تنوع و تازگی دلیل جذابیت شبکه‌های ماهواره‌ای برای مخاطبان ما است
سید رضا خطیبی در گفتگو با هنرنیوز؛
تنوع و تازگی دلیل جذابیت شبکه‌های ماهواره‌ای برای مخاطبان ما است
سید رضا خطیبی کارگردان سینما با اشاره به اینکه آثار شبکه‌های ماهواره‌ای برای مخاطب ما تازگی دارند، گفت: شبکه‌های ماهواره‌ای فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی متفاوتی را برای مخاطب به نمایش می‌گذارند و مخاطب ما هم به دنبال تنوع و تازگی است به تماشای برنامه‌های این شبکه‌های فارسی زبان یا خارجی می‌نشیند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۶

سید رضا خطیبی نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: درصورت وجود فیلم نامه‌ای جذاب و مخاطب پسند به نظرم هیچ اشکالی ندارد که تهیه کنندگان یا کارگردانان سینمای ایران به سمت تولید و ساخت تله فیلم یا مجموعه‌های تلویزیونی بروند. بلکه به دلیل اینکه تلویزیون مخاطب بیشماری نسبت به تلویزیون دارد، می‌تواند جذاب‌تر از سینما هم باشد. منتها‌‌ همان گونه که گفتم باید فیلمنامه به قدری جذاب و تاثیرگذار باشد که بتواند مخاطبان چند میلیونی را راضی و خوشنود نگه دارد.

من چند سالی است که تلویزیون تماشا نمی‌کنم 

وی با اشاره به اینکه چند سالی است که تلویزیون تماشا نمی‌کند، تصریح کرد: من چند سالی است که تلویزیون تماشا نمی‌کنم، چون تماشای تلویزیون بیشتر از آنکه برای من مفید باشد وقتم را می‌گیرد ونمی توانم به کارهایی ماند مطالعه یا فیلمنامه نویسی برسم. هر چند در مواقعه‌ای که به دیدار دوستان یاآشنایان رفته‌ام برنامه‌های تلویزیون را پیگیری کردم و جز این تلویزیون نمی‌بینم.
خطیبی در ادامه خاطرنشان کرد: درخانه خودم تلویزیون برای تماشا ندارم واگر داشته باشیم می‌دانم وقتم بیشتر برای تماشا برنامه‌های مختلف آن صرف می‌شود. مردم هم در شرایط کنونی این چنین هستند و دوست دارند برنامه‌های مختلف تلویزیون را تماشا کنند، ضمن اینکه با توجه به ارزان بودن تماشای تلویزیون در کشورما نسبت به سایر کشور‌ها، تفریح و سرگرمی ارزانی نسبت به سینما به حساب می‌آید.

جذابیت تلویزیون برای مخاطب با برنامه‌های جذاب و تازه است

وی عنوان داشت: برنامه‌ای مخاطب تلویزیون را جذب خواهد کرد که بتواند حرف نو و تازه‌ای را برای مخاطب بیان کند. اگر مخاطب نو بودن وجذاب بودن را درآثار خودمان پیدا نکنند بدون شک به دنبال جذابیت‌های کاذب شبکه‌های ماهواره‌ای یا سرگرمی‌های دیگر مانند اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی برای پر کردن اوقات بیکاری و استراحت خود خواهد بود. بنابراین من فکر می‌کنم ما باید در ساخته‌های تلویزیونی خودمان به بحث جذابیت و سرگرمی اهمیت بیشتری بدهیم تا مخاطب وطنی را از دست ندهیم.
این کارگردان سینما با اشاره به اینکه آثار شبکه‌های ماهواره‌ای برای مخاطب ما تازگی دارند، تاکید کرد: شبکه‌های ماهواره‌ای فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی مختلف و متفاوتی را برای مخاطب به نمایش می‌گذارند و مخاطب ما هم به دنبال تنوع و تازگی است به تماشای برنامه‌های این شبکه‌های فارسی زبان یا خارجی می‌نشیند. هر چند این برخی از سریال‌های این شبکه‌ها از فیلمنامه و داستان سطحی و ضعیفی برخودارند اما به هرحال باید قبول کنیم که مخاطب امروز سینما و تلویزیون به شدت به دنبال تنوع و جذابیت در آثار سینمایی و تلویزیونی است واگر نتواند این گونه آثار را در شبکه‌های خودمان پیدا کند، بدون شک به تماشای شبکه‌های ماهواره‌ای خواهد نشست.

