ابراهیم اصغری درگفتگو با هنرنیوز:
افرادی میخواهند سینمای دفاع مقدس از گردونه سینمای ایران خارج شود
یک تهیه کننده فیلم های دفاع مقدس معتقد است: گویا کسانی میخواهند با بهانه نفروختن فیلم های دفاع مقدس، تولید و ساخت این آثار را از گردونه سینمای ایران خارج سازند.
تاريخ : شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۰
ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما که تا کنون چندین فیلم سینمایی با مضمون دفاع مقدس را در پرونده کاری خود به ثبت رسانده است در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مشکلات ساخت فیلمهای دفاع مقدس گفت: معتقدم اهمیت دفاع مقدس در جریان چهار دهه انقلاب و همچنین اهمیت «سینمای دفاع مقدس» در سینمای ایران بر هیچ فرد منصفی پوشیده نیست. اهمیت تولید، ساخت و پخش این نوع آثار آنقدر ارزشمند است که مدیران سینمایی نباید در دفاتر خود بنشینند تا یک تهیه کننده و کارگردانی برای ساخت یک اثر دفاع مقدس به آنان مراجعه کند و با التماس بخواهد از فیلمهای آنها حمایت کنند بلکه این وظیفه خود مدیران سینمایی است که باید برای تولید یک اثری با موضوع دفاع مقدس از دفاتر خود خارج شوند و با فیلمسازان برای تولید اینگونه آثار وارد رایزنی شوند و به دنبال سینماگرانی باشند که در این مقوله تجربه و انگیزههای لازم را برای ساخت آثار دفاع مقدس دارند.
به گفته این تهیه کننده سینمای ایران، یافتن چنین فیلمسازانی درمیان سینماگران ایرانی کار بسیار راحتی است چرا که اکثر سینماگران با تجربهای وجود دارند که همواره درپی چنین فرصتهایی هستند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «به کبودی یاس» اضافه کرد: باید مدیران سینمایی شرایطی را فراهم سازند تا آثار دفاع مقدس با تمام مشکلات و سختیهایی که دارد همچنان درسینمای ایران تولید شوند و بتوانند درکنار فیلمهایی که بیشتر برای سرگرمی ساخته میشوند قرار بگیرند.
ابراهیم اصغری، منفعل بودن برخی از مدیران سینمایی، مشکلات لجستیکی و همسو نبودن بعضی از مقامات نظامی با مضامین فیلمهای دفاع مقدس را از عوامل دلسرد شدن برخی از فیلمسازان این عرصه عنوان کرد و یادآور شد: شاید بتوان از مدیران سینمایی به عنوان مهمترین این عوامل یاد کرد چرا که آنها هستند که باید پیگیر ساخت این آثار باشند و مشکلات مالی و لجستگی این نوع فیلمها را مرتفع سازند و حتی مشکلات برخی از هنرمندان در ورود به این حوزه را رفع کنند. مدیران سینمایی میتوانند با نوع رفتارهای مثبت خود، انگیزه بالایی در فیلمسازان این حوزه ایجاد کنند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» تصریح کرد: مدیران سینمایی اگر هدفی را از ساخت فیلمهای دفاع مقدس برای خودشان تعریف کنند و آنگاه با این اهداف، تولید آثار سینمای دفاع مقدس را پیگیری کنند تصور میکنم بقیه مشکلات را خود هنرمندان مرتفع خواهند ساخت.
وی با اشاره به عواملی که سبب عدم ارتباط فیلمهای دفاع مقدس با مخاطب امروزی میشود گفت: دلایل زیادی برای اینکه فیلمهای دفاع مقدس نمیتوانند با مخاطب امروزی ارتباط برقرار کند وجود دارد و به همین خاطر هست که تماشاگران این گونه آثار در سالنهای سینما غایب هستند و به طبع آن نیزگیشه این آثار کم فروغ است.
این تهیه کننده فیلمهای دفاع مقدس اضافه کرد: انتظار این است که آثار دفاع مقدس با کیفیت بهتری از سوی فیلمسازان این عرصه ساخته شوند و باید به ذائقه کنونی مخاطب دراین زمینه توجه شود تا بتوانند این آثار در بخش رقابتی گیشه و در کنار ژانرهای دیگر، جای خودشان را به درستی بازکنند.
اصغری با بیان اینکه اجازه ندهیم به بهانه نفروختن آثار دفاع مقدس، این آثار از گردونه تولید حذف شوند گفت: اگربا این بهانه بخواهند سینمای دفاع مقدس را از چرخه تولید کشور حذف کنند یا حتی به حداقل برسانند این کار جفا به سینمای دفاع مقدس خواهد بود چرا که این فیلمها – البته فیلمهای با کیفیت در این ژانر- میتوانند بخشی از تاریخ و آدمهای موثرکشور ما را ثبت کنند و به عنوان مرجعی برای آینده سینمای ایران قلمداد شوند. لذا ما برای رسیدن به چنین هدفی وظیفه داریم در این زمینه سرمایه گذاری کنیم و فیلمهای خوب بسازیم حتی اگر این فیلمها در حال حاضر نتوانند در گیشه سودی را نصیب تهیه کننده کنند چرا که باید بپذیریم سود این نوع فیلمها قبل از اینکه اقتصادی باشد باید فرهنگی باشد تا بتواند دهه اول انقلاب را بخوبی برای نسلهای جدید تبیین سازد. این سود دهی به هیچ عنوان قابل قیاس با میلیاردها تومان سود اقتصادی نخواهد بود و ما نباید به اتهام کم فروغی سینمای دفاع مقدس، به کاهش یا حذف آن رضایت دهیم. خیلی از ژانرهای دیگر هم با گیشه ارتباط خوبی برقرار نمیکند اما ساخته میشود و کسی هم اعتراض نمیکند ولی هنگامی که نوبت به فیلمهای دفاع مقدس میرسد صدای همه درمی آید که چرا این فیلمها که نمیفروشند ساخته میشوند. گویا کسانی میخواهند با این بهانه تولید و ساخت فیلمهای دفاع مقدس را از گردونه سینمای ایران خارج سازند.