حسن معجونی: مشکل تئاتر کشور نداشتن تئاتر آماتور است
گزارش هنرنیوزاز نشست نقد و بررسی نمایش های «مرغ دریایی» و«دایی وانیا»؛
حسن معجونی: مشکل تئاتر کشور نداشتن تئاتر آماتور است
 
تاريخ : جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۲۱
حسن معجونی در نقد وبررسی نمایش های «مرغ دریایی» و«دایی وانیا» گفت: یکی از مشکلات تئاترکشور نداشتن تئاترآماتوراست وحلقه گمشده موجود در تئاتر ما نبود جایی برای تئاتر آماتور است.

نشست نقد وبررسی نمایش های «مرغ دریایی» و«دایی وانیا» و همچنین عملکرد گروه لیو در خانه هنرمندان چهارشنبه 11 اسفند با حضور حسن معجونی کارگردان وسرپرست گروه لیو ساسان پیروز برگزار شد.

در این نشست حسن معجونی سرپرست و کارگردان گروه لیو گفت: اجرای نمایش «مرغ دریایی» پروژه ای بود از کارگاه آموزشی که در دانشگاه سینما تئاتر داشتیم. وقرار بود که این نمایش را آبان ماه امسال اجرا کنیم اما به دلایلی این اتفاق نیافتاد واجرای آن به اسفند ماه تغییر کرد. بعد ازاجرا نشدن نمایش «مرغ دریایی» در آبان ماه تصمیم گرفتم نمایشنامه «سه خواهر» چخوف را برای اجرا انتخاب کنم که به علت سنگینی کار این نمایشنامه را کنار گذاشتم ونمایشنامه« دایی وانیا»را انتخاب کردم که اجرای این دو نمایش در اسفند ماه با هم همزمان شد.

وی افزود: سال گذشته پس از رد شدن نمایشنامه «باغ آلبالو» در جشنواره تئاتر فجر نمایش « به خاطریک مشت روبل» را که داستانی در راستای آثار چخوف دارد را اجرا کردیم وچون نمایشنامه های چخوف با شرایط و دغدغه های من یکی است وهمچنین به علت علاقه به این نویسنده آثارش را برای اجرا آماده کردیم.

معجونی ادامه داد: ترجمه های بسیاری از آثار چخوف موجود است که اکثرا ترجمه های کاملی نیستند وما برای اینکه اجرای آثار در جهت فهم اثر باشد بنا به مقتضیات جامعه بخشی از متن را در جهت خواست کار تغییر می دهیم ودر اصل متن را دراماتوژی می کنیم.

سرپرست گروه لیو خاطرنشان کرد:متاسفانه مرکزهنرهای نمایشی، گروه لیو را که شاید بتوان آن را گروهی خصوصی دانست حمایت نمی کند وزمانی که آمادگی خود را برای حمایت اعلام می کند این حمایت را به موقع انجام نمی دهد.

این کارگردان گفت گروه لیو در سال 89 کارگاه های آموزشی در دانشگاه های تئاتری وغیر تئاتری برگزار کرد که اتفاق خوبی بود وامیداوریم درسال های اخیر شاهد برگزاری بیشتر این کارگاه ها باشیم چرا که دانشجویان غیر تئاتری ما را به تئاتر نزدیکتر می کند ومعتقدم برای اینکه تئاتر در بین دانشجویان راه پیدا کند باید به دانشجویان کمک کرد واساسا برای اینکه تئاتر در سبد فرهنگی خانواده ها جا بیافتد باید دیدن تئاتر را برای آنها آسان کرد و افزایش نرخ بلیت ها اصلا به نفع تئاتر ما نیست چرا که مخاطب را از ما دور می کند.

در ادامه نشست ساسان پیروز مشاور گروه لیو گفت: متاسفانه هنوز در کشور ما بستر تئاتر خصوصی شکل نگرفته که با تغییراتی باید این بستر فراهم شود متاسفانه نگاه مرکزهنرهای نمایشی از این نوع تئاتررا تنها برداشتن بار مالی تئاتر از دولت وگذاشتن این بار مالی بر گردن هنرمند می داند.

وی تاکید کرد: نگاه دیگر به این نوع تئاتر واگذار کردن تئاتر به نهادها وبنیادها ی به ظاهر خصوصی است که اتفاقا دولتی هستند وتحت حمایت دولت، ونگاه تاسف بارتر نگاه هنرمندان ما به این نوع تئاتراست که هنرمندان این نوع تئاتر را صرفا از نظر مالی نگاه می کنند که با این دیدگاه ما به سمت آثاری می رویم که گیشه درآنها حرف اول را می زند.

پیروز خاطر نشان کرد: متاسفانه با تغییر مسئولان سیاستگذاری ها هم در مورد تئاتر تغییر می کند که این به تئاتر ما آسیب می رساند ومرکزهنرهای نمایشی به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای تئاتر های کل کشور باشد.

مشاور گروه لیو گفت: فرهنگ وعرصه فرهنگی ما متاسفانه میان سازمان های مختلفی تقسیم شده است که هر کدام از این سازمان ها ونهادها عقاید وافکار خود را دارند ودائما با هم در جدال هستند واین کشمکش ها تنها به تئاتر لطمه می زند.

وی درپایان خاطر نشان کرد: گروه تئاتر لیو تاکنون فستیوال هایی را برگزار کرده که ازآنها می توان به معرفی کارگردانان ماعر ونمایشنامه خوانی ها اشاره کرد.

کد خبر: 24438
Share/Save/Bookmark