مجید اوجی تهیهکننده تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: آخرین کار من در تلویزیون به عنوان تهیه کننده، مجموعه تلویزیونی «راز پنهان» به کارگردانی خانم «فلورا سام» بوده است که تجربه متفاوت و سریالی پر مخاطب بود و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
وی در خصوص جدیدترین فعالیت خود برای تلویزیون هم افزود: خانم «فلورا سام» نگارش مجموعه تلویزیونی طنزی را با نام اولیه «باغ فرهنگ» به پایان رسانیدهاند و مدتی است که ما برای انجام مارحل اداری و ساخت آن فیلمنامه را تحویل صدا و سیما دادهایم وامیدوارم در آیندهای نزدیک بتوانیم هر چه زودتر این سریال را کلید بزنیم.
تهیهکننده سریالهای «توطئه فامیلی»، «ماه عسل» و «نشانی» در مورد داستان این اثر هم اضافه کرد: این مجموعه تلویزیونی در ژانر اجتماعی با رویکرد طنز ساخته خواهد و اگر شرایط ساخت آن فراهم شود کار انتخاب عوامل و بازیگران سریال در آیندهای نزدیک انجام خواهد شد.
اوجی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه برخی از مطبوعات در خصوص ساخت سریالها و تله فیلمها واقع بین نیستند. چرا که این آثار با سختیهای خاص خودش مانند مشکلات مالی ساخته و روانه آنتن میشوند. نباید در این خصوص بیانصاف بود.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا من برای کاری به مشهد مسافرت داشتم و چند هفتهای در یک هتل بودم و در این مدت از طریق یک شبکه داخلی که مدام فیلمهای سینمایی و تله فیلم پخش میکرد، بسیاری از تله فیلمها را میدیدم و به نظرم بسیاری از این تله فیلمها که با بودجه اندک و به سختی نیز ساخته میشوند، از خیلی از فیلمهایی سینمایی که با بودجه کلان ساخته میشوند و مخاطب ندارند بهتر هستند.
اوجی عنوان داشت: در این خصوص من سخنان عدهای را که میگویند تله فیلمها مخاطب ندارد، قبول ندارم و معتقدم که باید با واقعیتها زندگی کرد و مردم ما تله فیلم را تماشا میکنند. این گونه نیست که تلویزیون ساخته و مردم نیز به شکل اجباری مجبورند آن را تماشا کنند. بنابراین هر اثری که در تلویزیون ساخته میشود قاعدتا یک عدهای مخاطب آن هستند یک عده دیگر هم از آن اثر استقبال استقبال نکرده و بدشان میآید. هر چند این بدان معنی نیست که همه تله فیلمها آثار درخشانی هستند، نه، در کنار آثار خوب ما آثار بد و سطحی هم در حوزه تله فیلم داریم که باید این گونه ضعفها را به مرور زمان از بین ببریم.
وی تاکید کرد: اما با همه ضعفهایی که برخی از تله فیلمها به لحاظ فیلمنامه یا استفاده از عوامل کم تجربه دارند، وبا توجه به هزینهای که بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان تلویزیون صرف ساخت این گونه آثار میکند، انصافا برخی از این گونه آثار درخشان و جذاب هستند ونمی توان به راحتی همه این گونه آثار را به سطحی نگری و ضعف در ساختار و فیلمنامه محکوم کرد.
این تهیه کننده در ادامه عنوان داشت: من باز هم تکرار میکنم که همه آثار در حوزه تله فیلم شاهکار و جذاب نیستند و ما باید نگاه کنیم که چقدر پول میدهیم و چقدر انتظار آش داریم. از قدیم گفتهاند که هر چقدر پول بدهی همان قدر هم آش میخوری. به همین دلیل میگویم که در حوزه تله فیلم باید واقع بینانه بود و به آثار نگاه کرد. در حوزه مجموعههای تلویزیونی هم سال گذشته سریالهای بدی روی آنتن نرفتند و شاهد استقبال مخاطبان از آثار تلویزیون بودیم.
وی ابرازداشت: در چند ماه اخیر سریالهای خوبی روی آنتن شبکههای مختلف سیما رفته است وبا توجه به اینکه تلویزیون این روزها دچار بحران مالی است و ماه هاست که بچههای برخی از گروههای تولیدی شبکههای مختلف پولی را دریافت نکردهاند واما با این شرایط آثار جذابی را روی آنتن میبرند.
اوجی در خصوص آزادی عمل فیلمنامه نویسان در انتخاب سوژهها و نگارش آثار برای تلویزیون هم یادآوردشد: انتخاب سوژهها برای ساخت آثار برای تلویزیون یک مبحث کلی در این خصوص است ما باید امکانات خودمان را در حوزه تلویزیون نگاه کنیم و بعد تقاضای خاصی داشته باشیم. خیلی هم دم از سوژههای متفاوت وجذاب میزنند. باید از این دوستان پرسید چه نوع سوژههایی را دوست دارید ساخته شوند. باید در جواب این دوستان گفت چه نوع سوژهایی دوست دارید ساخته شود؟ این درحالی است که دست وبال تهیه کنندگان، فیلمنامه نویسان وکارگردانان درحوزه تلویزیون بسیار بستهتر و محدودتر از حوزه سینماست.
وی افزود: باید قبول کنیم که بچههای صدا و سیما در حال انجام کارهای ارزشمندی و شایستهای هستند. این گونه نیست که بگوییم تلویزیون بد است و به دردی نمیخورد. بلکه باید قبول کنیم تلویزیون آثار خوب و ارزشمند، بازیهای خوب، فیلمنامههایی ارزشمند را نیز پخش میکند و یک سری از جاهایی هم آثار بد روی آنتن فرستاده است. من بسیاری از مجموعههای تلویزیونی خارجی را هر شب تماشا میکنم و آثار خودمان را نیز میبینیم. اما در مقام مقایسه نمیخواهم تاکید کنم که سریالهای ما خوب ساخته میشوند وآنها بد میسازند، بلکه باید گفت که برخی از سریالهای خارجی که در جهان مطرح میشوند از سریالهای ما به مراتب کیفیت پایین تری دارند. حتی قصهای خوب و جذاب هم با وجود این همه امکانات و منابع مالی ندارند.
اوجی تصریح کرد: بچههای تلویزیون در ساخت تله فیلمها و سریالها مدام در حال کار کردن هستند و متاسفانه ما باید به جای حمایت از آنها مدام برسرآنها میکوبیم وآنها را از خودمان دور میکنیم. هر چند نمیتوان منکر این شد که خارجیها با داشتن افرادی کاربلد و متخصص درخصوص سینما و تلویزیون آثاری را با امکانات مختلف میسازند و در سطح جهانی هم آن را به فروش رسانده و مطرح میکنند. از طرفی بسیاری از چیزهایی را میتوانند مطرح کنند که ما نمیتوانیم، بنابراین در این خصوص باید واقع بین بود.