به گزارش هنرنیوز؛ آیین افتتاح «هفته صنایع دستی کشور الجزایر» عصر دیروز (یک شنبه، ۷ اسفندماه) با حضور سفیر کشور الجزایر در ایران، سوفیان میمونی، کردستانی سرپرست معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری،و جمعی از مدیران و معاونان صنایع دستی کشور الجزایر، معاونتهای مختلف سازمان میراث فرهنگی و جمعی از هنرمندان دو کشور برگزار می شود.
در آغاز سفیان میمونی- سفیر الجزایر در ایران- برپایی این نمایشگاه را حاصل زحمت وزارت گردشگری و صنایع دستی الجزایر، عزیزان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، اتاق ملی صنایع دستی و بازرگانی و سفارت الجزایر عنوان کرد.
وی گفت: این رویداد مهم، حاصل مصوبات کمیته عالی مشترک بوده و نمایانگر اشتیاق الجزایر و ایران در جهت گسترش همکاریها در تمامی زمینههاست.
میمونی با اشاره به این که همواره در روابط دو جانبه ابعاد فرهنگی تحتالشعاع سیاست، اقتصاد و تجارت قرار گرفته است،اظهار کرد: اما بیشک فرهنگ و هنر یکی از ارکان مهم همکاریها را تشکیل میدهد، چرا که آشنایی با سنتها و رسوم را در برداشته و گرم شدن روابط بین مردم را در پی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: هفته صنایع دستی سنتی الجزایر در ایران، گام مهمی است در جهت روابط دو جانبه دو کشور ایران و الجزایر؛ چرا که تعاملات فرهنگی، یکی از محورهای اصلی این روابط محسوب میشود.
سفیر الجزایر در ایران بیان کرد:این برنامه در نظر دارد تا روابط فرهنگی مابین ایران و الجزایر را گرمی بخشیده و انگیزهای برای تبادل اطلاعات و تجربیات در این زمینه باشد. ضمن اینکه فرصتی فراهم خواهد آورد که ایرانیان مهربان، به درک بهتری از غنا و تنوع صنایع دستی کشور الجزایر دست یابند.
وی در بخشی از سخنانش الجزایر را کشوری موفق در عرصه صنایع دستی دانست و تشریح کرد: از فرش گرفته تا سرامیک، از چرم تا ساخت بربط، از سفال تا شیشهکاری و نقرهکاری، الجزایر دارای تنوع خیرهکنندهای از مهارتهاست که پیدایش آثار هنری چشمنوازی را به دنبال داشته است.
وی تاکید کرد: تاریخ الجزایر به عنوان نقطه اتصال سه تمدن عربی، مدیترانهای و آفریقایی، مهد هنرها، تمدن و آغوشی باز برای دیدارها و تبادلات بوده است.
میمونی اظهار کرد:جای شگفتی نیست که تحت تأثیر سه تمدن مذکور، صنایع دستی الجزایر به نحوی رشد یافته که ملغمه دلربایی از زیبایی و سبک از آن متولد شده است.
وی گفت:طراحان الجزایری طی سالها، رسومات فرهنگی را با مؤلفههای اقلیم کشور آمیختهاند. این مؤلفهها راه خود را طی سالیان در صنایع دستی یافتهاند و باعث تغییرات چندی در انتخاب رنگها، طرحها و الگو شدهاند. با این ترکیبات جدید، بسیاری از آثار هنری، صورت واحدی از طبیعت و خیال را خلق نمودهاند.
سفیر الجزایر در ایران با بیان این که صنایع دستی الجزایر، امروز غنای فرهنگی الجزایر را به تصویر میکشد، یادآور شد: دولت الجزایر اهمیت ویژهای برای حوزه استراتژیک صنایع دستی قائل است. بر این اساس، وزارت گردشگری و صنایع دستی و اتاق ملی صنایع دستی و بازرگانی الجزایر نقش پررنگی در تقویت این بخش ایفا مینمایند.
وی همچنین این تلاشها را ایجاد انگیزه در صنایع دستی با هدف توسعه محلی، اشتغالزایی، حمایت از رشد اقتصادی و افزایش جاذبه توریستی الجزایر دانست.
میمونی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه، بازدیدکنندگان مجموعهای از آثار بیست هنرمند متفاوت و آثار ارزشمند فراوانی از هنر متعالی الجزایر را تماشا خواهند کرد. سفالگری سنتی، برنجکاری، قالیبافی، جواهرات، سوزن دوزی، لباسهای سنتی، منبت کاری، یک دعوت واقعی برای سفری اکتشافی به دنیای هنر و صنایع دستی الجزایر است.
به گزارش هنرنیوز، برپایی غرفههای صنایعدستی همچون سرامیک، سفالگری سنتی، قلاب دوزی سنتی، شیرینی جات، لباس های سنتی، فرش و بافتنی، صنایع مسی، زیورآلات سنتی، غذاهای سنتی و برپایی چادر عشایر کشور الجزایر با تزئینات داخل آن و با حضور ۲۷ نفر از هنرمندان صنایع دستی کشور الجزایر از جمله برنامههای هفته صنایع دستی الجزایر در ایران است.