لطیفی: سالهاست  جشنواره فیلم فجر را تحریم کردم / مدیران فرهنگی بویی از هنرنبردند و نمی توانند هنرمندان را راهنمایی کنند
در نشست فیلم سینمایی مرد نقره ای مطرح شد؛
لطیفی: سالهاست جشنواره فیلم فجر را تحریم کردم / مدیران فرهنگی بویی از هنرنبردند و نمی توانند هنرمندان را راهنمایی کنند
کارگردان فیلم سینمایی مرد نقره ای گفت: شناسنامه من مشخص است من از سال 60 با منشیگری وارد سینما شدم اما مدیران فرهنگی ما معلوم نیست از کجا آمدند؟ من به این مدیران اعتمادی ندارم و حتی حاضر نیستم بچه ام را به آنان بسپارند که به مهد کودک ببرند.
 
تاريخ : شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۳:۳۲
به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، عصر روز جمعه 25 بهمن ماه ، سالن ارسباران تهران میزبان کارگردان و عوامل فیلم مرد نقره ای اثر محمد حسین لطیفی بود تا این فیلم که نتوانسته بود وارد رقابت های جشنواره فیلم فجر شود با حضور جمع کثیری از مردم و سینمادوست ، نخستین اکران خصوصی خود را به همراه نشست نقد و بررسی تجربه کند.

این برنامه که با اجرای رضا رفیع برگزار گردید ابتدا و قبل از نمایش فیلم ، تمامی عوامل فیلم به روی سن آمدند و آنقدر زیاد بودند که به قول رفیع رفتن از این طرف سن برای گفتگو با عوامل تا آن طرف سن نیاز به گرفتن اسنپ دارد.

محمد حسین لطیفی با اشاره به اینکه این فیلم با بودجه خصوصی تولید شده و ما ریالی از دولت نگرفتیم گفت: اگر با دیدن این فیلم بخواهند روزی به ما انگی بزنند باید بدانند که ما ریالی از دولت نگرفتیم و این فیلم کاملا در بخش خصوصی ساخته شده است ضمن اینکه این فیلم برای نوجوانان ساخته شده هر چند که باید برای کودکان نیز فیلم تولید شود.

وی ضمن تشکر از تمامی تیم تولید و کسانی که برای رونمایی از این فیلم آمدند اظهار داشت: اگر با دیدن این فیلم حالتان خوب شد ما را هم دعا کنید.

مهدی سلطانی هم در سخنان کوتاهی در باره بازیگری خود در این فیلم تصریح کرد: من سعی کردم بازی خوبی در این فیلم داشته باشم و امیدوارم که شما هم فیلم خوبی را ببینید.

محمد اصفهانی خواننده محبوب کشور هم که ترانه پایانی این فیلم را خوانده است با بیان اینکه پرچم هرکشور نماد ملتهاست و احترام به پرچم احترام به انسانها و ملت است گفت: من از تولید کنندگان این فیلم تشکر می کنم به دلیل اینکه هر پیشنهادی که در حوزه موسیقی گفته شد همکاری کردند.

وی اظهار داشت : پیام این فیلم صلح و دوستی است و امیدوارم صلح و دوستی و رافت در کشور محقق شود.

در بخشی از ابتدای این برنامه نیز از پدر و مادر شهید محسن حججی با اهدای قرآن کریم در ابعاد بزرگ تجلیل شد.

پدر شهید حججی گفت: پرچم نماد کشور است وهمه مردم کشور باید تلاش کنند در اقتدار کشور و پرچم کوشا باشند این در حالی است که شهدا نیز دغدغه حفظ اقتدار کشور و پرچم را داشتندو امیدوارم که همههنرمندان هم سعی کنند اقتدار کشور را حفظ کنند.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، بعد از اکران فیلم مرد نقره ای که توانست نظر مخاطبین را جلب کند به گونه ای که بعد از پایان فیلم ، همه تماشاگران به احترام سازندگان و موضوع فیلم ایستاده ، دقایقی فیلم و دست اندرکاران را تشویق کردند.

بعد از نمایش فیلم نیز نشست خبری فیلم مرد نقره ای با حضور عوامل فیلم برگزار گردید.

محمد حسین لطیفی در این قسمت اظهار داشت: ما یک کار نوجوان ساختیم و برای اهداف خودمان ، تاوان آن را هم دادیم.

وی افزود: در این فیلم سعی کردم بدور از سلبریتی ها باشم و بیشتر به دنبال بازی بودم و خوشبختانه با نسلی کار کردم که حالم را خوب کردند و از دوستانی که این فضا را برای من ایجاد کردند تشکر می کنم . بی شک اگر ما حمایت های بیشتری می شدیم حتما فیلم بهتری ساخته می شد.

وی در مورد انتخاب بازیگران ترک که مورد سوال خبرنگار هنرنیوز بود گفت: این بازیگران در دو سفر به این کشور انتخاب شدند و بازیگر زنی که نقش فرمانده پلیس را بازی می کرد از بازیگرانی است که قبلا نیز نقش پلیس را ایفا کرده بود که در این فیلم هم به خوبی از عهده نقشش برآمد.

این فیلمساز همچنین درپاسخ به سوال دیگر هنرنیوز که در مورد اکران همزمان این فیلم در کشور ایران و ترکیه پرسیده شداظهار داشت: امیدواریم که این اتفاق رخ بدهد هر چند که وضعیت اکران فیم در ترکیه همچون ایران نیست و شرایط ویژه ای دارد و تهیه کنندگان فیلم باید پیگیر اکران آن باشند.

