هنر سفال هنری قدسی و ملکوتی است که متعلق به این آب و خاک است و برای آن  احترام قائلیم
گزارش هنرنیوز از مراسم افتتاحیه دهمین دوسالانه سفال معاصر ایران:
هنر سفال هنری قدسی و ملکوتی است که متعلق به این آب و خاک است و برای آن احترام قائلیم
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۲
محمود شالویی در مراسم افتتاحیه دهمین دوسالانه سفال معاصر ایران گفت: هنر سفال هنری قدسی و ملکوتی است که متعلق به این آب و خاک است و برای آن احترام قائلیم.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز، محمود شالویی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در مراسم گشایش دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران گفت: اولين كسي كه هنر سفال را به ما آموخت خداوند متعال بود كه آدمي نيز محصول آميخته شدن گل و آب و به تعبيري آب و خاك و دميدن روح الهي است، لذا هنر سفالگري از اين جهت عرصه قدسي، معنوي و ملكوتي است كه ريشه در باورهاي عميق ديني ما دارد. سفال هنری قدسی،‌معنوی و روحانی است که ریشه در اعتقادات و باورهای عمیق دینی و ملی ما دارد.

وی با اشاره به تاریخ ۸ هزار ساله سفال در ایران گفت: طبق نظر مورخان، تاریخ ۸ هزار ساله سفال به دوران آیین زرتشت و عهد باستان باز می‌گردد که بالغ بر ۱۲ هزار سال قدمت دارد و صحه می‌گذارد بر این اعتقاد که تاریخ را بالاتر از آن چه عنوان می‌شود، باید یافت.

وی افزود: سفال‌هایی که در حفاری‌های باستان‌شناسی به دست می‌آید حکایت از این دارد که بشر از ابتدای تاریخ با این هنر مأنوس بوده است.

شالویی با اشاره به حمایت و توجه جدی به هنر سفال گفت: قطعا ما با نگاهي عادلانه و منصفانه به همه حوزه‌ها مي‌نگريم و سفال‌گري به دليل محتواي عميقي كه دارد قطعا بيشتر از هنرهاي وارداتي مورد توجه ماست و در هر نمايشگاهي چه به عنوان مهمان و يا به صورت ميزبان ما از دستاوردهاي سفالگران و هنرمندان اين عرصه بهره مي‌گيريم.مطمئن باشید که هنر سفال مورد توجه جدی خواهد بود اگر چه به همه هنرهای حوزه تجسمی با نگاه منصفانه می‌نگریم اما هنر سفال به دلیل اصالت و معنویت آن بیش از دیگر هنرهای تجسمی مورد توجه ماست.

مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد با اشاره به نهمین دوسالانه سفال که به دبیری منیژه آرمین برگزار شده بود گفت: نهمین دوسالانه نقطه عطفی برای جهش امروز هنر سفال شد و ظرف دو سال گذشته شاهدیم که آثار هنرمندان سفالگر توانسته ازنظر کمی و کیفی توجه همگان را به خود جلب کند.

اوبا اشاره به تشکیل «خانه سفال» که به همت رئیس فرهنگسرای رازی در این محل برپا می‌شود گفت: دو سال پیش قول برپایی خانه سفال را در نهمین دوسالان سفال داده بودیم که اگر چه ما خودمان نتوانستیم به وعده‌ای که داده بودیم به دلیل مضیقه‌ها و مشکلات موجود عمل کنیم ولی اکنون به همت اقای پرویزی رئیس فرهنگسرای رازی این امر محقق شده است اما اکنون برای تجهیز خانه سفال همکاری خواهیم کرد و امکانات لازم برای تجهیز آن را در اختیار هنرمندان قرار خواهیم داد.

وی همچنین از رئیس انجمن سفالگران خواست که به تشکیل خانه سفال در تهران اکتفا نکنند و به شهرهای یزد، همدان،‌زاهدان، رشت، سمنان و ... که قابلیت لازم برای تشکیل خانه سفال را دارند نیز توجه داشته باشند و در این راستا ادارات کل ارشاد استان‌ها نیز با شما همکاری خواهند کرد.

محمود شالویی گفت: ما در وزارت ارشاد‌ آن قدر برای این هنر ارزش قائلیم که برای دوسالانه ۵۴ ونیز در حالی که همه کشورها هنر مدرن خود را ارائه می‌کنند ما دو هنرمند سفالگر را به عنوان نماینده هنر ایران اعزام کردیم. برخی به ما خرده می‌گرفتند که بی‌ینال ونیز جای ارائه هنر مدرن و پست مدرن است اما با بررسی‌هایی که به عمل آوردیم محدودیتی برای این هنر ندیدیم و هنری را ارائه کردیم که نمایانگر فرهنگ،‌هنر و تمدن سرزمین ماست.

وی تأکید کرد:

مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی از برگزاری نمایشگاه‌های متعدد از آثار دهمین دوسالانه سفال معاصر ایران در خارج از ایران خبر داد و گفت: این آثار می‌تواند ابتدا در موزه‌ها به نمایش گذاشته شود و سپس در مراکز استان‌های ایران و بعد از آن به مراکز نمایشگاهی ما در خارج از ایران از جمله ونیز، اتریش و... ارسال شود.

شالویی در بخش پایانی سخنانش به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره خرید آثار هنری اشاره کرد و گفت: با تلاش وزیر و معاون وزیر ارشاد از بودجه سال ۹۰ مقرر شد که یک دهم درصد از محل تملک دارایی‌ها و بودجه عمرانی دستگاه‌های دولتی صرف خرید آثار هنری شود که این بودجه بسیار خوبی است و تحولی را در اقتصاد هنرهای تجسمی ایجاد می‌کند اما توقع است که در بودجه سال آینده این رقم افزایش یابد.

وی ادامه داد: این بار دستگاه‌های دولتی مکلف به خرید آثار هنری هستند و دهمین دوسالانه سفال معاصر ایران نیز نخستین دوسالانه هنری است که بعد از این مصوبه در حال برگزاری است و همین جا از همه دستگاه‌های دولتی دعوت می‌کنم برای بازدید و خرید آثار هنری به موزه امام علی(ع) بیایند.
کد خبر: 33168
Share/Save/Bookmark