تلویزیون خودمان بسیاری از سریال‌های خارجی را برای مخاطبان خودمان به نمایش بگذارد

وی در خصوص راهکار تلویزیون برای جذب مخاطب بیشتر هم اضافه کرد: به نظرم تلویزیون خودمان می‌تواند بسیاری از سریال‌های خارجی را خریداری کرده و برای مخاطبان خودمان به نمایش بگذارد. منتها سریالهایی که قابلیت نمایش در تلویزیون خودمان را داشته باشند. با توجه به اینکه من تلویزیون ندارم نمی‌دانم آیا تلویزیون خودمان سریال خارجی این روز‌ها پخش می‌کند یا نه نمی‌توانم در خصوصص کیفیت یا اسامی سریال‌ها خارجی برای پخش نظر حاصی داشته باشم.
کارگردان فیلم سینمایی «حریم» ابرازداشت: چند سال قبل که من تلویزیون داشتم مجموعه تلویزیونی خارجی به نام «هشدار برای کبرا ۱۱» درژانر اکشن و پلیسی از تلویزیون پخش می‌شد که توانسته بود مخاطبان بیشماری را جذب کند. این روز‌ها هم فکر می‌کنم سری جدید این مجموعه تلویزیونی در حال پخش از تلویزیون است. فکر می‌کنم خریداری و پخش سریال‌هایی مانند «هشدار برای کبرا ۱۱» می‌تواند در جذب مخاطب به تلویزیون ما خیلی کمک کند.

کشورهایی مثل آمریکا یا کشورهای اروپا برای مردم کل جهان فیلم می‌سازند

وی با تاکید براینکه ما در ساخت فیلم‌ها وسریال‌های خودمان باید نگاهی جهان شمول داشته باشیم یادآورشد: موضوعاتی که ما برای ساخت سریال یا فیلم‌های سینمایی انتخاب می‌کنیم، مختص به خودمان است و نمی‌تواند در سطح جهانی مخاطب خاص خود را داشته باشد. مثلا اگر بخواهیم در زمینه عشق سریال یا فیلمی بسازیم به گونه‌ای می‌سازیم که این عشق ایرانی بوده و برای مخاطب خودمان جذاب است و نمی‌تواند برای مخاطب خارجی جذابیت داشته باشد.
خطیبی در پایان گفت: در مقابل ما کشورهایی مثل آمریکا یا کشورهای اروپا به گونه‌ای سریال یا فیلمی می‌سازند که برای مردم کل جهان جذابیت داشته باشد و از این طریق فرهنگ و تمدن خودشان را به خورد دیگر کشور‌ها می‌دهند. کشور آمریکا از طریق فیلم‌های هالیوودی سیاست‌ها و اهداف خود را به عنوان کالای فرهنگی به دیگر کشور صادرمی کند. یا مثلا کشور فرانسه به گونه‌ای فیلم سینمایی یا سریال می‌سازد که برای مردم کشوری مثل آلمان هم جذابیت داشته باشد. ولی ما بیشتر به توجه به مخاطب داخلی فیلم می‌سازیم و بازارهای جهانی را به خصوص در شبکه‌های ماهواره‌ای و فستیوال‌هایی جهانی فیلم از دست داده‌ایم. 

گفتگو از علی یعقوبی

کد خبر: 61761
Share/Save/Bookmark