سینمای مصر در قاهره می‌درخشد
گزارش هنرنیوز از دیدار سینما گران مصری با سینماگران ایرانی؛
سینمای مصر در قاهره می‌درخشد
نشست خبری سینماگران مصری با حضور جمعی از سینما گران مصری و ایرانی ازجمله دکتر اکبر عالمی و فرهاد توحیدی در فرهنگستان هنر برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۶
به گزارش هنرنیوز، نشست ۳۳ تن از اهالی سینمای مصر دیروز ۲۱ دی‌ماه با حضور جمعی از سینما گران ایرانی برگزار شد. افرادی مانند: مسعود سفلایی مدیر دپارتمان دانشکداه تئاتر و مستندساز، فرهاد توحیدی فیلمنامه‌نویس، محمدعلی حسین‌نژاد نویسنده و تهیه کننده سینما، محمد زرین‌دست کارگردان، نویسنده و بازیگر، علی معلم تهیه کننده و سردبیر مجله دنیای تصویر، علی‌اکبر عالمی منتقد سینما و استاد دانشگاه، علیرضا اسماعیلی و بایرام فضلی فیلمبردار در فرهنگستان هنر حاضر شدند.

در ابتدای این جلسه فیروززاده مدیر امور بین‌المللی فرهنگستان به همراه مترجم رو به سینمانگران مصری گفت: شما وارد سرزمینی شده اید که جوانان آن در دهه های اخیر با سینمای مصر آشنایی پیدا کرده اند. ما مشتاق هستیم در در زمینه های مختلف فرهنگی از جمله سینما با هنرمندان مصری همکاری کنیم.امیدواریم با همکاری های مشترکی که انجام شود بتوانیم فرهنگ هایهمدیگر را بهتر بشناسیم و ما با سینمای مصر وسینماگران مصری با سینمای ما آشنا شوند. امیدوارم که شما در سال آینده به دلیل داشتنن کار های مشترکی که انجام داده ایم در این جا حضور پیدا کنید.

در ادامه این برنامه سینماگران مصری و ایرانی با اعلام اسامی و سمت خود به یکدیگر معرفی شدند.

شریف محمدعلی ابو مندور کارگردان و تهیه کننده مصری ابتدا شروع به صحبت برای سینما گران ایرانی کرد و گفت: من عقیده دارم زبان هنر رساترین زبانهاست که می‌تواند از همه موانع عبور کرده و به مخاطب برسددر بین همه هنر ها هنر سینما سریع ترین زیان برای برقراری ارتباط بین انسان ها است. امیدوارم در این بازدید روابط خوبی بین هنرمندان دو کشور صورت پذیرد.
وی با اشاره به بازدید هنرمندان مصری در سالهای گذشته از ایران گفت: گام اول آشنایی برداشته شده است. من در این بازدید توانستم تفاهمنامه‌ای باصدا و سیمای ایران برقرار کنم تا بخشی از تولیدات این سازمان که مربوط به کودکان و نوجوانان است را به زبان عربی دوبله کنم و به مراکز دیگر در مصر و یا کشور های عربی بفرستم بفرستم.

این کارگردان مصری در در ادامه گفت:: برگزاری هفته فرهنگ سینمایی فیلم‌های تولیدی ایران و مصر موضوعی است که باید در هر دو کشور پیگیری شود. امیدواریم در آینده شرایطی ایجاد شود که بتوانیم ما نیز هنرمندان ایرانی را به این کشور تبدیل کنیم. برگزار هفته فرهنگی فیلم های ایرانی در مصر به شناخت دو کشور از هم کمک می کند.

در ادامه علی‌اکبر عالمی منتقد سینما و استاد دانشگاه خطاب به سینماگران مصری گفت: سرآغاز تمدن از مصر شروع شد و به دیگر نقاط جهان رفت. سینمای مصر دارای سابقه ۱۱۷ ساله است. بعد از پیدایش سینما در فرانسه سینمای مصر در قاهره و اسکندریه شکل گرفت. سینمای مصر الهام‌بخش سینمای عرب بوده است و از نظر کیفیت و کمیت در جهان عرب می‌درخشد. ۷۵ درصد سینمای ارزشمند جهان عرب متعلق به مصر است. جشنواره‌های سینما مصر نه تنها برای فیلم‌های بلند بلکه برای فیلم کوتاه هم در مرکز توجه جوامع جهان از جمله آمریکا و اروپا قرار دارد.

وی در ادامه گفت: یک تصویر بیش از هزار کلمه حرف می زند. تا آن جا که من می دانم همکار های من در دانشگاه ها تاریخ مصر را بررسی می کنند و هم چنین لازم می دانم بگویم که سینما در دانشگاه های مختلف ایران تا مقطع لیسانس و فوق لیسانس تدریس می شود.

