به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فیلم کوتاه تهران؛ حسين زندباف، تدوينگر با سابقه سينما و تلويزيون برگزار كننده پنجمين كارگاه آموزشي جشنواره بود. او در اين كارگاه به بررسي عوامل موثر در بهتر شدن كار يك تدوينگر پرداخت. زندباف معتقد است همه عوامل يك فيلم در تدوين موثرند ولي ميزان تاثيرگذاري هر يك با ديگري متفاوت است و آخرين عامل موثر در تدوين نمايش است.
وي تاكيد كرد البته مواردي هم هستند كه در تدوين تعيين كننده هستند مانند يك قصه خوب. در واقع يك فيلم با قصه خوب هم ميتواند فيلم خوبي باشد و ميتواند فيلم خوبي نباشد. اما يك فيلم با قصه بد هيچگاه نميتواند فيلم خوبي باشد و نوع نگاه و پرداخت قصه و چگونگي تبديل آن به تصوير هم از عوامل موثري است كه به تدوين درست و استاندارد كمک ميكند. اين تدوينگر عنوان كرد، عامل اصلي ديگر صدا است.
به گفته زندباف تاثيرات صدا هنگام نمايش فيلم مشخص ميشود، بنابراين صداگذار و تدوينگر بايد با هم هماهنگ باشند. زندباف در ادامه گفت: تدوينگر نميتواند معجزه كند ولي اگر قصه خوب باشد، تدوين نيز موثر است. حسين زندباف در رابطه با انواع تدوين گفت: تدوين به دو شكل صورت ميگيرد. تدوين پنهان كه در اين نوع تدوين، موضوع به تدوين ارجحيت دارد و تدوين خودش را نشان نميدهد و دومين شكل تدوين در فيلم مشخص ميشود. يعني شما كاتهاي يك فيلم را به وضوح احساس مي كنيد. البته انتخاب يكي از اين دوشكل به نوع فيلم شما و روايتي كه از قصه داريد، بستگي دارد. اين تدوينگر يادآور شد: در موقع تدوين حتما بايد شرايط نمايش و كساني كه قرار است فيلم را ببينند مد نظر داشته باشيد. زندباف در ادامه تاكيد كرد: به نظر من اين كه ميگويند تدوينگر ويراستار قصه يا كارگردان دوم است، درست نيست. اگر قصه درست باشد نيازي نيست كه تدوينگر ويراستار دوم آن باشد، يا كارگردان دوم. زندباف در پايان تاكيد كرد: به عنوان تدوينگر سعي كنيد نقاط قوت كار را به كارگردان بگوييد تا رشد كند و اعتماد به نفس پيدا كند و در گرفتن پلانها دخالت نكنيد.
بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران از ۱۰ تا ۱۶ مهرماه در تهران پرديس سينمايي ملت برگزار شد