به گزارش هنرنیوز، برگزاری كارگاه آموزشی سه روزهی «مدیریت بحران در موزهها و مخازن نگهداری اموال تاریخی ـ فرهنگی» صبح امروز (سهشنبه، ۲۵ بهمنماه) در موزهی فرش ایران آغاز شد.
در این مراسم مدیركل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: جهان در شرایط موجود با دو نوع بحران مواجه است؛ نخست بحران طبیعی و سپس بحران انسانساخت و هر روز این دو بحران افزایش مییابند.
ابراهیم حجری ادامه داد: حوادث طبیعی مانند سونامی در حال افزایش یافتن است. به همین دلیل، آثار و دستاوردهای طبیعی آسیبپذیرتر شدهاند. بنابراین باید توجه بیشتری به آنها برای حفاظت شود.
او اظهار کرد: جنگهایی در برخی كشورهای خاورمیانه در حال رخ دادن است و یكسری آسیبها از این طریق به بناهای تاریخی موجود در آن كشورها وارد شده است، ما باید خود را برای موقعیتهای بحرانی آماده كنیم. انتظار داریم در پایان این گردهمایی، به دستاوردهای ارزشمندی دست یابیم.
مدیركل امور موزهها با بیان این که ظرفیتسازی در دورهی مدیریت بحران باید مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: كسانی كه در این كارگاه آموزشی شركت میكنند، باید این توانایی را كسب كنند كه بحرانها را مدیریت كنند. این كار به این معناست كه دوستان ما حساس شوند و چنانچه شرایط نامساعدی در موزهها وجود دارد، آن را شناسایی كنند و بهدنبال نقد، راهكار نیز برای برطرف كردن ضعفها ارائه كنند.
حجری تاکید کرد: موضوع تشكیل ستاد بحران كشور، اهمیت زیادی دارد. پس از برگزاری این همایش، نخستین اقدام توسط پژوهشكدهی سوانح طبیعی انجام و ستاد مدیریت بحران كشور در تهران تشكیل میشود.
وی همچنین از امضای تفاهمنامهای در این زمینه توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشكدهی سوانح طبیعی خبرداد و گفت: امیدواریم پس از امضا و مبادلهی این تفاهمنامه، در راستای مدیریت بحران در موزهها و مخازن حركت كنیم و راهكارهای مناسبی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آثار موزهیی مطرح شود.