علی آذرنیا، عكاس:
دنیای امروز دنیای سرعت عمل است
علی آذرنیا عكاس گفت: در دنیای امروز سرعت بسیار مهم است ولی در كنار آن باید كیفیت كار را هم در نظر گرفت.
تاريخ : چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۸
به گزارش هنرنیوز؛ آذرنیا در گفتگو با پایگاه خبری حوزه هنری گفت: عكاسی را در سال 1363 با ورود به روزنامه اطلاعات و همزمان با تحصیل عكاسی در دانشكده هنرهای زیبا تهران شروع كردم. در حال حاضر عكاس روزنامه اطلاعات و مدرس دروس مختلف عكاسی فتوژورنالیسم در دانشگاه علمی كاربردی هستم.
وی ادامه داد: معمولا برای روزنامه ها عكس هایی خبری با موضوعات رهبری، ریاست جمهوری، پارلمان و مجلس می گیرم و مصاحبه ها را هم پوشش می دهم.
این عكاس با بیان اینكه جایگاه عكاسی در ایران خیلی بهتر شده است تاكید كرد: عكاسی در ایران انسجام خوبی پیدا كرده است به دلیل اینكه تعداد نمایشگاه ها بیشتر شده و سطح كتاب ها در مقطع پژوهش هنر بالاتر رفته است. لذا افزایش اطلاعات سبب شده كه دیدگاه ها غنی تر و وسیع تر شود.
دبیر سرویس عكس روزنامه اطلاعات افزود: در گذشته و در زمانی كه ما شروع به كار كرده بودیم در این حد كتاب وجود نداشت و امكانات بسیار كمتر بود. به عنوان مثال كمتر می شد آثار دیگر عكاسان را دید. امروزه به دلیل وجود اینترنت، دسترسی بیشتر شده است به حدی كه می شود كارها و آثار عكاسان خارجی را هم دید.
این عكاس خبری در قیاس عكاسی آنالوگ و دیجیتال اظهار كرد: در گذشته عكاسی دیجیتال وجود نداشت لذا كاربرد آنالوگ در مقطع خود خوب بود ولی در آن زمان تكنیك قوی تر بود. ما شاید جز اولین هایی بودیم كه در روزنامه اطلاعات عكاسی دیجیتال داشتیم و به نظر من عكاسی دیجیتال برای روزنامه ها خیلی خوب است زیرا به سرعت بیشتری می شود عكس را مخابره كرد و روی سایت قرار داد یا چاپ كرد. شاید تا حدی تكنیك در این نوع عكاسی كم شده است و بیشتر تمركز بر موضوع صورت می گیرد. در دنیای امروز سرعت بسیار مهم است ولی در كنار آن باید كیفیت كار را هم در نظر گرفت.
آذرنیا سرعت عمل در دنیای حرفه ای را مهم دانست و اذعان كرد: در كشورهای دیگر عكس خوب خرید و فروش می شود و عكس ارزشمند مساله بین المللی است. شاید در كشور ما به این اندازه به این حرفه بها داده نمی شود. زیرا رشته پرهزینه ای است و دوربین ها گران هستند.
عكاس پارلمان توضیح داد: مردم شاید برای خرید فیلم اقدام كنند ولی برای خرید یك كتاب عكس كه با هزینه بالایی به چاپ می رسد این كار را نمی كنند. حتی گالری ها و نمایشگاه های عكاسی بیشتر ویژه دانشجویان این رشته است و به طور عام فرهنگ سازی نشده است. كمتر دیده شده كه كل اعضای خانواده برای دیدن یك نمایشگاه عكس برنامه ریزی كنند.
عكاس حوزه مطبوعات در پاسخ به این سوال كه تا چه حد احساس در عكس های خبری نقش دارد گفت: در كار مطبوعاتی شاید كمتر نیاز شود زیرا دارای یك سری چارچوب ها است. عكاس مطبوعاتی و پارلمان یك عكاس معمولی نیست برای گرفتن عكس باید لحظه گرفتن عكس را درست انتخاب كند و آن چیزی كه سرعت را بالا می برد توانایی و تجربه فردی است. این نوع عكاسی با عكاسی تبلیغاتی كاملا متفاوت است زیرا در عكاسی تبلیغاتی شما به موضوع از قبل فكر می كنید و چیدمان لازم را در ذهن خود ایجاد می كنید اما در این عكاسی یك عكس خوب در زمان و لحظه اتفاق می افتد و در یك آن باید تصمیم و عكس بگیرد.