا با شماره ۰۲۴۳۳۴۲۰۸۶۲ تماس حاصل كنند.

شایان ذكر است دومین جشنواره قرآنی «گناهان زبانی» با مشاركت موسسه دارالقرآن كریم زنجان برگزار می شود و زمان برگزاری مراسم اختتامیه و اهداء جوایز برگزیدگان ۲۰ مهرماه سال جاری برگزار خواهد بود.

ترجمه های عربی و تركی «نورالدین پسر ایران» در راه است

معصومه سپهری نویسنده كتاب «نورالدین پسر ایران» از مراحل ترجمه انگلیسی و همچنین ترجمه عربی و تركی این اثر خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، معصومه سپهری درباره ترجمه انگلیسی كتاب «نورالدین پسر ایران» گفت: ترجمه این كتاب توسط شقایق قندهاری در حال انجام است و قرار است كه به زودی ترجمه عربی و تركی این اثر نیز آغاز شود.

وی درباره نگارش كتاب جدیدش نیز، گفت: درحال حاضر كتاب جدیدی را در دست نگارش ندارم اما موضوعاتی هست كه در حال فكر كردن و برنامه ریزی برای اجرای آن هستم.

این نویسنده در خصوص انتشار مجموعه «یك جعبه شیرینی، یك گلوله» افزود: این اثر كه از مجموعه آثار دفاع مقدسم است برای انتشار آماده شده، اما هنوز منتشر به چاپ نرسیده است و علت عدم انتشار آن را نمی دانم.

فهیمه سمسار، مدیر دفتر ترجمه حوزه هنری نیز درباره ترجمه عربی و تركی كتاب «نورالدین پسر ایران» گفت: قرار است ترجمه تركی و عربی این كتاب توسط دفتر ترجمه حوزه هنری انجام شود اما هنوز برنامه قطعی برای این ترجمه ها صورت نگرفته است.

وی همچنین با اشاره به ترجمه انگلیسی كتاب «نورالدین پسر ایران» گفت: ترجمه این اثر تا پایان تابستان به اتمام می رسد و بعد از ترجمه در مورد نحوه انتشار و توزیع آن تصمیم خواهیم گرفت.

شایان ذكر است؛ كتاب «نورالدین پسر ایران» كه انتشارات سوره‌ مهر آن را در آذر ماه ۱۳۹۰ منتشر كرده، ششصدمین كتاب دفتر ادبیات مقاومت حوزه‌ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۳ سال فعالیت این دفتر به حساب می‌آید. خاطرات سید نورالدین عافی را ابتدا در سال ۱۳۷۳، آقای موسی غیور طی ۴۰ ساعت مصاحبه به زبان آذری ضبط كرد و خانم معصومه سپهری از سال ۱۳۸۳ كار پیاده‌سازی و تنظیم این مصاحبه‌ها را بر عهده‌ گرفت. ایشان برای فراهم آوردن این كتاب ۷۰۰ صفحه‌ای شخصاً نیز چندین مصاحبه‌ی تكمیلی از صاحب خاطرات و همرزمان او انجام داده است.

هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره/۲۲
صحرایی: در حوزه طنز نویسنده حرفه ای نداریم


اكبر صحرایی نویسنده و برنده جایزه ادبی «جلال» گفت: ما در حوزه طنز نویسنده حرفه ای نداریم چراكه نویسنده در كنار شغل خود و از روی تفنن دستی به قلم می برد كه این روش در نویسندگی به طور قطع به نتیجه نمی رسد.

اكبر صحرایی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری طنز را ابزار كارا و تأثیرگذار به خصوص در حوزه داستان و شعر دانست و گفت: طنز علاوه بر تأثیرگذاری باعث انتقال مسائل و جذب مخاطب می شود به ویژه در فضای فعلی كه خوانش كتاب با استقبال كمی رو به روست، می تواند مخاطب را به سمت مطالعه سوق دهد.

صحرایی افزود: به جایگاه طنز در ادبیات توجه كمتری صورت گرفته در حالی كه با بررسی در آثار طنز رادیو و تلویزیون، می توان نگاه ویژه به این مقوله را دید كه با اقبال عامه مخاطبان نیز همراه بوده است.

وی با بیان اینكه دفتر طنز حوزه هنری در زمینه طنز گام های خوبی برداشته است، گفت: اقدامات این دفتر بیشتر به سمت شعر میل پیدا كرده. یكی از معضلات دفتر طنز نداشتن سوژه و ایده در زمینه ادبیات داستانی طنز و نبود انگیزه در نویسندگان به دلیل سختی كار ومشكلات اقتصادی است.

