رويكرد دانشگاه در قرن بيست ‌و‌ يكم در يك كتاب تشريح شد
 
تاريخ : شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۳۹
رويكرد دانشگاه در قرن بيست و يكم در كتابي با عنوان «يادگيري مادام‌العمر» اثر صديقه كريمي، احمدرضا نصر و كاظم بقراطيان از سوي انتشارات سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها (سمت) منتشر شد.

به گزارش هنر نيوز به نقل از ايبنا توانايي يادگيري در انسان همواره وجود داشته، اما در زمان‌هاي گذشته و در مقايسه با عصر حاضر، نياز كمتري به آن احساس مي‌شد، زيرا تغييرات و تحولات جهاني، چهره‌اي تازه به زندگي انسان بخشيده و اوضاع نويني را پديد آورده است.

بنابراين تنها جوامعي مي‌توانند به حيات خود ادامه دهند كه پيوسته در حال يادگيري باشند و قابليت رقابت‌پذيري و سازگاري خود را افزايش دهند. به اين ترتيب، ما به قرني پا گذاشته‌ايم كه برخي آن را، قرن «يادگيري» ناميده‌اند. توجه به اين ويژگي‌ها موجب شده تا ايده «يادگيري مادام‌العمر» بيش از گذشته، مطرح شده و ابعاد تازه‌اي به خود گيرد.

پيام نهفته در اين ايده آن است كه يادگيري انسان شامل رسمي، غيررسمي و اتفاقي، در سراسر دوران زندگي روي مي‌دهد. اين يادگيري‌ها محدود به محيط‌هاي رسمي نمي‌شوند بلكه همه مكان‌ها از جمله مدرسه، دانشگاه، خانه، كتابخانه، موزه و پارك، محل يادگيري‌اند.

در اين كتاب تلاش شده تا دركي واقع‌بينانه از ضرورت يادگيري و ضرورت تلاش دانشگاه براي فراهم كردن زمينه‌هاي تحقق آن فراهم شود. مطالب كتاب در سه بخش مجزا ارايه مي‌شود. در بخش اول، مفهوم، چشم‌انداز، ضرورت، ارتباط يادگيري مادام‌العمر با نظام آموزش رسمي بررسي مي‌شود. بخش دوم، نقش و اهميت آموزش عالي، ويژگي‌هاي يادگيرنده مادام‌العمر و برنامه درسي در حيطه يادگيري مادام‌العمر مطالعه شده و سپس زمينه‌هاي يادگيري مادام‌العمر در جامعه ما در بخش نهايي بررسي شده است.

نوشتار حاضر مي‌تواند علاوه بر رفع نياز كارگاه‌هاي آموزشي، روش‌ها و فنون تدريس دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي، در درس‌هاي «آموزش بزرگسالان» و «برنامه‌هاي درسي» در رشته‌هاي علوم تربيتي و كتابداري مورد استفاده قرار گيرد.

كتاب «يادگيري مادام‌العمر» در 223 صفحه و بهاي 29000 ريال و با همكاري دانشگاه اصفهان از سوي انتشارات سمت منتشر شد.
کد خبر: 15177
Share/Save/Bookmark