فیلمنامه نویس بدون دانش در سینما محکوم به شکست است
ایمان ذوالفقاری راد در گفتگو با هنرنیوز؛
فیلمنامه نویس بدون دانش در سینما محکوم به شکست است
ایمان ذوالفقاری راد فیلمنامه نویس و بازیگر سینما گفت: برخی از فیلمنامه‌های بی‌محتوا نشان از ضعف و کم سوادی برخی از فیلمنامه نویسان در سینما است، بنابراین می‌توان به جرات گفت که فیلمنامه نویس بدون دانش در سینما محکوم به شکست است.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۷

ایمان ذوالفقاری راد فیلمنامه نویس و بازیگر سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: تاکنون فیلمنامه‌های کوتاهی چون: «مونس»، «رجعت»، «رود‌ها» و «طلوع تاریک» را به نگارش درآورده‌ام و به درستی اصول فیلمنامه نویسی را می‌دانم، همچنین دراکثر ژانرهای سینمایی فیلمنامه سینمایی نوشتم، فیلمنامه‌های چون: «هم قطار»، «پانسیون» (درژانرملودارم اجتماعی)، «سئوال‌های بی‌جواب»، «قافله دریا» (در ژانر دفاع مقدس و با نگاهی نو به حضور زنان درجنگ)، «گورکن‌ها» (درژانر طنز اجتماعی)، «گوهر گمشده»، «مکاشفه درون» و... که اکثرآن‌ها آماده ساخت هستند.

*** متاسفانه فیلمنامه‌های امروزسینما دارای ضعف بنیادی و اساسی هستند 

وی افزود: در حال حاضر برخی از این فیلمنامه‌ها برای ساخت به تهیه کنندگان سینما پیشنهاد شده است. به عنوان مثال فیلم نامه فیلم سینمایی ویدئویی «قافله دریا» در ژانر دفاع مقدس برای ساخت به سیما فیلم ارائه شده و قرار است بعد از انتخابات ریاست جمهوری پیش رو مقدمات ساخت آن فراهم شود.
ذوالفقاری در خصوص ضعف فیلمنامه‌های سینمایی هم تصریح کرد: متاسفانه فیلمنامه‌های امروزسینما دارای ضعف بنیادی و اساسی هستند و این عوامل باعث شده که این روز‌ها سینما به لحاظ جذب مخاطب نتواند موفق عمل کند. تا جایی که در یکی دو سال اخیر سینمای ایران ریزش مخاطب داشته است و فیلم‌ها نتوانسته‌اند هزینه‌های خود را از ظریق گیشه سینما‌ها تامین کنند.

*** برخی از فیلمنامه نویسان بدون داشتن مطالعه و تحقیق دست به خلق فیلمنامه‌ها می‌زنند

وی خاطرنشان کرد: فیلم‌های سینمایی به حدی در فیلمنامه دچار مشکل بوده‌اند که مخاطب هیچ گونه تعهدی برای گذراندن وقت خود برای رفتن به سالن‌های سینما نداشته است. در واقع تماشای فیلم‌ها در سالن‌های سینما هیچ انگیزه‌ای را برای مخاطب ایجاد نکرده‌اند. تاجایی که برخی از فیلمنامه‌ها پوچ و بی‌محتوا بودند. که این می‌تواند به نشان از ضعف و کم سوادی برخی از فیلمنامه نویسان در سینما باشد، که بدون داشتن مطالعه و تحقیق دست به خلق فیلمنامه‌های سطحی و ضعیف زده‌اند. بنابراین می‌توان به جرات گفت که فیلمنامه نویس بدون دانش محکوم به شکست است.
بازیگر فیلم سینمایی «محدوده ابری» در ادامه تاکید کرد: هجوم نویسندگان و خصوصاً تهیه کنندگان فرصت طلب و سودجو به سمت تولید آثار و سِری دوزی کردن آثار بی‌محتوا و ارزان قیمت نیز یکی از دلایل است که این روز‌ها باعث ضعف فیلم‌ها در سینما و به خصوص شبکه نمایش خانگی شده است و نکته قابل توجه بی‌تعهدی افرادی است که مسئول ساختن این آثار می‌باشند و برای آن‌ها فروش فیلمشان در شبکه نمایش خانگی و سینما مهم‌تر از کیفیت آثارشان است.

