آيين رونمايي از كتاب «ايران، مهد همزيستي مسالمتآميز اديان»
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي: ایران توجه ويژهاي به همزيستي مسالمتآميز ادیان دارد
ابوذر ابراهيمي تركمان گفت: گفتوگوهاي ديني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با رهبران ديگر اديان، نتيجه توجه جمهوری اسلامی ایران به همزيستي مسالمتآميز پیروان ادیان در جامعه است.
تاريخ : دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۷
به گزارش هنرنیوز، آيين رونمايي از كتاب «ايران، مهد همزيستي مسالمتآميز اديان» كه به همت مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به زبان انگليسي منتشر شده است، با حضور رهبران اقليتهاي ديني در ايران، فرهيختگان، انديشمندان و شخصيتهاي علمي و فرهنگي، پيش از ظهر امروز، دوم آذرماه در محل حسينيه الزهرا (س) اين سازمان برگزار شد.
اين آيين با حضور آيتالله تسخيري، مشاور مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در امور جهان اسلام، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حجتالاسلام يونسي، دستيار ويژه رييس جمهور در امور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي، آيتالله اختري، دبيركل مجمع جهاني اهل بيت (ع)، اسقف اعظم سيبوه سركيسيان، خليفه ارامنه تهران و ايران، مارنرساي بنيامين، اسقف كليساي شرق آشوري، اردشير خورشيديان، رييس انجمن موبدان تهران، ماشاالله گلستانينژاد، مرجع ديني كليميان تهران، حجتالاسلام خسروپناه، رييس انجمن حكمت و فلسفه ايران، برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان تعدادي از سفارتخانههاي خارجي در تهران، تعدادي از اعضاي شوراي سياستگذاري بينالملل و شوراي سياستگذاري گفتوگوي اديان و تمدنها و برخي از شخصيتهاي ديني و فرهنگي كشورمان، برگزار شد.
تصویري گويا از همزيستي مسالمتآميز اديان در ايران
ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين آيين، با ذكر آيه شريفه «و ما ارسلناك الا ما رحمه للعالمين» گفت: پيامبر گرامي اسلام (ص) در اين باره ميفرمايد؛ «من برای رحمت آمدم». اين را نيز ميدانيم كه رحمت خدا بر سر همه به یک میزان میبارد و همه ما مشمول رحمت خدا هستیم. وقتي كه رحمت خدا نازل ميشود؛ بر سر مسلمان و زرتشتي و كليمي و ميسحي به يك اندازه ميبارد و هيچ قيدي در آن لحاظ نميشود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با بيان روايات متعدد از پيامبر اعظم (ص) در خصوص حفظ حقوق پيروان ديگر اديان توحيدي، گفت: احترام به اديان، آيين ماست. در طول سي و چند سال گذشته، تلاش نظام جمهوری اسلامی ایران به اين سمت بوده كه نسبت به همزيستي مسالمتآميز با پیروان ادیان دیگر در داخل جامعه توجه ويژهاي شود.
وي تأكيد كرد: گفتوگوهاي بين اديان كه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي شكل گرفته؛ نتيجه همين توجهات است و در اين باره تاكنون گفتوگوهاي زيادي با بسياري از رهبران اديان در دنيا انجام شده است كه در خيلي از سفرها براي انجام اين مهم، رهبران اديان از ايران هم ما را همراهي كردهاند.
ابراهيميتركمان در ادامه با تأكيد دوباره بر تحقق صلح و امنیت در پرتوي همزیستی مسالمتآمیز، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي مناسب دید با توجه به نقش و جايگاه امروزين تصوير برای انتقال مفاهيم، فعالیتها در خصوص همزيستي مسالمتآميز و گفتوگوهاي دين در ايران را به صورت تصویری ارايه دهد. به همين منظور اين كتاب که حاوي تصاویر سالها گفتوگوی ادیان، همراه با آیینهاي ديني كشور است، تهيه و منتشر شد.
وي ادامه داد: اين اثر فاخر از سوي مركز گفتوگوي اديان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به زيور طبع آراسته شده و دیدگاه ادیان یهود، مسیحیت و اسلام درباره همزیستی مسالمتآمیز با پیروان ادیان دیگر را به صورت تصويري بررسي كرده است.
ابراهيميتركمان در پايان سخنان خود با اشاره به حضور رييس جمهور در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در شهريور ماه گذشته، گفت: در آن سفر تعداد محدودي از اين كتاب آماده و در اختيار آقاي دكتر روحاني قرار گرفت تا بين رهبران كشورهاي مختلف در نيويورك توزيع شود. امروز شاهد برگزاري آيين رونمايي رسمي اين كتاب هستيم.
همچنين در اين مراسم قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنان كوتاهي، گفت: ایران از دیرباز رنگینکمان تمام فرهنگهایی بوده که با هم زیست داشتهاند و در عین حال زندگی مسالمتجویانهای كردهاند و در روزگار امروز، نمونهای برجسته در سطح منطقه و حتي اقصي نقاط جهان در اين خصوص است.
وي ادامه داد: كتاب «ايران، مهد همزيستي مسالمتآميز اديان» محصول يك كار مشترك همراه با تحقيق ميداني و مطالعه چندساله است. براي تهيه اين كتاب سعی شده تا از منابع دست اول استفاده شود و در تدوین بخشهای آن از رهبران و متفکران هر دینی بهره گرفته شده تا مطالب به صورت كاملاً صحيح انتقال يابد.
بنابر اعلام اين خبر، اين اثر فاخر فرهنگي كه با همكاري رهبران اقليتهاي ديني كشورمان، براي اولين بار تدوين و به زبان انگليسي به زيور طبع آراسته شده است، شامل توضيحاتي در خصوص تاريخ، مراسم مذهبي و فعاليتهاي اجتماعي همراه با عكسهاي رنگي از زندگي اجتماعي و فرهنگي پيروان اديان الهي در ايران اسلامي است كه در ۲۸۰ صفحه منتشر شده است.