به گزارش هنرنیوز، مراسم تجلیل از عوامل برنامه رمضانی «ماه عسل» دوشنبه شب دوم شهریور با حضور رضا پورحسین قائم مقام معاون سیما، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، داوود نعمتی انارکی مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما، غلامرضا میرحسینی مدیر شبکه سه سیما، ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه، پرویز فتاح رییس کمیته امداد امام خمینی (ره)، کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش های مجلس، الهه راستگو عضو شورای شهر تهران و... برگزار شد.
اجرای این مراسم را محمد سلوکی بر عهده داشت و دیگر حاضران آن را مهمانان دوره های مختلف برنامه «ماه عسل» تشکیل داده بود.
در ابتدای این مراسم داوود نعمتی انارکی در مراسم تجلیل از عوامل «ماه عسل» گفت: خوشحالم که در جمع خانواده صمیمی برنامه «ماه عسل» هستم که یک پای آن را احسان علیخانی با اجرای دلنشین خود تشکیل می دهد. «ماه عسل» یکی از موفق ترین برنامه هایی است که در ماه رمضان انتظار دیدن آن را داریم و من اینجا می خواهم نگاه مخاطبان را نسبت به این برنامه بیان کنم چرا که به عنوان نماینده آنها که در گوشه و کنار این کشور هستند در اینجا حضور دارم و می خواهم به نوعی حضور غیرمستقیم آنها را هم در این جمع داشته باشیم.
وی اضافه کرد: برنامه «ماه عسل» موجب بیشترین تماس های مردمی با سازمان صدا و سیما شد. بیش از ۸۰ هزار تماس تلفنی در ماه مبارک رمضان با سازمان صدا و سیما برقرار شد که حدود ۶۷ درصد این تماس ها با برنامه «ماه عسل» ارتباط داشت. با توجه به اینکه برنامه های دیگری هم در این ماه از صدا و سیما پخش می شد این تماس ها نشان داد که «ماه عسل» در دل مردم جا باز کرده است و مردم این برنامه را از خود دانسته و با آن ارتباط برقرار کرده اند.
حدود ۷۵ درصد از تماس گیرندگان با صداوسیما از «ماه عسل» رضایت داشتند
نعمتی با اشاره به آماری که از مخاطبان برنامه «ماه عسل» برآورد شده است، عنوان کرد: از میان ۶۷ درصد تماس ها حدود ۵۷ درصد از برنامه قدردانی کردند. حدود ۱۸ درصد قدردانی و همچنین درخواست هایی را هم مطرح کردند و همچنین حدود ۲۰ درصد از مخاطبان نسبت به بخش هایی از برنامه نگاه انتقادی داشتند. بنابراین حدود ۷۵ درصد از مردم از «ماه عسل» رضایت داشتند.
مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما با اشاره به فضای برنامه «ماه عسل» یادآور شد: با اینکه برنامه «ماه عسل» تا حدودی موضوعات غمگین را مورد توجه قرار داده بود اما بخش زیادی از مردم با این برنامه به زندگی و تلاش امیدوار شده بودند و این نتیجه ای است که از تماس های مردمی بدست آمده است.
وی ادامه داد: مخاطبان بیش از پیش به محتوای برنامه امسال توجه داشتند و برخلاف برنامه های دیگر کمتر درگیر ساختار می شدند و در تماس ها هم محتوای برنامه پایه اصلی دیدگاه های مردم بود.
نعمتی با اشاره به محورهای اصلی که در تماس های مردم به آنها پرداخته شده بود، گفت: موضوعات اجتماعی، جذاب بودن سوژه های مختلف برنامه، انتخاب مهمانان از متن جامعه، اجرای صمیمی احسان علیخانی، اجرای طرح محسنین و جریان سازی خوبی که در این برنامه درباره کودکان کم توان مالی صورت گرفته به صورتی که ۲۷۰ هزار کودک به واسطه زمینه سازی حرفه ای برنامه و نمایش مثال های عینی از خیرین مورد پوشش قرار گرفتند، از موضوعات مورد نظر مردم بود.
پرداختن به موضوعات متاثر کننده از جمله این مباحث انتقادی بودمدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما همچنین با اشاره به بعضی از محورهای تشکر و انتقاد نسبت به برنامه توضیح داد: دو قسمت از برنامه چالش هایی را بوجود آورد که در فضای شبکه های اجتماعی برنامه را با هجمه هایی مواجه کرد و اتفاقا بسیاری از مردم در تماس های خود از همان برنامه ها دفاع کرده بودند. حضور ۲۳ نفر از رزمندگان، بحث شهدای غواص و دکور برنامه از دیگر مسائلی بود که در تماس ها از آن تشکر و قدردانی شد.
