بهره برداری از فاز نخست عمارت شاپوری به عنوان رستوران سنتي
همزمان با دهه فجرانجام مي شود ؛
بهره برداری از فاز نخست عمارت شاپوری به عنوان رستوران سنتي
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری استان فارس از بهره برداري فاز نخست عمارت تاریخی شاپوری همزمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی به عنوان رستوران سنتی خبر داد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۳۵
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی صندوق احیاء وبهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی فریدون فعالی گفت: مرمت عمارت شاپوری به عنوان يكي از بناهاي تاریخی صندوق احیاء با اختصاص ۱۵ میلیارد ریال از سوي بخش خصوصی به پایان رسیده است و همزمان با دهه فجر با تغيير كاربري به رستوران سنتی،گشایش مي يابد. 

فعالی با بیان این كه در فاز های تکمیلی دو پلاک جانبی هتل سنتی نیز به اين مجموعه افزوده خواهد شد، افزود : این بنای تاریخی از سال ۷۴ از سوي میراث فرهنگی استان فارس و از محل اعتبارات این اداره کل مرمت شد و تا سال ۸۱ با اختصاص حدود ۱۰ میلیارد اعتبار، بخشهایی از بنا مرمت و سپس این خانه که در مالکیت میراث فرهنگی است در اختیار طرح پردیسان قرار گرفت. 

او افزود : پس از آن عمارت شاپوری به صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و در نهايت به بخش خصوصی واگذار و با اختصاص ۱۵ میلیارد ریال مرمت این خانه به پایان رسید.
 
بر اساس اين گزارش از جمله عملیات مرمت و احیای این بنای ارزشمند تاریخی می توان به انجام خرده عمليات باقيمانده شامل نصب در و شيشه پنجره ، رنگ آميزي و بتونه كاري سقف ، آماده سازي تجهيزات سرمايش و گرمايش ، نصب پايه هاي روشنايي در محوطه ، تهيه و كاشت گونه هاي گياهي فصلي ، اجراي طرح گلخانه و تجهيز كامل آشپزخانه و كافي شاپ اشاره کرد که به پايان رسیده است . 

خانه و باغ شاپوري نمونه ارزشمندي از دوران خود و نمايانگر نوآوري و ابداع در طراحي پلان ، نما و سازه است. نوآوريهاي بكار رفته در ساختار اين باغ آن را به يك باغ ايراني – اروپايي تبديل كرده است . 

از ویژگی های ارزشمند معماري عمارت شاپوری مي توان به تزيينات نماي غربي ( اصلي ) ستونهاي مدور و منقوش گچي و نيز كاشيكاري با طرح فروهر بر پيشاني ايوان فوقاني اشاره کرد . همچنین در باغ شاپوري انواع درختان شامل سرو ، افرا ، چنار و درختان ميوه اعم از انجير ، انار، نارنج و خرما و گلهاي رز و شمعداني به چشم مي خورد . 

این بنای تاریخی با مساحت بالغ بر پنج هزار متر مربع و زیر بنای حدود یک هزار متر مربع با پلان کوشک مانند و در دو طبقه در اوايل دوره پهلوي در سالهاي ۱۳۱۰ الي ۱۳۱۵ هجري شمسي به سفارش عبدالصاحب شاپوري و توسط معماري به نام ابوالقاسم مهندسي احداث شده است . 

عمارت شاپوری در غرب خيابان انوري ، يكي از خيابان هاي منشعب از بلوار كريم خان زند واقع شده و در تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
کد خبر: 35788
Share/Save/Bookmark