نیاز به فیلم‌های کوتاه کاملاً احساس می‌شود
گزارش هنرنیوز از نشست خبری نهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای؛
نیاز به فیلم‌های کوتاه کاملاً احساس می‌شود
نشست خبری نهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای در تماشاخانه مهر حوزه هنری با حضور سید محمد مهدی طباطبایی نژاد_ مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و علی قربانی_ دبیر اجرایی نهمین جشنواره بینن المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۵
در ابتدا چند فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای به نمایش در آمد و بعد از آن طباطبایی‌نژاد شروع به صحبت کرد و در رابطه با این جشنواره گفت: آن چیزی که امروز ما در این جشنواره داریم حاصل زحمات تمام مدیران و برگزار کنندگان در ۸ دوره قبلی است و به درستی که عنوان شایسته‌ای را برای این جشنوراه انتخاب نموده‌اند و آن هم عنوان «سینمای اخلاق» است.

وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم یک مقایسه‌ای داشته باشیم بین فیلم‌های کوتاه و ادبیات می‌توانم بگویم که فیلم کوتاه مانند یک رباعی است و فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای هم همانند یک تک بیت می‌مانند که تمام منظور فرد سازنده را در کوتاه‌ترین زمان می‌رساند و تاثیر خودش را به صورت عمیق می‌گذارد.

دبیر هنری نهمین جشنواره بین المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای درباره نحوه نمایش فیلم‌ها گفت: اگر چشم‌‌هایمان را ببندیم و به بیست سال آینده سفر کنیم می‌توانیم شهری را ببینیم که دارای خیابان‌های بزرگ است و در آن پر است از تلویزیون‌هایی که تبلیغات را انجام می‌دهند و بیلیبورد‌هایی که در همین راستا فعالیت می‌کنند این فضا احتمالاً در سال‌های آینده چهره شهر ما خواهد شد و ما می‌توانیم از تمام این فضا‌ها برای نشان دادن و تبلیغ فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای استفاده کنیم. این فضا‌ها می‌توانند تامین کننده نیاز نمایش این فیلم‌ها برای مخاطبان باشند. در حال حاضر ضرورت short film بسیار احساس می‌شود.

دبیر هنری جشنواره فیلم ۱۰۰ در ادامه گفت: در گذشته فکر می‌کردیم وقتی مدیر شبکه‌ای هستیم مردم هم مخاطبان ما هستند در صورتی که امروز این مردم هستند که مدیران شبکه‌ها هستند چرا که بابودن انواع گوناگون شبکه‌ها آن‌ها هستند که انتخاب می‌کنند کدام شبکه را ببینند و با داشتن یک کنترل به راحتی در جایگاه تعیین کننده قرار گرفته‌اند ما باید از حداکثر توانمان استفاده کنیم تا آن ها را راضی نگه داریم.

وی در با اشاره به اینکه تبلیغات در معرفی فیلم بسیار تاثیر گذار است گفت: در انگلستان بقا اینکه بهترین فیلم‌‌هایشان را به بهترین نحو درتمام شبکه‌ها تبلیغ می‌کنند ولی باز هم از بلیبورد‌های شهری استفاده می‌کنند چرا که می‌گویند با بودن این همه کانال تلویزیونی شاید عده‌ای تبلیغ ما را ندیده باشند. بیلیبورد‌ها در کوتاه‌ترین فرصت پیام را می‌رسانند فیلم‌هایی که بر صدا تکیه نداشته باشند قابلیت این را دارند که در سطح شهر در تلویزیون‌ها و یا در مترو به نمایش در بیایند و البته در متروی تهران مدتی است که فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای به نمایش در می‌آید. فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای به راحتی می‌توانند در کنداکتور شبکه‌ها جای بگیرند برخی رسانه‌های خارجی تا شش ماه بعد کنداکتور برنامه‌های خود را می‌بندند اما فضایی برای نمایش این فیلم‌ها می‌گذارند. البته پکیج فیلم‌های این دوره از جشنواره در اختیار تلویزیون قرار گرفته است.

مدیر مرکز گسترش سینمای مستند وتجربی گفت: اتفاقی که در این دوره افتاد این بود که ما برای انتخاب فیلم‌های ارسال شده به دفتر دبیر خانه هیئت انتخاب نداشتیم و خودم شخصاً با دبیر اجرایی و چند کار‌شناس می‌ه‌مان برای انتخاب آثار فعالیت داشتیم. اتین در دنیای امروز و در بیشتر جشنواره‌ها متداول‌تر است وما سعی داشتیم به استاندارد‌های جهانی نزدیک شویم.

جوایز نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای عبارتند از؛

در بخش مسابقه ملی یک جایزه اصلی در نظر گرفته شده که هفت میلیون تومان به همراه تندیس و دیپلم به کارگردان بهترین فیلم تعلق می‌گیرد، همچنین در بخش مستند هم یک تندیس و یک دیپلم افتخار در نظر گرفته شده است. در بخش داستانی یک تندیس و سه دیپلم افتخار به مبلغ‌های پنج میلیون تومان و دو میلیون تومان اهدا می‌شود. در بخش سینمای اخلاق هم که قرار است از بین فیلم‌های اول جشنواره سی‌ودوم فیلم فجر سه جایزه اهدا شود، سه جایزه هر کدام به مبلغ چهار میلیون تومان تعلق می‌گیرد.

علی قربانی دبیر اجرایی جشنوارهٔ فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای گفت: ما از حدود یک سال قبل برای دریافت آثار آماده بودیم و در این دوره ۱۴۷۲ نفر شرکت کردند که کل آثار رسیده بیش از ۱۵۰۰ عنوان است. در ادامه باید بگویم ۴۱ اثر از ۲۰ کشور حضور داشتند. در بخش سینمای ملی استان تهران با ۷۱۱ اثر در این جشنواره حضور دارد و در بخش مسابقه ملی ۹۴ فیلم به رقابت می‌پردازند و ۱۰۶ اثر هم به بخش غیر رقابتی حضور دارند.

قربانی در ادامه گفت: هم زمان با شروع جشنواره فیلم‌ها در ۹ استان دیگر به نمایش در می‌آیند خراسان شمالی، گلستان، سمنان، قم، اصفهان، کردستان، بوشهر و مازندران استان‌های نمایش دهنده فیلم‌ها هستند و هم چنین در امارات هم فیلم‌های ما به نمایش در خواهد آمد.

دبیر اجرایی جشنواره گفت: در روز‌های جشنواره ۴ نشست و وورک شاپ برگزار می‌شود. و هیئت انتخاب ما متشکل شده است از رضا می‌رکریمی، امیرمحمد دهستانی، هادی مقدم‌دوست، محمدعلی فارسی و سهیل جهان بیگلری که ما را یاری می‌کنند.

گفتنی است: جشنواره‌ بین المللی فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای ۷ و۸ اسفند ماه برگزار می‌شود و ۹ اسفندماه در تالار اندیشه تهران از ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه اختتامیهٔ آن برگزار می‌شود.
کد خبر: 69547
Share/Save/Bookmark