رييس دفتر رييسجمهور گفت: چرا وقتي فرصت داده ميشود كه مردم بخندند و سفر بروند، عدهاي آن را معادل گناه ميدانند، عدهاي ميآيند نوروز را تقبيح ميكنند، مگر در نوروز چه شده كه آن را تقبيح ميكنند.
به گزارش هنرنیوز، امروز (يكشنبه، 28 فروردينماه) مراسم تجليل از فعالان ستاد تسهيلات سفرهای نوروزی با حضور معاون اجرايی رييسجمهور و رییس دفتر رییس جمهور تنی چند از وزراء و نمایندگان مجلس و سایر مسولان فعال در حوزه گردشگری و ستاد تسهيلات سفرهای نوروزی آغاز شد.
در این مراسم اسفنديار رحيممشايی ، رییس دفتر رییس جمهور گفت : اين جلسه با عنوان تجليل از خدمتگزاران در ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي برگزار شده و من از تمامي شما تشكر و قدرداني ميكنم. شما يك خدمت شايسته و سنگين در يك مدت كوتاه انجام داديد و دستگاههاي مختلف كشور و تقريبا بيش از 20 دستگاه در اين كار مشاركت كردند و انجام چنين كار بزرگی يك همكاری همه جانبه بين دستگاهها را نياز دارد.
او با تشكر از تمامی دستگاههای کمک کننده در ستاد تسهیلات سفر خاطرنشان کرد: كار سنگيني انجام شد. در بخشی از دستگاهها كار خود را در ايام نوروز تعطيل نكردند و كشيك بودند و فعاليت ميكردند.
مشایی همچنین به بخشهاي غيردولتي و انجام خوب خدمات آنها مخصوصا در حوزه اطلاع رساني اشاره كرد و گفت: سازمان صداوسيما نيز اطلاعرسانی خوب و وسيعي انجام داد و ما از رسانهها در اين بابت تشكر ميكنيم.
رییس دفتر رییس جمهور اذعان کرد :بايد به غناي سفرها توجه كرد. در دوره مسئوليتم در سازمان ميراث فرهنگي به اين موضوع توجه داشتم و ما شاهد يك جهش در غناي سفرها و كيفيت آن بوديم.
وی ادامه داد :به عنوان كسي كه با مقوله امنيت ملي و مسائل مربوط به آن آشنايي دارم، ميگويم كه حجم اتفاقي كه در نوروز ميافتد و مجموعه حركتي كه در كشور صورت ميگيرد اگر در مورد آن برنامهريزي نباشد قطعا تبديل به بحراني بزرگ در كشور ميشود،
مشایی افزود : در كمتر كشوری در مدت كوتاه اين مقدار تحرك صورت ميگيرد و در واقع نوروز زمينهاي را فراهم ميكند كه فضاي خوب، مطلوب و شاد كننده و مفرح در كشور رخ بدهد. از جمله شادمانترين لحظات ملي مردم، ايام نوروز است.
وی گفت : نوروز یک سنت حسنه است .سنت حسنه در تاريخ جاري ميماند و نميخشكد، البته حكومتهايي بودند كه تلاش ميكردند، نوروز را از بين ببرند، اما توان آن را نداشتند. پيامبر اسلام و ائمه اطهار نيز نوروز را تائيد كردهاند.
این مقام مسوول تاکید کرد :در كنار اينكه ما از تماميت ارضي كشورمان دفاع ميكنيم و مرزها را پاس ميداريم، سرمايهگذاري و هزينه ميكنيم و حتي در اين راه جان خود را ميدهيم؛ چرا كه يك تكليف ملي، شرعي و انساني است و در واقع از هويت خودمان و هستيمان دفاع ميكنيم، بايد به حوزه فرهنگي كشور نيز توجه داشت.
وی افزود :مرز حوزه فرهنگي كشور نيز واقعيت دارد و مرز ما فقط جغرافيايي و سياسي نيست و اگر ما از هويت خودمان دفاع ميكنيم اين فقط محدود به مرز جغرافيايي و سياسي نيست. حقيقت ايراني امري فراتر از جغرافياي سياسي ايران است و بايد از مرزهاي فرهنگي كشور دفاع كرد.
