موسیقی کودک باید در سطح کشور مطرح شود//گروه کر نامیرا میهمان جشنواره موسیقی فجر خواهد بود
فرهاد هراتی در گفتگو با هنرنیوز:
موسیقی کودک باید در سطح کشور مطرح شود//گروه کر نامیرا میهمان جشنواره موسیقی فجر خواهد بود
فرهاد هراتی، سرپرست گروه کر نامیرا با اشاره به اینکه در بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر به‌عنوان میهمان حضور خواهد داشت گفت: موسیقی کودک باید در سطح کشور مطرح شود.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : يکشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۱۵
فرهاد هراتی با اشاره به اینکه در بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر به‌عنوان میهمان حضور خواهد داشت گفت: موسیقی کودک باید در سطح کشور مطرح شود .
فرهاد هراتی در گفتگو با خبرنگار موسیقی هنرنیوز ابراز داشت : وقتی خود موسیقی توانست به نقطه قابل قبولی در کشور برسد. آن وقت می‌توان بحث موسیقی کودک را جدی تر مطرح کرد و بعد از آن موسیقی کودک را می توان در سطح کشوری مورد بررسی قرار داد . البته این موضوع به برنامه‌ریزی و همت مسئولین نیز بستگی دارد . اگر جشنواره‌ای بدون برنامه ریزی و حتی بدون اعلام فراخوان درست برگزار شود نمی توان نام جشنواره را به آن اطلاق کرد.
وی در این رابطه ادامه داده از جمله جشنواره‌هایی که به صورت گسترده و منظم برگزار شد می‌توان به جشنواره «عدالت امید» اشاره کرد که در سال ۸۶ برگزار شد تمام معیارهای یک جشنواره را می‌دیدیم. در این جشنواره از تمام شهرستانها دعوت به عمل آمده بود تا در رابطه با یک موضوع خاص تمام گروه‌های کر کار بسازند. در این جشنواره خیلی از شهرستانها شرکت کرده بودند، از شهرستانهای استان اصفهان ، از قم، از شهرهای جنوبی کشور و سیستان و بلوچستان گروه وجود داشت . این حضور گسترده خبر از اعلام فراخوانی متناسب می دهد. این جشنواره از جمله کارهایی
اما باید در هر جشنواره به آمار مخاطبین و نظرات آنها دقت کرد
بود که به صورت گسترده در حال انجام بود و هنرمندان توقع ادامه این حرکت را داشتند اما این اتفاق صورت نگرفت و یک حرکت پرقدرت دیگر مورد بی مهری قرار گرفت .
این آهنگساز در رابطه با دلایل توقف اینگونه حرکت‌ها توضیح داده: برخی مسئولین، این جشنواره‌ها را تنها وسیله برای رزومه پرکردن می دانند که به واسطه آن‌ها بتوانند در رابطه با دوره فعالیت خود سخن بگویند و در نهایت بگویند ما فقط این تعداد برنامه انجام دادم و تمام.
سرپرست گروه کر نامیرا در رابطه با بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر هم گفت: از گروه نامیرا برای حضور در این جشنواره دعوت شده است امام انتقادات ما در رابطه با جشنواره همچنان ادامه دارد. با وجود این من تمام تلاش خود را برای بهتر عرضه کردن کار خود در جشنواره صورت خواهم داد . از دو هفته پیش تمرینات خود را برای این اجرا شروع کرده ایم. ۱۰ جلسه تمرین برای این کار طراحی شده است تا این کار به صورت متناسب به اجرا برسد . من چون در بخش مهمان دعوت شده‌ام، پس باید خوش بدرخشم و کار خود را به صورت متناسب ارائه کنم، حالا جشنواره در هر سطحی که می‌خواهد باشد چون در غیر اینصورت من اعتبار و ارزش خود را از دست می دهم و دیگر کسی حاضر به کار با من خواهد بود.
وی افزود: به هر حال جشنواره موسیقی فجر همواره باید مورد توجه قرار گیرد. همواره اینطور بوده که مسئولین برگزاری جشنواره به خود جشنواره نگاه کرده‌اند، اما باید در هر جشنواره به آمار مخاطبین و نظرات آنها هم دقت کرد چرا که این اقدامات به برنامه‌ریزی
وقتی وارد حوزه تخصصی کودک می شویم که پیش از این برای آن کاری نکرده ایم چه چیز را به نمایش خواهیم گذاشت، آیا فقط قصد ما ایجاد تنوع در جشنواره است ؟!
آنها در سالهای آینده کمک خواهد کرد و سطح کیفی آن را ارتقا می بخشد اگر به مخاطب اهمیت داده نشود سطح جشنواره تنزل پیدا می کند به عنوان مثال مخاطب از قبل برنامه‌های سالن های اجرا را نمی داند و نمی‌تواند برای دیدن اجراها برنامه‌ریزی کند، به این جهت نمی تواند برنامه‌ها را دنبال کند که این برای یک جشنواره چندان مناسب نیست . البته در مواردی این برنامه‌ها وجود دارد امام دائماً دچار تغییر می‌شود .
هراتی در این رابطه ادامه داد: از جمله دغدغه‌های آقای ترابی و ریاحی در این دوره هم برگزاری دقیق برنامه‌هاست البته متناسب با بودجه‌ای که به آنها داده شده و برای این جشنواره برنامه‌ریزی درخور ارائه دهند و می دانم آقای میرزمانی به گروه‌ها بها می دهد و علاقه‌مند به حضور گسترده آنهاست، اما دوست داشتن یک طرف قضیه است و اینکه برای این علایق اقدامی صورت گیرد طرف دیگر بحث است. برای این کار باید در طول سال برنامه‌ریزی شود و بخش‌هایی که در جشنواره ارائه می شود باید در طول سال مورد توجه باشد .
این آهنگساز با ذکر یک مثال توضیح داد : به عنوان مثال گروه من به عنوان گروه کر نامیرا در طول سال فعالیت می کند و اقدامات خود را صورت می دهد . از جمله کنسرت و دیگر اقدامات، بنابراین تکلیف گروه من مشخص است. اما وقتی وارد حوزه تخصصی کودک می شویم که پیش از این برای آن کاری نکرده ایم چه چیز را به نمایش خواهیم گذاشت، آیا فقط قصد ما ایجاد تنوع در جشنواره است ؟!
اگر هم این طور است صادقانه آن را بیان کنیم که در این صورت اشکالی وجود ندارد . اما این جشنواره و این گروه‌هایی که وارد می‌شوند بعد از چه فیلترها و با چه هدفی وارد می‌شوند .
وی افزود: ورود فعالان حوزه کودک در جشواره تنها در بخش مهمان بوده و شکل مسابقه‌ای به خود نگرفته است. البته امسال گویا قرار بوده جشنواره‌ای به صورت مستقل به کودکان بپردازد اما در حال حاضر فراخوانی اعلام نشده یا حداقل من از این موضوع باخبر نشده‌ام.
کد خبر: 35463
Share/Save/Bookmark