عباسیان: امسال معرفی‌کننده آثاری در شان انقلاب اسلامی خواهیم بود
گزارش هنرنیوز از نشست خبری دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛
عباسیان: امسال معرفی‌کننده آثاری در شان انقلاب اسلامی خواهیم بود
«محمدرضا عباسیان» دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: تلاش جدی داریم که امسال معرفی‌کننده آثاری باشیم که شأن سالگرد انقلاب اسلامی را حفظ کرده و پذیرای آثاری باشیم که از خط و خطوط نظام نگذشته باشند.
 
تاريخ : سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۸

به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، اولین نشست خبری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر امروز با حضور «محمدرضا عباسیان» دبیراین جشنواره‌ و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی ، جمعی از مدیران اجرایی و خبرنگاران رسانه های گروهی در ایوان شمس برگزار شد.
در این نشست عباسیان اظهارداشت: جشنواره بین المللی فیلم فجر مهمترین رویداد فرهنگی و هنری نظام مقدس جمهوری اسلامی است و برگزار این جشنواره مسئولیتی بسیار جدی و سخت است ونیاز به همت وتلاش مضاعفی از سوی ما دارد و ما هم تلاش می‌کنیم که این دوره از جشنواره در حد و اندازه و شأن مردم کشورمان و سینماگران باشد.
وی به تغییرات سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اشاره کردو افزود: در بخش مسابقه ملی، جایزه ویژه دبیر جشنواره و همچنین جایزه فیلمنامه اقتباسی کاملا حذف شده و امسال دیگر بخش مستقلی به نام بخش خارج از مسابقه نخواهیم داشت و فیلم‌های بخش خارج از مسابقه که در شان سایر فیلم‌های بخش مسابقه ایران هستند اما به دلایلی داوری‌شان امکان‌پذیر نیست، در همان بخش سودای سیمرغ نمایش داده می‌شوند و در بخش فیلم‌های اول به ‌رغم روال هر ساله، یک هیات انتخاب کلیه‌ فیلم‌های رسیده به این بخش را ارزیابی کرده و حداکثر ۱۱ اثر به بخش نگاه نو راه پیدا می‌کند.
عباسیان تصریح کرد: از جوایز بخش «نگاه نو» چهار دیپلم افتخار حذف و تنها سیمرغ‌های بلورین بهترین کارگردانی، بهترین فیلم، بهترین دستاورد فنی و هنری اهدا خواهد می شود و یک سیمرغ بلورین نیز در این بخش در اختیار هیات داوران خواهد بود و هم مانند سال گذشته بخش سینما حقیقت و فیلم‌های مستند بلند را در جشنواره خواهیم داشت اما با این تغییر که در این دوره از جشنواره زمان فیلم‌های پذیرفته شده به ۶۰ دقیقه کاهش یافته است که این اقدام بر اساس درخواست مستندسازان برای مشارکت بیشتر بود.
وی خاطرنشان کرد: امسال هیات انتخاب بخش سینما حقیقت و فیلم‌های مستند بلند حداکثر ۱۱ مستند را برای حضور در بخش مسابقه انتخاب خواهند کرد و درباره جوایز این بخش هم باید بگویم که ۳ دیپلم افتخار سال قبل از بخش سینماحقیقت حذف و به برگزیدگان این بخش، سیمرغ‌های بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و جایزه ویژه هیات داوران اهدا خو اهد شد و تلاش جدی می کنیم که امسال تغییرات مثبتی را نسبت به سال گذشته در برگزاری بخش بین‌الملل داشته باشیم و از جمله این تغییرات می‌توانم به تغییرات مثبتی که قرار است در بازار بین‌المللی فیلم اتفاق بیفتد، اشاره داشته باشم و که برای این بازار بین‌المللی یک سایت مجزا راه‌اندازی شده که علاقه‌مندان با حضور در این بازار می‌توانند از طریق این سایت ثبت نام کنند.
دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر تاکید کرد: ما تلاش می‌ کنیم که کمپانی‌های معتبری که آثار متنوعی در اختیار دارند به بازار جشنواره فیلم فجر دعوت شوند. ضمن آن‌که در تلاشیم خریداران مختلفی از کشورهای جهان و نمایندگان تلویزیون‌های کشورهایی که به خرید آثار ایرانی تمایل دارند را به جشنواره دعوت کنیم و یکی دیگر از تغییرات بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره ایجاد بخشی برای فیلمسازان عضو کشورهای غیرمتعهد است که با توجه به ریاست ایران بر جنبش کشورهای غیرمتعهد ما با همکاری وزارت امور خارجه بخشی را به فیلمسازان عضو این کشورها اختصاص خواهیم داد و امیدواریم نشست مقدماتی برای آغاز اتحادیه فیلم‌سازان جنبش عدم تعهد را در ایام جشنواره فجر برگزار کنیم که اتفاق بسیار مهمی خواهد بود.