رييس دفتر رييسجمهور با تاکید براینکه مرزهاي فرهنگي فراتر از مرزهاي جغرافيايي است، خاطرنشان کرد: اگر از مرزهاي فرهنگي كشورمان غافل شويم، بايد بخش عمدهاي از ميراث فرهنگي كشور را نيز ناديده بگيريم و نبايد اينگونه نگاه كنيم، بايد نگاهي وسيعتر داشته باشيم، بايد حوزه فرهنگيمان را پاس بداريم.
وی ادامه داد:بخش عمدهاي از ميراث فرهنگي ما فراتر از مرزهاي سياسي امروز ماست.اگر بخواهيم از كليت ميراث فرهنگي خود دفاع كنيم، بايد مرز فرهنگيمان را بشناسيم و بايد از آن دفاع كنيم.
این مقام مسوول با بيان اينكه ما ادعاي مرزي و توسعه مرزي نداريم، اما ادعاي فرهنگي داريم، اظهار کرد: ما سابقه ديرينه تمدن جهاني داريم.با ید هویت تاریخی خود را بازشناسی کنیم .
وی ادامه داد :اگر ميخواهيم مسئوليت بزرگ بر دوش دختران و پسران جوان ايراني بگذاريم، بايد آنها را با جايگاه شايستهشان آشنا كنيم و در واقع اين جايگاه شايسته را به آنها بقبولانيم و بعد از آن خود آنها آماده پذيرش مسئوليت خواهند بود و ما در واقع نبايد از آدمهاي كوچك انتظار كار بزرگ داشته باشيم.
مشایی توضیح داد: مهم اين است كه چگونه يك ايراني را تعريف كنيم و چه تصويري از يك ايراني در اذهان عمومي وجود داشته باشد، با مقايسه وضعيت ايران و نوع نگاه به ايراني در زمان شاه و در زمان انقلاب گفت: امروز ايران اسلامي در برابر استكبار جهاني ايستاده است و اين شايسته است و اين ناشي از اين است كه ما به جايگاه خود آشنا هستيم.
وی تاکید کرد: اين امر احساس مثبت ايراني بودن را در مردان و زنان ايران تقويت ميكند و اين وظيفه است كه ما احساس عزت و بزرگي را در ملت ايران ايجاد كنيم.
مشایی افزود: چرا ايرانيان پايهگذار اصلي تمدن اسلامي بودند؟ چون تمدن داشتند، آشنا بودند، گوهرشناس بودند، حرفهاي زيبا و مهم را قدر ميشناختند و امروز هم ملت ايران از آگاهترين ملتهاي دنيا است، از قدرشناسترين ملتهاي دنياست.
این مقام مسوول با بيان اينكه عزت از نان شب براي يك انسان و ملت واجبتر است، گفت: خوشبختانه امروز نوروز بعد از يك سير تاريخي اكنون جهاني شده و در قالب كشورهاي مختلف اين جشن گرامي داشته ميشود و برداشتهاي غلط نسبت به نوروز نفي ميشود و ملت ايران و كشورهاي مختلف نوروز را فارغ از جوسازيها، قدرگذاري ميكنند و اكنون نوروز در حال رسيدن به جايگاه شايستهي خود در سطح جهاني است.
رییس دفتر رییس جمهور در ادامه ضمن اشاره به ثبت ملي نوروز و بعد از آن ثبت جهاني نوروز و ارزش آن در روابط انساني و اجتماعي تصریح کرد: براي ملت ايران نوروز يك فرصت بزرگ است تا حلقه ارتباطي آسمان و زمين را به درستي تبيين كند و چهره زيبايی از دين و اسلام ناب را به مردم عرضه كند.
وي افزود : بايد دو كار بزرگ در ارتباط با ملت سازمان بدهيم، اول ايجاد احساس عزت و بزرگي در آحاد ملت و در واقع توجه به غرور ملي است كه بايد تقويت شود و از طرف ديگر انبساط ملي است؛ چرا كه جامعه افسرده انگيزه حركت ندارد. ما نيازمند انبساط ملي هستيم و مردم ما بايد شادمانه زندگي كنند و اين حقيقت دين است و اگر كسي بخواهد غير از اين را به ملت ايران تحميل كند، مردم نميپذيرند چرا كه حقيقت دين، انبساط است.
