ضعف بودجه لطمه چندانی به برنامه‌های ما نمی‌زند
رئیس سازمان سینمایی در گفتگو با هنرنیوز:
ضعف بودجه لطمه چندانی به برنامه‌های ما نمی‌زند
رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: سینما میراث ارزشمند فرهنگی کشور است و همه به ویژه رسانه ها باید از این میراث به نحو احسنت پاسداری کنند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۹

جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی کشور در مورد تعامل رسانه ها و ارباب جراید با مدیران سینمایی و در گفتگو با هنرنیوز افزود: ما باید سینما و سرنوشت آن را متعلق به خودمان بدانیم و اگر چنین تلقی داشته باشیم بر روی حوادث سرد و گرم آن به گونه دیگری قضاوت خواهیم کرد. متاسفانه گاهی اوقات دیده می شود که برخی ها دوست ندارند سینما در مسیر طبیعی خود رشد نماید یا بعضی ها ممکن است از حوادث ناگواری که در حوزه سینما رخ می دهد خوشحال شوند که این امر پسندیده ای نخواهد بود؛ هر چند که بخش بزرگ تری از اهالی سینما، نگاه این چنینی به سینما ندارند. 
وی اضافه کرد: سینما یک هنر استراتژیک است که جایگاه ویژه ای دارد و به همین جهت، خیلی ها به این حوزه ورود پیدا می کنند و سایت ها و مجلات سینمایی جدیدی راه اندازی می کنند تا دلمشغولی های خودشان را در آن سایتها و مجلات منعکس نمایند. ذات سینما به گونه ای است که هر کسی از زاویه دید خودش، سینما را نظاره می کند و اگر این نظاره را نداشته باشد شاید دیگر نتوانند با سینما، همذات پنداری لازم را داشته باشند. 
رئیس سازمان سینمایی کشور ادامه داد: باید سینما را به عنوان یک هنر استراتژیک که تاثیر ویژه ای دارد ببینیم و با اعتماد و همدلی بیشتر به سینما کمک کنیم. بی شک سینما ضعف ها و چالش هایی دارد و باید کمک کنیم تا این ضعف ها مرتفع شود. از سوی دیگر، سینما از نقاط قوت بسیاری نیز برخوردار است که با تلاش می شود این نقاط قوت را تقویت کرد. 
شمقدری با بیان اینکه سینما میراث ارزشمند فرهنگی کشور است که همه بویژه رسانه ها باید از این میراث به نفع احسن پاسداری کنند تصریح کرد: ما باید ضعف ها و چالش های سینما را به خوبی بشناسیم و در جهت درمان آن تلاش کنیم اما از سوی دیگر باید نقاط قوت آن را نیز غنیمت بشماریم و کمک کنیم تا سینما جایگاه بهتری نسبت به گذشته در همه عرصه ها پیدا کند. 
وی در مورد حضور بین المللی سینمایی ایران گفت: سینمای ایران برای اینکه ادامه حیات داشته باشد راهی جز حضور فعال و جدی در عرصه بین المللی ندارد؛ لذا باید سینمای ایران حضور فعال و تعامل بین المللی داشته باشد به گونه ای که باید فیلمهای ما در خارج از کشور حضور پیدا کنند البته با همان سیاست هایی که ما برای حضور بین المللی آن تعریف کردیم.
شمقدری اظهار داشت: راه دیگر ورود سینمای ایران در عرصه بین المللی، رعایت استاندارد در جشنواره های داخلی است که آن استانداردها، هم شامل فیلم هایی است که در جشنواره حضور پیدا می کنند، هم شامل مهمانان خارجی چه در بخش داوری و چه به عنوان فیلمساز خواهد بود و هم شامل بازارهای فیلمی است که در کنار هر جشنواره ای وجود دارند؛ لذا همه آنها شاخص هایی خواهد بود که سینمای ایران را می تواند در عرصه بین المللی تعریف کند و به جایگاه مطلوب برساند. 
رئیس سازمان سینمایی در خصوص برگزاری هفته های فیلم ایران در کشورهای خارجی با بیان اینکه تمام این ماموریت ها ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف می شود یادآور شد: ما معمولا در سه محور هفته های فیلم را در دنیا برگزار می کنیم که شامل برگزاری هفته های فیلم به صورت مستقل است که خودمان برگزار می کنیم، نوع دوم؛ هفته های فیلم با هماهنگی سازمان فرهنگی و ارتباطات است و نوع سوم نیز، هفته های فرهنگی است که خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می کند.
 این مدیر ارشد سینمایی در مورد بودجه سازمان سینمایی گفت: با توجه به ساختار سازمان سینمایی، بودجه این سازمان بودجه مستقلی است اما امسال با توجه به شرایط کشور ما با کاهش بودجه در تمام سازمانها و وزارتخانه ها روبرو شدیم که این کاهش بودجه شامل سازمان سینمایی هم شد اما ما به دلیل برنامه هایی که از قبل طراحی کرده بودیم این ضعف بودجه، لطمه چندانی به برنامه های ما وارد نخواهد کرد ولی ما نگران بودجه سال آینده بودیم که آن هم الحمدالله با رایزنی ها و مصوباتی که در شورای عالی سینما به تصویب رسید به نظر می رسد که شرایط سال آینده نیز از نظر بودجه ای برای سینمای ایران، شرایط مطلوبی خواهد بود.
کد خبر: 49017
Share/Save/Bookmark