سید محمد جواد شوشتری مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در نشست صبح امروز ضمن بیان فعالیتهای سازمان گفت: فعالیتهای سازمان زیباسازی شهرداری تهران هر روز اتفاقات حایز اهمیتی را انجام میدهد. از جمله این رخدادها سمپوزیومهای مجسمهسازی بود که دو روز قبل آئین پایانی آن را شاهد بودیم و فردا دوسالانه دیوارنگاری در خانه هنرمندان فردا اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: اتوبان اما علی « ع » نورپردازی شده و نیمی از پلهای بزرگ شهری در دست تجهیز و اصلاح هستند. علاوه بر این در راستای تجهیز مبلمان شهری تهران ابتدا در جریان اصلاح و تجهیز مبلمان شهری در خیابان ولی عصر به عنوان بلندترین خیابان شهر هستیم و پس از پایان آن خیابان آزادی و انقلاب و در امتداد ان خیابان دماوند تجهیز خواهد شد. در ادامه فعالیتهای خود اقدام به مشارکت گرفتن شهروندان در زیباسازی شهرداری تهران کردیم. سه طرح پلاک طلایی در منطقه ۱۳، آفتاب گردان که با مشارکت ۵۰۰۰ دانشآموز در رشته های عکس، گرافیک و نقاشی، و همچنین طرح آفتابگردان کردیم. در راستای همین موضوع اقدام در جهت مشارکت مردم در زیباسازی شهرداری تهران انجام شد.
وی در پاسخ به خبرنگار هنرنیوز مبنی بر این که آثار حجمی در برنامههای شما برای اتوبان امام علی هست یا خیر؛ گفت: چیزی حدود ۶ اثر حجمی در اتوبان امام علی علیه السلام با موضوع شخصیت حضرت علی «ع» نصب خواهد شد. تعدادی مجسمه نیز که از نمادهای مذهبی ساخته میشوند و قرار بود سال گذشته و تا پایان سال ۹۱ آماده باشند؛ امابه سبب عدم آمادگی شرکت مجری به تعویق افتاد و امیدواریم به زودی آماده شود؛ در سطح شهر نصب خواهیم کرد. مجموعاً این آثار به بیست اثر میرسند. ۱۳ اثر نیز در منطقه چهار نصب میشود.
مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران همچنین در پاسخ به این سوال هنرنیوز مبنی بر آنکه آثار سمپوزیوم چوب در کدام منطقه از تهران نصب خواهد شد گفت: آثار چوبی سمپوزیوم باید در محلی مسقف نصب شوند و ما چند مجسمه از این مجموعه را برای نصب در مکانهای عمومی عایقبندی کرده ایم. بخشس دیگری از این دست را در بوستان نوروز یعنی محل سمپوزیوم نصب خواهیم کرد.
شوشتری همچنین درباره محل قرارگیری مجسمههای سمپوزیوم های قبلی گفت: بخشی از آثار سمپوزیوم سوم مجسمهسازی که دو سال قبل در برج میلاد برپا شد در همین مکان و بخشی را به بوستان جوانمردانمنتقل کردیم. بخشی از آثار سال گذشته را نیز در موزه قصر نگهداری میکنیم و اکنون این موزه بیشترین تعداد مجسمههای سنگی را در خود دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: خوشبختانه درباره دیوارنگاری استقبال هنرمندان بسیار مطلوب بود، اما نمی توان این امر را به کیفی بودن دوسالانه مرتبط دانست و لزوماً آثار به جهت کمیت، کیفی نبودند. اما از نظر تعداد آثار رسیده در سال اخیر ۱۰۹۰ اثر بود و میتوان گفت؛ نسبت به دوره اول رشدی نزدیک به دو برابر داشتیم.
مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران همچنین در پاسخ به این سوال هنرنیوز مبنی بر این که تکلیف آثار منتخب دیوارنگاری گفت: این آثار بنا به نظر کارشناسان شهرداری در نقاطی متناسب اجرا میشود. ما هم اکنون یک اثر را در اتوبان امام علی «ع» در حال نصب است. بقیه آثار نیز به زودی جایابی و نصب می شوند.
وی همچنین در پاسخ به سوال هنرنیوز مبنی بر این که آثار نامتناسب با محیط شهری چه سرنوشتی خواهند داشت و آیا ساماندهی میشوند یا خیر گفت: ۲۰۰ اثر نقاشی دیواری در حال جابه جایی یا پاک شدن از محیط نامناسب اند. ۳۰ هزار متر از آثار را اصلاح کردیم؛ امسال هم نقاشیهای دیواری را با جشنواره انتخاب کردیم تا آثار ارزشمند به شهر راه یابند.