لطیفی در مورد انتخاب نشدن این فیلم در جشنواره فیلم فجر هم یادآور شد: این فیلم گویا سلیقه هیات داوران نبود و من متوجه این موضوع نمی شوم. این درحالی است که عوامل فیلم دوست داشتند در جشنواره دیده می شدند ولی برای من این جشنواره دیگر جذابیتی ندارد. من به جز سال گذشته که برنامه هفت را اجرا می کردم و می بایست در جشنواره فیلم فجر حضور می داشتم از سالها قبل این جشنواره را تحریم کردم چرا که معتقدم مسیری را که جشنواره فیلم فجر در پیش گرفته است تا به مودت و دوستی فیلمسازان با هم برسد باخته است و تنها دشمنی بین سینماگران ایجاد کرده است.

این فیلمساز سینمای ایران با بیان اینکه فلسفه جشنواره فیلم فجر به بیراه رفته است تاکید کرد: اگر این جشنواره به سمت مودت ودوستی برود گردن من باریکتر از مو است اما اینگونه نیست. هر چند که می دانم بعد از اعلام این سخنان ، ممکن است به من اعلام کنند که از فردا حق فیلم سازی را ندارید که البته خوشحال خواهم شد چرا که این تعهد از گردن من ساقط خواهد شد هرچند که دلیل شان برای فیلم نساختن من باید منطقی باشد.

وی با اعتقاد به اینکه مدیران فرهنگی می آیند و می روند اما این امثال من فیلمسازان هستند که همچنان پشت دوربین می مانند افزود: شناسنامه من در فیلم سازی مشخص است من از سال 60 با منشیگری وارد سینما شدم و 14 سال در سمت های دیگر سینما کار کردم و بعد از 14 سال اولین فیلم خودم را به نام سرعت و با سرمایه خودم ساختم اما مدیران فرهنگی ما معلوم نیست از کجا آمدند؟ من به این مدیران اعتمادی ندارم و حتی حاضر نیستم بچه ام را به آنان بسپارند که به مهد کودک ببرد.

این کارگردان تاکید کرد: مدیران فرهنگی ما متاسفانه سالهاست که حواسشان فقط به خودشان ، مساله روشنفکری ، جشنواره های ونیز و کن است.

به گفته وی ، مدیران فرهنگی کشور آنقدر غرق در بی تفاوتی نسبت به فیلمسازان شدند که حتی خودشان با خودشان هم کاری ندارند.

محمد حسین لطیفی خطاب به مدیران فرهنگی کشور تاکید کرد: معتقدم شماها از هنر بویی نبردید لذا شماها نمی توانید هنرمندان را راهنمایی کنید.

پرویز امیری یکی از تهیه کنندگان فیلم هم در مورد بودجه فیلم که سوال دیگر هنرنیوز از او بود هرچند که به عدد این بودجه اشاره نکرد اما اظهار داشت: فیلمی که بخشی از آن در کشور دیگری ساخته شود معلوم است که باید چند میلیاردی باشد ضمن اینکه باید به تفاوت ریال و دلار نیز توجه داشته باشیم. هر چند که جنس این فیلم با توجه به صحنه های اکشن ، سخت بود اما آقای لطیفی کمک کرد تا با بودجه کم یک فیلم استاندارد ساخته شود.

مهدی سلطانی بازیگر نقش اول این فیلم هم در پاسخ به سوال هنرنیوز در مورد دلایل حضور خود در این فیلم گفت: حضور آقای لطیفی در پشت دوربین پارامتر خوبی برای بازی در این فیلم هست ضمن اینکه سیاسی نبودن فیلمنامه نیز برای من ارزش داشت. بی شک اگر این فیلم نگاه انتقادی و ایدئولژی می داشت حتما حضور نمی یافتم.

وی افزود: فیلم مرد نقره ای ، فیلم سیاسی نیست بلکه یک فیلم انسانی است ، رفتارها و دیالوگها ، رفتارهای انسانی است. در این فیلم پرچمها زیاد دیده می شوند و این پرچم ها نمادی از انسانیت و صلح دوستی است به گونه ای که مرز ایجاد نمی کند.

این بازیگر سینمای ایران ادامه داد: هنگامی که فیلمی نگاه انسانی داشته باشد حتی می تواند در امریکا هم به نمایش در بیاید و حتی برای امریکایی های هالیوود بین هم جذاب باشد.

مهدی سلطانی تصریح کرد: اگر این فیلم در امریکا هم نمایش داده شود با این نگاه انسانی و صلح دوستانه ای که دارد می تواند مورد تشویق آنان هم قرار بگیرد به گونه ای که آنان ایستاده برای بچه های ایرانی ، کف بزنند.

وی با بیان اینکه پیام این فیلم صلح است گفت: ایجاد بحران باعث مهربانی آدم ها با پرچم های مختلف می شود. معتقدم کشورها باید از مرام ما بترسند نه از قدرت نظامی ما.

خسرو نقیبی منتقد سینما هم در پایان با اشاره به محمد حسین لطیفی اظهار داشت: آقای لطیفی سینماگری است که ژانرهای مختلف سینما را تجربه کرده است و تسلط ساختن بر هر موضوعی را دارد و این فیلم یک طبع آزمایی تازه ای است که نشان داد ایشان تسلط بر لوکیشن های غریبه در کشورهای خارجی را هم دارد.

وی با بیان اینکه فیلم مرد نقره ای یک فیلم استانداردی است افزود: این فیلم هم مثل سایر آثار ایشان شایسته تقدیر است.

یادآوری می شود که فیلم سینمایی «مرد نقره‌ای» که پیش از این « سبز، سفید ، قرمز» نام داشت جدیدترین اثر محمدحسین لطیفی در سینمای ایران است که به موضوع اقتدار و غرور ملی در میدان‌های داخلی و خارجی می پردازد که با محوریت قداست پرچم ایران ساخته شده است.

گزارش از : مجید معافی
کد خبر: 97951
Share/Save/Bookmark