***قسمتی از بدنه سینما و تلویزیون در سلطه افرادی کاسب و دلال اُفتاده است

وی درادامه اضافه کرد: این خود گویای این حقیقت تلخ است که قسمتی از بدنه سینما و تلویزیون در سلطه افرادی کاسب و دلال اُفتاده و هنرمند از فعالیت آزادانه دراین عرصه محروم هستند و نمی‌توانند با وجود این گونه افراد آثارشان را به درستی ساخته و به مخاطب عرضه کنند.
ذوالفقاری راد عنوان داشت: نبود داستان خوب وجذاب، فیلمنامه‌های بدون پیام، هیجان، جذابیت و همچنین نگاه نو به جامعه و مشکلات آن از دیگر ضعف‌های ساختاری فیلمنامه‌هایی سینمایی کشورمان هستند که باعث مخاطب گریزی از سالن‌های سینما شده است. البته در این میان ناگفته نماند دلیل دیگری که می‌توان آن را نیز عامل مهمی در ریزش مخاطب و تشدید این مشکل برای سینمای کشورمان دانست، نبود بازیگر و کارگردان مؤلف و صاحب سبکی است که این خود لطمه شدیدی به پیکره هنر سینما و تلویزیون ما وارد کرده است.

*** برخی از بازیگران از طریق رابطه و داشتن چهره زیبا باعث نابودی سینما می‌شوند

وی در توضیح بیشتر این مشکل یادآورشد: بازیگران به علت عدم توانائی در علم بازیگری و صرفاً به توهم اینکه چهره‌ای مناسب دارند فارغ از فوت و فن‌های ریز بازیگری به استثنای درصدی که با تحصیلات آکادمیک و با زحمت فراوان وارد این عرصه شده‌اند، از کانالهای غیررسمی و صرفا از طریق رابطه و داشتن چهره‌ای زیبا و با زیر پا گذاشتن ضابطه وارد این فضای جدی و معصوم شده و سکان سینما و سریال‌های تلویزیونی را به دست گرفته‌اند و با ارائه یک بازی تصنعی و سطحی باعث کم ارزش شدن هنر بازیگری و در نتیجه اُفول و نابودی این حرفه می‌شوند و مخاطب هم با دیدن پلانی از این گونه بازیگران به راحتی فیلم و یا سریال مورد نظر را پَس می‌زند.
این فیلمنامه نویس سینما ابرازداشت: بازی‌های کلیشه‌ای و فیلمنامه ضعف به راحتی همذات پنداری مخاطب را از بین می‌برد. چراکه مخاطب خود را در یک فضای مجازی و به دور از واقعیت و سرشار از دروغ می‌بیند احساس می‌کند که از طرف بازیگر و فیلمساز به شعور و وقت او خیانت و توهین می‌شود و در نتیجه مخاطب با ادامه چنین رویه‌ای هرگز زحمت دیدن یک اثر کم ارزش را به خود نمی‌دهد و به اجبار به دنبال سرگمی‌های جایگزین و احیانا شبکه‌های ماهواره رو می‌آورد تا وقت و زمان خود را صرف آن کند.

***فیلمنامه نویس باید حرف خودش با فیلمنامه‌اش بگویید

وی در ادامه افزود: نکته بسیار مهمی که به نظرم باید فیلمنامه نویسان سینمای ما آن را مد نظر قرار دهند این است که آن‌ها با مخاطبی سرو کار دارند که بسیار باهوش و فهیم است و فرق بین فیلم خوب با بد را به درستی تشخیص می‌دهد. لذا یک نویسنده و فیلمنامه نویس باید به اندازه‌ای زیرک و با سواد باشد و بتواند با درک عمیقی از زیر لایه‌های اجتماعی و همچنین نمایش آسیب‌های و مشکلات آن در فیلمنامه خود بتواند مخاطبان میلیونی را به سالن‌های سینما برای تماشای فیلم خود راضی و خشنود کند و از پس سلیقه‌های متنوع افراد نیز به خوبی برآید.
ذوالفقاری در پایان گفت: فیلمنامه نویس باید حرف خودش را بتواند با فیلمنامه‌ای که خلق می‌کند بزند و بتواند اثری جذاب و مخاطب پسند را خلق کند. چرا که با هر اثری نمی‌توان به راحتی و با فریب دادن مخاطب با شعورانتظار داشت که مخاطب به دیدن فیلمی برود. بنابراین در صورتی یک فیلمامه نویس می‌تواند خود را نویسنده و هنرمند بنامد، که بتواند با توجه به نیاز‌های مخاطب اثری جذاب و دیدنی را برای او خلق کند.

کد خبر: 59278
Share/Save/Bookmark