محسن علی اکبری تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: وقت آن رسیده است که رسانه ملی در خصوص تولید مجموعه ها و فیلم های فاخر برای مبارزه با فرهنگ غرب بیشتر توجه کند . ازسویی در واقع بهاء دادن ما به فرهنگ خودمان باعث ایجاد فاصله مخاطب ما با فرهنگ غرب و هجمه هایی است که آنها برعلیه فرهنگ و تمدن کشورمان انجام می دهند. پس بای با پشتوانه ادبیات کشورمان صدا وسیما به سمت تولید آثار مخاطب پسند وجذاب در این بخش حرکت کند.
وی افزود: متاسفانه این روزها به شگردهای مختلف مخاطبین ما را به سمت شبکه های ماهواره ای جذب می کنند و باید گفت که وقت آن رسیده که رسانه ملی بیشتر در خصوص ساخت سریال های فاخر تلاش کند تا ما نیز توان مقابله با آثار غربی را داشته باشیم و بتوانیم مخاطبین خود را به سوی آثار خودمان بیشتر جذب کنیم. به نظرم حتی سریالهایی مانند«سربه داران»،«امام علی (ع)»،«هزاردستان» یا«مریم مقدس» را تلویزیون حتی اگر ۱۰ بار هم دوباره پخش کند. بهتر از فیلم ها و یا سریال هایی که به شکل سطحی به فرهنگ خودمان لطمه وارد می کند. بهتر است.
علی اکبری در خصوص سطحی نگری در آثار تلویزیون تصریح کرد: علاقه شخصی من تاریخ است و تلاش می کنم که از ساخت آثار روزه فاصله بگیرم وبه شدت دنبال ساخت آثاری هستم که از طریق آنها بتوانم با مخاطبین خودمان ارتباط برقرار کنم. چرا که وظیفه ما هنرمندان این است که بتوانیم آثاری در حوزه سینما و تلویزیون برای الگو سازی مخاطب و به خصوص جوانان بسازیم که برای آنها تولید اندیشه وفکر کند ودر جهت هویت یابی کمکشان کند و چراغ راهنمایی برای زندگی حال وآینده آنها باشد. به عنوان مثال من فیلم سینمایی «کتاب قانون» را تهیه کردم که این فیلم می توانست ادامه داشته و دو یا سه هم داشته باشد. چون فیلم می تواند مسائل مختلفی را برای مخاطب امروز بیان کند و به نوعی به جوان امروز آگاهی دهد والگو سازی کند.
وی ادامه داد: نه تنها فیلم کتاب قانون بلکه هر نوع فیلمی از این دست می تواند آگاهی به مخاطب جوان امروز بدهد. ما افراد شاخص در حوزه سینما وتلویزیون داریم که می توانند اسطوره ای برای ساخت آثار ماندگار در این خصوص باشند و در مقابل کسانی هم هستند که هم اکنون کار می کنند و به رسالت تصویر در خصوص آگاهی بخشی مخاطب واقف نیستند. به عنوان مثال ما بازیگرانی داریم که هم اکنون در سینما وتلویزیون کار می کنند وبا بازی در دو فیلم خودشان را گم می کنند واین ها نمی تواند الگوی مناسبی برای یک مخاطب و به خصوص جوان باشد.
این تهیه کننده مطرح سینما وتلویزیون توضیح داد: متاسفانه بازیگرانی ما در سینما وتلویزیون داریم که صرفا با علاقه برخی از تهیه کنندگان وکارگردانان وارد کار شدند و پشتوانه تئاتری ندارند و این باعث لطمه به آثاری سینمایی وتلویزیونی می شوند. به عنوان مثال ما در سینما وتلویزیون بازیگرانی مانند آقای «پرویز پرستویی» را داریم که با پشتوانه قوی علمی و تئاتری وارد کاری بازیگری شده است ومی تواند یک الگوی مناسبی برای نسل جوانان در زندگی شخصی و احیانا هنری باشد. یا بازیگرانی دیگری هم داریم که قابلیت الگو شدن دارند.
وی خاطرنشان کرد: در سینمای ایران هنوز برای واژه سوپر استار تعریف درستی صورت نگرفته است وسینمای ما هنوز واژه ای به نام سوپر استار یا بازیگری که بشود این کلمه را در خصوص او به کار برد ندارد. کسانی که این گونه بازیگران چهره را سوپر استار می دانند و دستمزد میلیونی به آنها می دهند، در حق سینمای ایران جفا می کنند. جز ایکه خط تولید فیلم به شدت کاهش یابد هیج تاثیر خوبی در سینمای ایران ندارد. ثابت شده که مخاطب سینمای ایران به خاطر برخی از بازیگران چهره به اصطلاح سوپر استار به دیدن فیلم های سینمای روز نمی رود.
علی اکبری عنوان داشت: بهترین مثال برای فروش فیلم های سینمایی امسال فیلم «پسرخاله و بچه ننه» ساخته «ایرج طهماسب» است که بدون هیچ بازیگر زیبا یا سوپر استاری بالاترین فروش سینمایی امسال را تاکنون داشته است. در کنار این فیلم ما فیلم هایی داشتیم که در آنها بهترین و چهره ترین بازیگران سینمای ایران حضور داشتند فیلم نتوانسته حتی هزینه های تبلیغاتی خود را نیز تامین کند. به نظرم هنوز برای گفتن اینکه در سنمای ایران سوپر استارداریم خیلی زود است و ما سوپر استاری نداریم که مردم حاظر شوند به خاطر او از خانه خارج شوند و به سینماها برای دیدن فیلم بروند.
وی در مورد ساخت تله فیلم های بی کیفیت هم گفت: بزرگترین لطف رسانه ملی می تواند به رغم اینکه گفته اند در سال ۵۰۰ تله فیلم می خواهند تولید کنند این باشد که تولید تله فیلم را کلا متوقف کنند وهمین مجموعه های تلویزیونی را بسازند واگر خواستند می توانند در سینماها دست به تولید فیلم های فاخر و خوب بزنند. چون تله فیلم ها دقیقا به فرهنگ و هنر کشورمان لطمه می زند .به نوعی با آبروی هنرمندان ما بازی می شود. چون وقتی یک تله فیلمی به عنوان یک فیلم سینمایی از رسانه ملی پخش می شود مخاطب نمی داند که این فیلم با یک مبلغ اندک و حاشیه های فراوان ساخته و پخش می شود.
علی اکبری در پایان اضافه کرد: تله فیلمی که مثلا ۱۰۰ میلیون تومان بودجه دارد تهیه کننده شاید ۶۰ تا ۵۰ میلیون تومان آن را هزینه کند و بنابراین کیفیت تله فیلم پایین است و مخاطب هم فکر می کند با یک اثر سینمایی طرف است و مخاطب بعد فکر می کند و که اگر سنما این تله فیلمی است که من دیدم چه نیازی است که به سینما بروم وسنما رفتن معنا ندارد. تلویزیون به قدری ضعیف تولید می شود که متاسفانه تلویزوین نمی آید به مخاطبین خود را توضیح دهد که با بودجه اندک این گونه فیلم ها را ساخته است. به نظرم تله فیلم ها باعث شدند که تلویزیون در بخش سریال هم مخاطبین خود را از دست دهد.