پيشرفت آهنگ‌سازان ما در اجراي آثارشان است
لوريس چكناوريان:
پيشرفت آهنگ‌سازان ما در اجراي آثارشان است
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۳۹
اگر كار آهنگ‌ساز اجرا نشود و مردم آنها را نشنوند، اين آثار به نسل آينده منتقل نمي‌شود و در آينده با فقر آهنگ‌سازي مواجه خواهيم شد.

به گزارش هنر نیوز ،لوريس چكناوريان آهنگ‌ساز و رهبر اركستر در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني موسيقي ايران درباره ويژگي‌هاي يك آهنگ‌ساز اظهار كرد: براي اينكه يك آهنگ‌ساز شويم فرمولي وجود ندارد و صرفا نيازي به تحصيلات دانشگاهي نيست؛ همان‌طور كه حافظ و بتهوون به دانشگاه نرفته‌اند. اين‌كه مي‌گويند آهنگ‌ساز بايد تحصيلات دانشگاهي داشته باشد صحت ندارد. كسي كه حرفي براي گفتن داشته باشد و بتواند آن را بيان كند چه سواد داشته باشد و چه نداشته باشد مي‌تواند حرف خود را به ديگران منتقل كند.

وي ادامه داد: در هنر موسيقي پيش از آنكه آهنگ‌ساز بخواهد احساس خود را بيان كند تحصيلاتي نياز ندارد بلكه تحصيلات در اين زمينه براي به نت درآوردن حرف او به كار مي‌آيد. خلاقيت را كه از طرف خداوند به انسان عطا شده است، هيچ دانشگاهي به ما نمي‌دهد، دانشگاه فقط تكنيك‌هاي آهنگ‌سازي را مي‌آموزاند. همان‌طور كه ممكن است يك انسان بي‌سواد شعرهاي بسيار زيبايي بسرايد اما متاسفانه نمي‌تواند آنها را روي كاغذ بياورد. آهنگ‌سازاني بزرگي در دنيا سراغ داريم كه نابينا هستند كه آثار ماندگاري خلق كرده‌اند بدون آنكه نتي بنويسيند. بنابراين مي‌توان گفت كه خلق كردن يك آهنگ، يادگرفتني نيست بلكه مي‌توان براي اجراي آن آهنگ، استفاده از ابزار را آموخت.

آهنگ‌ساز سمفوني «رسول عشق و اميد» با هنر موسيقي، پرخرج‌ترين هنرها است، ابراز كرد: مشكل آهنگ‌سازي اين است كه تكنولوژي سخت و پيچيده‌اي دارد و براي اينكه آهنگ‌ساز از نتيجه كارش آگاه شود حتما بايد اثر او اجرا شود. به هر حال صحبت كردن از اينكه آهنگ‌ساز چه كسي بايد باشد و چه ويژگي‌هايي داشته باشد بيهوده است. خداوند اگر اثري به شخصي الهام كند، اگر آن شخص باسواد يا بي‌سواد باشد مي‌تواند آن اثر را دريافت كند.

چكناوريان درباره وضعيت آهنگ‌سازي در ايران گفت: در حال حاضر وضعيت آهنگ‌سازي را در ايران خوب مي‌بينم چرا كه آهنگ‌سازان خوب و بزرگي در كشور داريم اما مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد عدم حمايت از آنها است. پيشرفت كار آهنگ‌ساز در شنيدن آثارش است و با شنيدن آنهاست كه مي‌تواند رشد كند. اگر كار آهنگ‌ساز اجرا نشود و مردم آنها را نشنوند، اين آثار به نسل آينده منتقل نمي‌شود و در آينده با فقر آهنگ‌سازي مواجه خواهيم شد.

لوريس چكناوريان به تازگي با همراهي اركستر مجلسي ارمنستان كنسرت‌هايي در موسسه خيريه محك برگزار كرده است.



کد خبر: 16248
Share/Save/Bookmark