وی با اشاره به محورهای انتقاد نیز عنوان کرد: پرداختن به موضوعات متاثرکننده از جمله این مباحث انتقادی بود. بعضی هم انتقاد کرده بودند که لحن علیخانی در اجرا نسبت به خانم ها تند است. درخواست هایی هم وجود داشت که تداخل و همزمانی پخش برنامه «ماه عسل» و «خندوانه» برطرف شود. این انتقادها سریعا به عوامل برنامه انعکاس داده می شد و تلاش شد تا بین نظرات و دیدگاه عوامل برنامه فاصله کمی وجود داشته باشد.
در ادامه کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس درباره برنامه «ماه عسل» بیان کرد: یکی از برنامه های گفتگو محور موفق تلویزیون برنامه «ماه عسل» است که بخشی از آن به خود احسان علیخانی برمی گردد.
اجرای مناظره های انتخاباتی در سال ۸۸ همراه با قرصوی اضافه کرد: کسی که در حوزه اجرا سابقه داشته باشد، می داند که اجرای چنین برنامه هایی چقدر سخت است. من و آقای پورحسین هر دو سابقه اجرا داریم البته آقای پورحسین در انتخابات حدود ۸ سال قبل اجرای مناظره های انتحاباتی را بر عهده داشت و من شنیدم که با هر بار اجرا چندین قرص می خورد.
جلالی گفت: در زمان های قدیم که ما در تلویزیون اجرای برنامه را برعهده داشتیم تلویزیون تنها یک برنامه زنده داشت که آن هم در شب ۲۲ بهمن یا مناسبت های این چنینی بود و باقی برنامه ها همه تولیدی بودند. اجرای زنده شرایط سختی دارد و من می بینم احسان علیخانی با صلابت و با تسلط و بیان بسیار خوب کار خود را انجام می دهد و تردید ندارم که بخشی از موفقیت برنامه مرهون اجرای خود او است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشار به نظرات مخالفان و موافقان نسبت به برنامه «ماه عسل» و آنچه که در مرکز پژوهش ها نسبت به این برنامه جمع آوری شده است گفت: از جمله انتقادهایی که به برنامه می شد این بود که چون تلویزیون پول ندارد به دنبال برنامه های گفتگومحور است و یا تلویزیونی اهمیت به مخالف نمی دهد.
وی افزود: همچنین بعضی از منتقدان کمبود اتاق فکر، گم کردن هدف در برنامه و تاثیر مقطعی را از دیگر مسائلی می دانستند که این برنامه در آنها دچار مشکل است و یا بعضی بیان می کردند که «ماه عسل» از خط قرمزها عبور کرده است و یا ساعات نزدیک افطار غصه را به جامعه پمپاژ می کند.
«ماه عسل» بلندگویی برای شنیدن صدای کسانی است که کمتر صدایشان شنیده می شودجلالی اضافه کرد: در حالی که وقتی وارد برنامه های همین منتقدان می شویم به طور مثال می بینیم که برنامه های سینمایی غم را به جامعه پمپاژ می کنند اما چون آنها این انتقاد و غصه را به ساختارهای نظام وارد می کنند اشکالی ندارد. از جمله صحبت های موافقان نیز این بود که برنامه سازی به این شکل آسان نیست و یا جامعه به چنین برنامه هایی نیاز دارد. برنامه هایی که در آن عواطف انسانی وجود دارد.
این نماینده مجلس با اشاره به ویژگی های شخصیتی احسان علیخانی اظهار کرد: من دوست علیخانی هستم و در جمع هایی که داریم حقیقتا می بینم که او مثل یک روانشناس عمل می کند. البته من نمی دانم او روانشناسی خوانده است یا خیر و شاید این حس روانشناسی به صورت استعدادی ذاتی در او وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: برخی مطرح می کنند که علیخانی در برنامه های خود احساسی برخورد می کند اما گاهی پیش آمده که من با دیدن برنامه احساسی شده ام و او با سوال منطقی خود از دل مسائل احساسی به سمت منطق پیش رفته است. «ماه عسل» بی تردید یکی از پربیننده ترین برنامه های صدا و سیما با همه نقص هایی است که نسبت به آن وجود دارد. این برنامه به بلندگویی برای شنیدن صدای کسانی که کمتر شنیده می شود تبدیل شده است.
