وقتی فمینیست‌ها و لائیک‌ها حرف‌شان را با سینما می‌زنند چرا ما دیندارها نزنیم
حجت الاسلام داوود ترکمان در گفتگو با هنرنیوز:
وقتی فمینیست‌ها و لائیک‌ها حرف‌شان را با سینما می‌زنند چرا ما دیندارها نزنیم
حجت الاسلام داوود ترکمان گفت: بنده به این باور رسیدم که می شود از طریق سینما حرف دینی زد. هنگامی که طرفداران فمینیسم و لائیک در سینما حرف خودشان را می زنند چرا ما دیندارها از این مدیوم حرف نزنیم؟
 
تاريخ : دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۳۹



حجت الاسلام داوود ترکمان هنرجوی حوزه سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنر نیوز در مورد آشنایی خود با مقوله سینما گفت: من همواره این دغدغه را داشتم که آیا می شود از طریق سینما با مردم حرف زد؟ لذا از دو سال قبل با این دغدغه وارد کلاس های فیلمنامه نویسی و تحلیل فیلم شدم چرا که بر این باورم سینما، مدیومی فراتر از منبر برای بیان مطالب است.

وی افزود: با توجه به اینکه احساس می کردم شاید برخی از روحانیون تمایلی چندانی برای ورود به حوزه سینما را نداشته باشند لذا با این ایده که می شود از طریق سینما ارتباط وسیع تری با جامعه برقرار کرد پا به عرصه سینما گذاشتم.

این هنرجوی حوزه سینما اضافه کرد: ما در این کلاس ها با فرم و ساختار سینمای غرب آشنا شدیم و حال برای من این سوال پیش آمده است که با ابزار سینما چگونه می توان مسائل دینی را منعکس کرد؟ با توجه به سخنان امام خمینی (ره) که در ابتدای انقلاب فرمودند «سینما مظهر تمدن است» و همچنین مقام معظم رهبری که معتقدند «سینما کلید پیشرفت کشور است». بنده به این باور رسیدم که می شود از طریق سینما حرف دینی زد. هنگامی که طرفداران فمینیسم و لائیک در سینما حرف خودشان را می زنند چرا ما دیندارها از این مدیوم حرف نزنیم؟ من به این نتیجه رسیدم که می توان همان مقولات دینی و داستانهای مذهبی را که قبلا روی منبر برای مردم تعریف می کردم حالا با زبان سینما مطرح کنم من جمله داستانهای صدر اسلام و مسائل دینی و فرهنگی؛ چرا که ما داستانهای زیادی در فرهنگ خودمان داریم که می توانیم آنها را با زبان هنر و سینما به مردم ارائه دهیم.

حجت الاسلام ترکمان با بیان اینکه سینما می تواند در حوزه دین و مذهب، مطالب زیادی برای گفتن داشته باشد یاد آور شد: متاسفانه سینما از اول انقلاب تا کنون نتوانسته به درستی فیلمی در این زمینه ها تولید کند - اگر چه تلاش هایی شده ولی همه حرفها گفته نشده است - اما می توان کارهای بیشتری در این زمینه انجام داد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه بسیاری از طلبه ها با سینما آشنا هستند و از نقش این رسانه در انتقال پیام به خوبی آگاهند. ما حتی هنگامی که در حوزه های علمیه و در حجره ها مشغول درس خواندن بودیم به این نتیجه رسیده بودیم که سینما تاثیر بیشتری در افکار سازی جامعه نسبت به سایر اقلام فرهنگی دارد و این در حالی است که تمایل جامعه نیز به سینما از کتاب و مطبوعات بیشتر است.

این طلبه آشنا با سینما گفت: کسی که دغدغه دین دارد به این نتیجه رسیده که بین منبر، کتاب و سینما، این سینماست که از همه گسترده تر است و مردم هم بیشتر به دنبال این رسانه هستند چرا که در حال حاضر این رسانه در دنیا؛ حرف اول را می زند.

ترکمان با بیان اینکه من معتقد به آشنایی طلاب با حوزه سینما هستم اظهار داشت: اتفاقا ما هنگامی که در حجره ها بودیم گاهی اوقات نیز فیلم می دیدیم و هر کسی بگوید طلاب فیلم نمی بینند حرف نادرستی زده است چرا که همه طلاب با سینما آشنا هستند. بسیاری از طلاب؛ فیلمهای ملک سلیمان، طلا و مس، سیب و سلما و قلاده های طلا را دیدند.

وی گفت: بنده بر این باورم که آشنایی حوزه عملیه با سینما، نگرش آنان را به سینما و فیلمها افزایش خواهد داد به گونه ای که می تواند مانع برخی از حساسیتها که گاهی اوقات نسبت به برخی از فیلم ها در جامعه نمود پیدا می کند را بگیرد.

ترکمان یاد آور شد: اگرچه نگاه غلط به سینما و کاربردهای آن، سبب تحلیل های نادرست خواهد شد اما از سوی دیگر به همان اندازه نیز، اگر فردی با حوزه سینما آشنا باشد می تواند تحلیل های درست ارائه دهد لذا تاکید می کنم، آشنایی طلاب؛ دایره نگاه آنان را به سینما و حواشی آن گسترش خواهد داد.

این روحانی افزود: سینما بستر مناسبی برای تحولات دینی است به شرطی که با ساختار قوی ارائه شود.

وی با اشاره به فیلم طلا و مس گفت: طلا و مس فیلم خوبی بود اما اینکه بخواهد ذهنیتی برای طلبه های آشنا با مقوله فیلمنامه نویسی ایجاد کند تا به دنبال نوشتن چنین سوژه ای باشند خیلی تاثیر گذار نبوده است.

حجت الاسلام ترکمان از استقبال برخی مدیران حوزه علمیه از آشنایی طلاب با سینما خبر داد و اظهار داشت: نگاه بعضی از حوزه های علمیه، نسبت به ورود طلاب به حوزه سینما، نگاه مثبتی است.

این هنرجوی فیلمنامه نویسی که تاکنون چندین طرح فیلمنامه نیز نوشته است علاقه خود را در نگارش سوژه های تاریخی با رویکرد دینی همچون پرداختن به زندگی حضرت نرگس خاتون (س) عنوان کرد.
کد خبر: 41547
Share/Save/Bookmark