مسعود آب پرور در گفتگو با هنرنیوز:
ملت ایران دارای هویت و شناسنامه ای است که باید با آن آشنا شود
یک کارگردان تلویزیون با اشاره به ضرورت پرداخت تلویزیون به شخصیتهای تاریخی و معاصر معتقد است باید با نگاه منصفانه به شخصیتهای تاریخی نزدیک شویم.
تاريخ : جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۰۶
مسعود آب پرور در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد چرایی پرداخت تلویزیون به شخصیتهای تاریخی و معاصر گفت: معتقدم قبل از اینکه وارد این بحث شویم که آیا تلویزیون توانسته است به اهداف خودش در پرداختن به شخصیتهای تاریخی برسد باید به این امر توجه کنیم که آیا لازم است تلویزیون
” پرداختن به شخصیت های تاریخی اهمیتش بسیار بیشتر از توفیق آن است چرا که توفیق در طول زمان با تمرین و ممارست بدست می آید از سوی دیگر آنقدر باید تعداد آثار در این زمینه زیاد باشد تا همه فیلمسازان به چیره دستی لازم برسند “
به این موضوعات بپردازد که جواب من در این زمینه مثبت و قطعی است .
وی افزود: آنچه که برای هر فیلمساز در به تصویر کشیدن شخصیتهای معاصر و تاریخی حائز اهمیت است این است که باید به شخصیتهای تاریخی و همچنین دوره های مختلف تاریخی با نگاهی منصفانه نزدیک شویم چرا که ملت ایران مثل هر ملت دیگری دارای هویت و شناسنامه است که لازم است تا تمام نسلها با این هویت آشنا شوند تا به خود باوری صحیح تری دست پیدا کنند.
کارگردان مجموعه «عملیات125» در پاسخ به این سوال که آیا تلویزیون در پرداختن به شخصیت های معاصر و تاریخی موفق عمل کرده است اظهار داشت: به نظر من پرداختن به شخصیت های تاریخی اهمیتش بسیار بیشتر از توفیق آن است چرا که توفیق در طول زمان با تمرین و ممارست بدست می آید از سوی دیگر آنقدر باید تعداد آثار در این زمینه زیاد باشد تا همه فیلمسازان به چیره دستی لازم برسند لذا هنگامی که به این مرحله رسیدیم آنگاه می شود صره را از ناصره جدا کرد. بنابراین بدون بستر سازی در این زمینه، نمی شود این نوع کارها را رد یا پذیرفت.
به گفته آب پرور، لزوم انصاف و شفاف نگری در دوره های مختلف تاریخی؛ از ضروریت ها ی این ژانر تصویری است که فیلمسازان نباید از آن غفلت کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیت تلویزیون ایران برای پرداختن به شخصیتهای معاصر
” ما ابزار لازم برای به تصویر کشیدن شخصیت هی تاریخی را در اختیار داریم فقط باید به لحاظ ایدئولوژی و نوع نگاه، خودمان را اصلاح کنیم. “
و تاریخی بسیار زیاد است از تلویزیون ایران به عنوان یکی از تلویزیونهای مقتدر منطقه یاد کرد و یاد آور شد: ما ابزار لازم در این زمینه را در اختیار داریم فقط باید به لحاظ ایدئولوژی و نوع نگاه، خودمان را اصلاح کنیم.
این کارگردان تلویزیون، هیچ نمونه کاملی از فیلمها و سریالهایی که به شخصیت های تاریخی پرداخته اند را قابل ذکر ندانست و گفت: معمولا اغلب تطابق وقایع و حوادث در اینگونه آثار با آنچه که در واقعیت و تاریخ وجود دارد مخاطب را آزار می دهد که البته آن هم ناشی از سلیقه فیلمساز است اما ما به عنوان خالق اثر نباید واقعیت گرایانه و منصفانه بودن اثر را فراموش کنیم.
آب پرور در پاسخ به این سوال که آیا شما ساخت اثری بر اساس شخصیتهای تاریخی را در دستور کار دارید اظهار داشت: در حال حاضر چنین برنامه ای را در دستور کارم ندارم ولی اگر ماموریتی از سوی سازمان صدا وسیما برای این منظور به من سپرده شود حتما با کمال میل آن را انجام خواهم داد.