سوژه هایی از کف خیابانرئیس مرکز پژوهش های مجلس اظهار کرد: منظور این نیست که این برنامه بلندگوی مستضعفین بوده است اما صدای همین افراد شرکت کننده در برنامه نیز تاکنون از رسانه شنیده نشده است. مردم مداری، مردم محوری و از کف خیابان سوژه پیدا کردن از ویژگی های «ماه عسل» است. تلویزیون هر گاه در برنامه های گفتگومحور کم می آورد فوتبالیست ها، سینماگران و سایر چهره ها را به برنامه دعوت می کند البته حتما این افراد باید در برنامه های تلویزیون حضور داشته باشند و ما دوستشان داریم اما اینکه بخواهیم از کف خیابان سوژه های خود را به برنامه بیاوریم سختی های بسیاری دارد.
جلالی تصریح کرد: خود من از بسیاری از این مهمانان درس آموخته ام و فکر می کنم که آنچه این برنامه مطرح می کند قصه نیست بلکه یک مطالعه عمومی است. اینها ناامیدکننده نیست و برعکس به امید ختم می شود. در این برنامه یا افراد موفق نشان داده شدند و یا اگر فردی ناموفق بوده است نشان داده شده که سرش چگونه به سنگ خورده است و در نهایت برنامه به امید ختم شده است.
وی با اشاره به سپیدنمایی در برنامه های تلویزیون عنوان کرد: ما در «ماه عسل» سیاه نمایی و سپیدنمایی نمایشی نمی بینیم. بعضی از برنامه های تلویزیون تنها به دنبال سپیدنمایی هستند و مردم هم آنها را باور نمی کنند. زمانی هم در رسانه هایی غیر از تلویزیون آنقدر سیاه نمایی می شود که خاطر را مکدر می کند اما اینکه ما مسایل واقعی و ملموس را نشان دهیم بسیار مهم است که در این برنامه انجام شد.
جلالی در پایان اظهار کرد: همه ما ممکن است در زندگی اشتباهاتی داشته باشیم اما اجازه دهیم که خطا کنیم و مسیر خود را ادامه دهیم.
محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم بیان کرد: سازمان فرهنگ هنری شهرداری تهران خوشحال است که میزبان یکی از بهترین برنامه های اجتماعی صداوسیماست. این برنامه زیبایی های احساسات پاک مردم ایران را که در تاریخ دیرینه ما فرهنگی بوده اند در قالب هنر ارایه داد. همه برنامه های کمیته امداد امام خمینی (ره) با حضور پررنگ مردم همراه است. کمیته امداد زیبایی های مردم را آشکار می کند و «ماه عسل» هم فرصتی را فراهم کرد که ما بفهمیم امید یعنی چه. در بعضی از خانواده ها آنقدر امکانات هست که امید به زندگی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: من به صدا و سیما و همه عوامل برنامه «ماه عسل» و مخصوصا به احسان علیخانی تبریک می گویم، او کارشناسی ارشد روانشناسی از دانشگاه تهران دارد و البته هنر وی بیشتر از علمش است. امیدوارم این برنامه ادامه داشته باشد. البته ما باید انتقادات را هم بپذیریم ولی همانطور که گفته شد ۷۵ درصد از برنامه رضایت داشتند.
صلاحی در پایان یادآور شد: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران آمادگی دارد که در تمامی موضوعات با صدا و سیما همکاری کند. همانطور که در ماه رمضان در فرهنگسرای بهمن و فرهنگسرای بام تهران برنامه داشتند و شبکه های پنج و سه فعال بودند.
۳۴۰ هزار پیامک برای حامی شدن کودکان بی سرپرست در یک هفته پرویز فتاح رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) دیگر سخنران این مراسم بود، اظهار کرد: من نمی دانم چگونه باید خدا را شکر کنم. مردم ما اهل خیر و نیکوکاری هستند و توسط برنامه «ماه عسل» ۷۵۰ هزار نفر حامی برای ایتام کشور جلو آمد که وقتی این آمار را به رییس جمهور گفتم برایش جالب بود.
وی ادامه داد: زمان اجرای طرح محسنین بچه هایی هم بودند که پدر داشتند اما پدرهایشان به دلایلی نان آور نبودند، ما فکر کردیم که چگونه می توانیم از ظرفیت «ماه عسل» برای این افراد استفاده کنیم اما در این زمینه با تردید جرکت کردیم، من در این زمینه کم تجربه بودم و اشتباهمان این بود که مردم خود را نشناختیم. در حالیکه از طرف این مردم ظرف مدت یک هفته ۳۴۰ هزار پیامک برای حامی شدن به دست ما رسید.
