رحمانی درگفتگو با هنرنیوز:
انتخاب برخی از مدیران سینمایی جای بحث دارد
یک تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به انتخاب برخی از مدیران سینمایی گفت: متاسفانه مدیرانی که دوره مدیریت شان چالش برانگیز بوده دوباره به عرصه مدیریتی برگشتند و شایسته است که دولت در انتخاب مدیران فرهنگی دقت بیشتری به خرج دهد.
تاريخ : سه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۵
یک تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به انتخاب برخی از مدیران سینمایی گفت: متاسفانه مدیرانی که دوره مدیریت شان چالش برانگیز بوده دوباره به عرصه مدیریتی برگشتند و شایسته است که دولت در انتخاب مدیران فرهنگی دقت بیشتری به خرج دهد.
ذبیح الله رحمانی تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مسائل سینما و انتخاب برخی از مدیران که در گذشته عملکرد خاصی نداشتند افزود: اگربپذیریم که سینما انحصار نمی طلبد و فراتر از زمان و مکان خویش حرکت می کند.اگر بپذیریم که جامعه ما،جامعه بسیار پویایی است و سینمای ایران به همان اندازه نتوانسته رشد و ترقی داشته باشد و اگر بپذیریم جامعه ما جلوتر از سینمای ما قرار دارد لذا دیگر نباید انتظار داشته باشیم مدیران گذشته که عملکرد خوبی نداشتند و در زمان مدیریت خودشان چالش برانگیز عمل کردند دوباره سکانداری سینمای ایران را برعهده بگیرند.
وی اضافه کرد: باید از گذشته درس بگیریم اما به گذشته اکتفا نکنیم ادامه داد: سینماگران رفتارهای مسئولین سینمایی را رصد می کنند و دولت تدبیر و امید هم قول داده که همه مسائل را با خرد جمعی و کارشناسی مرتفع سازد لذا تا الان که رفتار دولت بد نبوده است اما معتقدم انتخاب برخی از مدیران سینمایی خیلی خوب نبوده و جای بحث دارد. متاسفانه مدیرانی که در زمان خودشان عملکرد خوبی نداشتند و مدیریت شان همراه با چالش بوده؛ امروز هم می بینیم که دوباره برای سکانداری عرصه سینما انتخاب شدند. بنابراین معتقدم باید از سوی دولت یازدهم برای انتخاب مدیران فرهنگی، دقت بیشتری صورت بگیرد.
این سینماگر تصریح کرد: هنگامی که مدیران سینمایی متمایل به یک طیف سینمایی باشند حتما از سینماگران وابسته به طیف خودشان حمایت خواهند کرد. و متاسفانه این مشکل و دعوایی بوده که اهالی سینمای ایران، سالیان است که از آن رنج می برند.
این تهیه کننده سینمای ایران با بیان اینکه سینمای ایران نیاز به اندیشه های نو از سوی مدیریت های جدید و تازه نفس دارد گفت: اگر چه باید از تجربیات مفید و ارزنده مدیران قبلی سینمای ایران استفاده کرد اما اینکه دوباره همان مدیران گذشته بر مستند سازمان ها و نهادهای سینمایی بنشینند حتما شاهد رشد کندتر و عملکرد چالش برانگیزتری در عرصه سینمای ایران خواهیم بود.
رحمانی با اشاره به بازگشایی خانه سینما خاطرنشان کرد: باید خانه سینما حتما خانه همه اعضای واقعی سینما باشد. ما در دوره های گذشته ، شاهد رفتارها و برخوردهای سینمایی خوبی با همدیگر نبودیم و نتیجه این عملکرد ها منجر به تولید فیلم های بی جان و نحیف بود.این درحالی بود که مسئولین سینمایی نیز از سینما غافل شده بودند.
این تهیه کننده سینمای ایران اظهار داشت: اهالی سینما واقعا از مسائل و کشمکش های سینما خسته شدند و به جای اینکه انرژی و استعداد آنان برای تولید یک فیلم خوب و ارزنده صرف شود بیشتر به گفت و شنود حواشی سینما تلف شد.هم اکنون فضای سینمای ایران نیاز به آرامش دارد تا در فضای آرامش بتواند به خلاقیت بپردازد.
رحمانی یادآور شد: بر این باورم که تعامل مسئولین فرهنگی با اهالی هنر و سینما، مهمترین فاکتور و برگ برنده برای هر مدیر هوشمند است و مدیران سینمای ما باید سعه صدر داشته باشند.چرا که برخی از فیلمسازان ما ممکن است با عصبانیت فیلم بسازند. بنابراین مسئولین فرهنگی و سینمایی کشور باید با صبر و شکیبابی آنان را تحمل کنند. برخی از فیلمسازان، سال ها است که فیلم نساختند و ممکن است درفیلم هایشان انتقادهای تندی داشته باشند و به اصطلاح شاهد جیغ های بنفش در فیلم هایشان باشیم. بنابراین لازمه این فضا افزایش صبر و شکیبایی و افزایش آستانه تحمل مسئولین است.
این سینماگر با اشاره به نقد مدیران سینمایی گفت: ما باید شاهد نقد منصفانه نسبت به عملکرد مدیران سینمایی باشیم و بی شک ، کسی بهتر از هنرمندان ، فضای جامعه را، نمی شناسد.
رحمانی با حمایت از قانونی شدن صنوف سینمایی اظهار داشت: بحث قانونی شدن صنوف سینمایی، سال ها است که مطرح است اما هیچگاه به مرحله عمل نرسید لذا خوشحالیم که اینک این مسائل مطرح شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولید فیلمی را دستورکار دارید یاد آور شد: نزدیک به سه سال است که بیکار هستم. شاید سال آینده فیلمی را تهیه کنندگی کنم. اگر چه طرح های زیادی برای کار دارم اما به علت فضای تنش زایی که در عرصه سینما وجود داشت حس و حالی برای تولید فیلم برایم نمانده است. براین باورم که فیلم نساختند بهتر از این است که فیلم بد بسازم. بنابراین از آن فیلمسازان هم نیستم که عطش فیلم سازی داشته باشم و بخواهم با عصبانیت فیلمی را راهی جشنواره کنم. چون همیشه دوست دارم فیلم را با صبر و حوصله بسازم.