در ادامه این برنامه فرهاد توحیدی فیلمنامه‌نویس سینمای ایران با اشاره به اینکه طبیعت کار هنر سرخوشانه و شیطنت‌ آمیزتر از آن است که ما تحمل چنین جلسات رسمی را داشته باشیم گفت: بهتر بود ما به صورت چهره به چهره به گفت‌وگو می‌پرداختیم.
وی به اشاره به یکی از فیلم های رضا میرکریمی کفت: رضا میرکریمی یکی از کارگردانان شاخص ایرانی است او فیلمی به نام «خیلی دور خیلی نزدیک» دارد. حکایت روابط ایران و مصر نیز حکایت همین فیلم است. ما با این که قرابت‌های زیادی به هم داریم از یکدیگر دور هستیم و به جای شناخت سینمای یکدیگر با سینمای غرب آشنا هستیم.

این فیلمنامه‌نویس در ادامه گفت: منم خیلی سینمای مصر را نمی شناسم اما چند رمان مصری خوانده ام. چندی پیش یک مستند درباره بهار عربی در مصر ساخته یک کارگردان ایرانی را دیدم. این فیلم تصویری پویا از جامعه مصر به من نشان داد و من آن جا متوجه شدم حد و اندازه مردم مصر از حکومت حسنی مبارک بیشتر است و مردم مصر بسیار بزرگتر از حکومتشان هستند.
عادل یحیی دیگر سینماگر مصری گفت: سینمای مصر خدمات ارزنده‌ای به مردم ارزانی داشته است. من در مدتی که ایران بودم بسیاری از فیلم‌های ایرانی را خریداری کرده و به مصر بردم امیدوارم که سینماگران مصری آثار گران خود را برای عرضه به ایران بدهند. من پیشنهادی دارم و آن هم این است که ما می توانیم از طریق تبادل استاد و دانشجو در بین سینمای مصر و ایران با هم ارتباط بیشتری برقرار کنیم. ما مشترکات فرهنگی و سیاسی داریم. در چند روز گذشته که در خیابانها قدم می‌زدم فهمیدم ایرانیان و مصریان بسیار به هم شبیه هستند.

سفلایی مدیر دپارتمان دانشکده تئاتر گفت: دانشجویان ایرانی علاقه زیادی به شناخت سینمای عرب مخصوصا سینمای مصر و الجزایر را دارند. ما در دانشگاه خود پایان‌نامه‌های زیادی در این رابطه با سینمای مصر است. ما دانشگاه های مختلفی داریم که سینما را درس می دهند و تقریباً در همه جا سینما تدریس می شود.

محمود عبدالسمعی در ادامه با اشاره به دریافت جوایز متعدد بین‌المللی توسط سینماگران مصری گفت: سینمای ایران برای مردم و هنرمندان مصری سینمای برجسته و معروفی است بیشتر مردم مصر با سریال «حضرت یوسف» فرج‌الله سلحشور با سینمای ایران آشنا شدند. سینمای ایران دستاوردهای بزرگی دارد و از طریق تصویر توانسته مخاطبان زیادی را جذب کند. این جذب مخاطب به خاطر شرایط به وجود آمدن انقلاب اسلامی در ایران بودایران بعد از انقلاب در زمینه هنر رشد زیادی کرده است.
وی در ادامه گفت: لازم است که هفته فرهنگی برای سینمای دو کشور در هر دو کشور برگزار شود در ضمن امیدوارم بتوانیم در ساخت فیلم‌های مشترک با یکدیگر همکاری کنیم. من از دیدار با وزیر ارشاد و هنرمندان ایرانی در فرهنگستان هنر خوشحال شدم. فقط یک دیدار دیگر باقی مانده که دیدار با مسئولین شبکه آی‌فیلم است. امیدوارم این دیدار در ساعت‌های آینده و قبل از رفتن ما به اصفهان صورت بگیرد.

علی معلم تهیه کننده سینمای ایراندر ادامه گفت: من ۷ سال پیش در جشنواره قاهره حضور داشتم. چندی پیش هم فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» را می‌خواستم به جشنواره قاهره بیاورم اما به دلایل سیاسی و روابط نامکشوف ایران و مصر نتوانستم. ایرانی ها و مصری ها دربسیاری از موارد با هم مشترک هستند.

وی در ادامه افزود: امیدوارم زمینه حضور سینماگران ایرانی در مصر نیز فراهم شود تا ارتباطات این دو کشور گسترش یابد. ایران مدرنترین انقلاب را در جهان انجام داد و ملت مصر هم انقلابی انجام دادند که شرایط همکاری دو کشور را فراهم می‌کند.
آل خلیل کارگردان زن مصری گفت:من از طریق فیلم‌های ایرانی که در جشنواره‌های ایرانی حضور داشتم با سینمای این کشور آشنا شدم. من دوست داشتم سینمای ایران را در مصر ببینم نه در جشنواره‌های خارجی. همکاری هنرمندان را نظام‌های سیاسی رقم نمی‌زنند نظام‌ها می‌آیند و می‌روند اماروابط بین‌الملل و هنرمندان باقی است.
وی افزود: سقوط حسنی‌مبارک و دولت اخوان ‌المسلمین پیروزی برای ملت مصر بود. امروزه دیگر مردم و جوان ها هستند که آینده حکومت ها را رقم می زنند. من نیز به عنوان یک هنرمند که در انقلاب مصر حضور داشتم با تاسیس یک شرکت به عنوان یک سینماگر مستقل به کار خود ادامه می‌دهم
کد خبر: 67918
Share/Save/Bookmark