وی عنوان داشت: امسال ما بخش ویژه نمایش فیلم‌های سه بعدی را خواهیم داشتا که قبلا تنها ۵ فیلم در سالن ایوان شمس در حاشیه جشنواره فجر نمایش داده شد اما امسال در تلاشیم که حداقل ۱۰ فیلم سه بعدی را در سه سالن مجهز تهران در قالب بخش بین‌الملل جشنواره به نمایش بگذاریم. همچنین امسال بخش جلوه‌گاه شرق کاملا حذف شده و فیلم‌های این بخش در قالب مسابقه بین‌الملل مورد بررسی قرار می‌گیرند و یک سیمرغ به فیلم‌های آسیایی اختصاص داده خواهد شد.
عباسیان ابرازداشت: با توجه به شرایط حساس اقتصادی که کشورمان دارد امسال تلاش شده و خواهیم کرد که شرایط اقتصادی کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار داده و جشنواره با بهترین شکل و کیفیت اما با حداقل هزینه برگزار شود. به عنوان مثال در تلاش هستیم که تمام نمایش‌های این دوره از جشنواره را به شکل دیجیتال برنامه‌ریزی کنیم و طبق برنامه‌ریزی‌هایمان قرار است امسال هیچ نسخه ۳۵ میلیمتری برای فیلم‌ها چه در تهران و چه در شهرستان‌ها چاپ نشود و در بحث هیات انتخاب و داوری تلاش می‌شود که دوستان وزن و جایگاه خوبی در حوزه‌ سینمایی داشته و مورد وثوق گروه‌های مختلف باشند. همچنین تلاش جدی داریم که امسال معرفی‌کننده آثاری باشیم که شأن سالگرد انقلاب اسلامی (دهه فجر) را حفظ کرده و پذیرای آثاری باشیم که از خط و خطوط نظام نگذشته باشند.
وی یادآورشد: تصمیم‌گیری درباره پروانه نمایش فیلم‌ها برای حضور در جشنواره فجر بر عهده‌ معاونت آثار سازمان سینمایی است اما تا آن‌جایی که می‌دانم تلاش دوستان بر این است که آثار بخش مسابقه سینمای ایران پروانه نمایش دائم بگیرند تا در هنگام اکران مشکلی نداشته باشند. در هر صورت تاکیدم بر این است که تصمیم نهایی در این موضوع بر عهده‌ معاونت آثار و آقای عرفان‌منش است.
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری در خصوص عدم نمایش فیلم هایی سینمای جشنواره فلم فجر در سینماهای حوزه هنری هم تصریح : در درجه اول این مورد را باید از حوزه هنری بپرسید که آیا چنین سیاستی را دارند یا خیر. دوم اینکه با توجه به اهمیت جشنواره فیلم فجر که مهمترین جشنواره و اتفاق فرهنگی در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، خیلی بعید می‌دانم که دوستان در حوزه‌ هنری چنین خبطی را انجام دهند. در هر صورت اگر این اتفاق بیفتد جشنواره قطعا سینماهای حوزه هنری را از نمایش فیلم‌ها محروم خواهد کرد اما همان‌طور که گفتم چنین اتفاقی خیلی بعید است که بیفتد. ازطرفی تلاشمان بر این است که امسال هم برج میلاد را در ایام جشنواره در اختیارمطبوعات باشد و اما با توجه به مسائل مالی، این امر بستگی زیادی به توافق صورت گرفته با شهرداری تهران دارد و امیدواریم که دوستان در این زمینه یاری‌مان کنند
وی در مورد جوایز جشنواره هم یادآورشد: شاید اصلا به بخش بین‌الملل جایزه نقدی ندهیم. ضمن این‌که تاکید می‌کنم جشنواره‌هایی که هنوز از اعتبار کافی برخوردار نشدند پیشاپیش جوایز نقدی خود را اعلام می‌کنند؛ در حالی که جشنواره فجر در هیچ‌یک از دوره‌ها جوایزش را اعلام نکرده است چرا که معتقدیم ارزش سیمرغ بلورین جشنواره بسیار بالاست. در هر صورت اگر امکان دادن هدیه مالی به برگزیدگان خارجی را داشته باشیم این کار را انجام خواهیم داد و طبق برنامه‌ریزی‌های‌مان آغاز جشنواره روز ۱۱ بهمن‌ماه در تالار وحدت خواهد بود وآیین پایانی بخش بین‌الملل ۱۶ بهمن‌ماه و پایان بخش ملی جشنواره ۲۲ بهمن ماه برگزار می‌شود.
به گزارش هنرنیوز محمدرضا عباسیان مدیران این دوره از جشنواره فیلم فجر را به شرح زیر معرفی کرد؛
سیمون سیمونیان مدیر دبیرخانه، اسداللهی خزانه‌دار، جباری مدیر اجرایی، مسعود احمدیان مدیر برنامه‌ریزی، مهدی حقیقی مدیر استان‌ها، سعید الهی مدیر بخش تجلی اراده ملی، حاجی‌قاسمی مدیر بین‌الملل، پیرو مدیر اقلام تبلیغی، علیزاده مدیر امور نمایش و پشتیبانی فنی، فرجی مدیر سالن‌های نمایش، امیرحسین سیاح مدیر تبلیغات، اکبرپور مدیر پشتیبانی، اسدزاده مدیر بخش آماده‌سازی فنی، امیرعلی سیاح مدیر انفورماتیک، مسعود نجفی مدیر فیلم‌شناخت، سیاوش حقیقی مدیر مستندسازی و  اشراقی مدیر اداری و مالی.

کد خبر: 48801
Share/Save/Bookmark