مشایی با اشاره به فرا رسيدن ايام شهادت حضرت زهرا (س) بیان کرد: ما در سوگ حضرت زهرا غصه نميخوريم، بلكه غم آگاهانهاي داريم و اين اثر مبارزه است. ما بين غم و غصه، تفكيك قائليم، ما حق اهل بيت (ع) را ضايع شده ميدانيم و ما مطالبهگر خون حسين هستيم و ما ايستادهايم كه حق را بگوييم. ولايت حق الهي است، ولايت فقيه حق بزرگ ملت ايران است.
وی گفت : نوروز در مقياس جهاني، يك نمايش عظيمي از زندگي، بيداري و رضايتمندي ملت بزرگ ايران است. منطقه به هم ريخته، ولي نوروز در ايران بزرگ شمرده ميشود و نزديك به بيست كشور در جشن جهاني نوروز شركت ميكنند. پنج رييسجمهور حضور پيدا ميكنند، اثر آن در دنيا و منطقه چيست؟ اين بيانگر اين است كه ايران سرزمين ثبات است، هوشيار و سرحال است.
این مقام مسوول ادامه داد:يكي از قطعنامههايي كه چند سال پيش عليه ايران صادر شد، شب قبل از نوروز بود و مردم در روز بعد از آن به سفر رفتند و معناي آن اين است كه اين قطعنامهها هيچ اثري در ملت ايران ندارد.
وی افزود : آنها قطعنامه صادر ميكنند تا مردم را بترسانند و مردم و دولت از مسيري كه در پيش گرفتهاند منحرف شوند و از اهداف خود عقبنشيني كنند.
مشایی خاطرنشان کرد :اگر مردم در صحنه نباشند، هيچ كس نميتواند در صحنه بماند. ما مردم را ميخواهيم و دولت تكليف بزرگش اين است كه مردم را در صحنه نگه دارد و مردم در صحنه باشند و از دولت رضايتمندي داشته باشند و اين تكليف را دولت احمدينژاد فراموش نميكند.
رييس دفتر رييسجمهور ادامه داد: چرا وقتي فرصت داده ميشود كه مردم بخندند و سفر بروند، عدهاي آن را معادل گناه ميدانند، عدهاي ميآيند نوروز را تقبيح ميكنند، مگر در نوروز چه شده كه آن را تقبيح ميكنند.
مشایی ضمن اشاره به آمار سفرها اذعان کرد: اين نشان ميدهد كه مردم راضي هستند و سفر ميروند، مردم ناراضي كه به سفر نميروند و اين علامت بزرگي براي امنيت ملي ماست.
وی افزود :اگر دشمن برآوردش اين باشد كه مردم ناراضي هستند، بدانيد هر توطئهاي را طراحي ميكنند و اگر برآورد دشمن اين باشد كه ملت ايران منسجم و متحد راه خود را ادامه ميدهد، در حمايت و تبعيت از آرمانهاي امام و رهبري ايستادهاند و محكم هستند راضي هستند، قدرت تصميمگيري خود را از دست ميدهد و قدرت ريكسش كاسته ميشود و راه براي توسعه كشور باز ميشود.
مشايي با اشاره به نامگذاري سال 90 با عنوان سال جهاد اقتصادي و عزم دولت در راستاي ايجاد دو ميليون و 500 هزار اشتغال در اين سال گفت: اين يك رويا، خيال و آرمان نيست. اين نقطهاي است كه دولت هدفگذاري كرده و در آن راستا حركت ميكند.
رييس دفتر رييسجمهور ادامه داد :دولت درصدد ايجاد اشتغال است؛ چرا كه اشتغال مهمترين پايه اقتصادي كشور و خانواده است. ما ميخواهيم يك شغل ثابت و درآمد ثابت براي مردم ايجاد كنيم و موضوع مسكن را نيز كه در سبد خانواده نقش اساسي دارد؟، حل كنيم و در واقع تلاش داريم كه در ظرف دو سال سال موضوع مسكن و اشتغال را حل كنيم و اين شدني است.
وی درباره اهميت توزيع هدفمند كردن يارانهها توضیح داد: همين الان با تحقق اين موضوع، مردم ما از فقر فاصله گرفتهاند و انشاءالله ديگر تحولات اقتصادی نيز در كشور صورت میگيرد و مردم و زنان ما با اراده و عزم گامهای بلندی در راستای پيشرفت كشور برخواهند داشت.