صحرایی خاطر نشان كرد: ما در حوزه طنز نویسنده حرفه ای نداریم چرا كه نویسنده در كنار شغل خود و از روی تفنن دستی به قلم می برد كه این روش در نویسندگی به طور قطع به نتیجه نمی رسد. نوشتن داستان طنز ابتدا نیاز به طرح و ایده دارد. نویسنده باید مطالب خود را به خوبی سامان دهد كه این كار نیاز به زمان زیادی دارد اما این معضل در شعر وجود ندارد و گفتن شعر، زمان زیادی از شاعر نمی برد.

نویسنده كتاب «حافظ هفت» ادامه داد: دفتر طنز حوزه هنری می تواند نویسندگان حرفه ای را برای نگارش داستان های طنز جذب كند و با ارائه طرح و ایده آثار خوبی را تولید كند.

وی انتقاد سازنده را یكی از كاركردهای طنز عنوان كرد و گفت: شاید در كارهای جدی نتوان انتقاد كرد و یا اگر انتقادی شود جلوی آن گرفته شود اما با ابزار طنز این فضا شكسته می شود و می توان راحت تر از وضعیت موجود انتقاد كرد.

صحرایی افزود: همه ادبیات طنز را دوست دارند و با آن ارتباط برقرار می كنند چراكه علاوه بر نقد وضعیت موجود لذت خوانش را در مخاطب ایجاد می كند كه این می تواند عامل جذب و ترویج فرهنگ كتابخوانی شده و به بازار نشر كمك نماید.

به قلم «جواد كامور بخشایش»

خاطرات ده‌سال اسارت «علی‌اصغر رباط جزی» در زندان‌های عراق مكتوب شد


خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» یكی از آزاده‌هایی كه ده سال در اسارت رژیم بعث عراق بود، توسط «جواد كامور بخشایش» در قالب كتابی گردآوری و به زودی به چاپ خواهد رسید.

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، جواد كامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگر درباره ثبت خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی»، بیان داشت: آقای رباط جزی یكی از آزاده‌های هشت سال دفاع مقدس است كه ده سال در اسارت رژیم بعث عراق بوده و در اردوگاه‌های مختلفی این دوران را تجربه كرده است.

به گفته وی، «علی‌اصغر رباط جزی»، شكنجه‌های زیادی را متحمل شده است و در عین حال در بسیاری از حوادث و رویدادها، نقش‌آفرین بوده است.

كامور بخشایش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا در این كتاب تنها به بیان خاطرات این آزاده پرداخته‌اید، ادامه داد: مضمون كتاب خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» از زمان تولد این آزاده تاكنون را شامل می‌شود و فقط مختص به دوره اسارت نیست گرچه خاطرات این دوره، یعنی دوره اسارت رباط جزی، حجم زیاد كتاب را شامل می‌شود.

وی افزود: این كتاب، گرچه به شیوه خاطره؛ روایی داستانی است در عین حال از پژوهش‌های عمیقی از موضوعات مختلف برخوردار است یعنی خاطرات آقای رباط جزی با خاطرات افرادی كه با این فرد آشنا بودند، هم‌پوشانی شده و در عین حال در پاورقی‌های كتاب، اطلاعات بسیار زیادی از حوادث و شخصیت‌های مربوط به خاطرات توضیح داده شده است.

این نویسنده با بیان اینكه عنوان این كتاب را «طعم تنهایی» یا «دروازه‌های بی‌نور» نامگذاری خواهم كرد، گفت: این كتاب در هفت فصل و به احتمال زیاد در ۶۰۰ صفحه توسط انتشارات «سوره مهر» منتشر خواهد شد.

بر اساس این گزارش،جواد كامور بخشایش متولد ۱۳۵۳در استان آذربایجان شرقی و دارای مدرك كارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است كه تاكنون نزدیك به ۱۵ اثر با عناوینی نظیر «جای امن گلوله‌ها»، «شیخ شریف»، «خاطرات آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای»، زندگی داستانی شهید تندگویان با عنوان «یاس در قفس»، «خاطرات سیدمرتضی نقوی»، «آینه جویبار (فرهنگنامه شهدای شهرداری تهران)» و «خاطرات سیدكاظم اكرمی» را منتشر و روانه بازار نشر كرده است.
کد خبر: 73137
Share/Save/Bookmark