فتاح از مدیران صداوسیما درخواست کرد تا برنامه ریزی های بهتری برای استفاده از «ماه عسل» در حمایت از کودکان بی سرپرست وجود داشته باشد و بیان کرد که این برنامه الگویی برای رسیدگی به اقشار محروم جامعه و ترویج کمک به محرومان است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان سخنان خود یک سفر عتبات عالیات به کربلای معلی به احسان علیخانی هدیه کرد.
در این مراسم که با تجلیل از میرحسینی مدیر شبکه سوم سیما، ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه، احسان علیخانی و همچنین عوامل تولید، طراحی و پشت صحنه برنامه «ماه عسل» تجلیل شدند.
در پایان این مراسم احسان علیخانی بیان کرد: من شک ندارم که «ماه عسل» به دلیل حضور مردم و روایت قصه های آنها به «ماه عسل» تبدیل شد. من به این برنامه مدیوم و «ماه عسل» هم به مهمانانش مدیون است و همچنین اگر دوستان و همکاران من نبودند این برنامه امروز در جایی بود که به عنوان یکی از برنامه های برند تاریخ تلویزیون محسوب شود.
وی درباره فوق لیسانس روانشناسی خود که از طرف صلاحی مطرح شد، بیان کرد: من هنوز فوق لیسانس نگرفته ام اما آقای صلاحی یک فوق لیسانس به من داد.
مجری برنامه «ماه عسل» با تشکر از نگاه دقیق جلالی و با اشاره به سخنان وی که گفت سوژه های برنامه از کف خیابان انتخاب شدند، بیان کرد: مخاطبان ممکن است از این جمله هم برداشت بد داشته باشند و هم برداشت خوب. برای من بسیار کار ساده ای بود که در ۳۰ شب از حوزه های سیاسی، اجتماعی و هنری مهمانانی را به برنامه بیاورم و ساخت برنامه با این مهمانان بسیار سخت است. هیچ کس به اندازه خود مهمانان ماه عسل نمی داند که چطور این افراد کشف شدند و چقدر طول کشید تا به برنامه بیایند و حجم همین اتفاقات باعث موفقیت برنامه شد. من فرم های دیگر برنامه سازی را به راحتی بلدم و درمورد آن ادعایی ندارم.
علیخانی ادامه داد: ما بیشتر از ۱۰ مهمان داشتیم که که تهران را تاکنون ندیده بودند وای به حال استودیوی برنامه سازی و اینکه بخواهیم آنها را با استودیو آشنا کنیم.
این مجری برنامه های تلویزیونی اظهار کرد: این برنامه اگر تلخ بود یا اگر شاد مهم این است که ما آن را با ناامیدی تمام نکردیم و این آدمی را خرسند و دلگرم میکند و من ممنون تک تک مهمانانی هستم که اجازه دادند شاهد ماجراهایشان باشم.
وی در ادامه با یاد کردن از مادرش گفت: من اگر اندک آبرویی در حوزه برنامه سازی دارم آن را مدیون مادرم هستم و از دعای او می دانم. با این حال او کمی با من قهر کرده است که نتوانستم در مدت برنامه خدمتش برسم و حالا از شما می خواهم یک نفر را هم به خاطر من تشویق کنید.
علیخانی همچنین خطاب به فتاح که یک سفر عتبات عالیات به کربلای معلی برای او هدیه داد، گفت: آقا فتاح در این باره لطف کرد اما من بدون همکارانم کربلا نمی روم و اگر شما تایید می کنید قول این سفر را با همکارانم بگیرم.
بعد از نمایش صحنه هایی از فیلم مراسم ازدواج حامد از مهمانان برنامه «ماه عسل» امسال که روی آنتن شبکه سه برای او خواستگاری صورت گرفت، یادآور شد: هیچ کس تصور نمی کرد این دو در برنامه حضور پیدا کنند و بعد هم مراسم ازدواج آنها در مشهد برگزار شود.
مراسم تجلیل از عوامل «ماه عسل» با اجرای قطعاتی از خوانندگان دوره های قبل و امسال این برنامه از جمله مهدی یراحی، مهدی یغمایی، فرزاد فرزین، امیرعلی بهادری همراه بود و این خواننده ها با دریافت لوح هایی تجلیل شدند.
در پایان مراسم صحنه هایی از فیلم ازدواج حامد و همسرش در مشهد نمایش داده شد و مسئولان حاضر در مراسم روی تابلویی برای احسان علیخانی و برنامه ماه عسل یادگاری هایی نوشتند.