معرفی ناشران در کاتالوگ نمایشگاه فرانکفورت اجباری نیست
محمد عظیمی خبر داد؛
معرفی ناشران در کاتالوگ نمایشگاه فرانکفورت اجباری نیست
رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی گفت: معرفی ناشران برای درج در کاتالوگ نمایشگاه فرانفکورت اختیاری است‌، ما اسامی را ارسال کردیم اما با توجه به محدود بودن تعداد کاراکترها در کاتالوگ اسامی درج نخواهد شد.
 
تاريخ : شنبه ۸ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۴

محمد عظیمی رئیس موسسه نمایشگاه های فرهنگی در پاسخ به انتقادات مطرح شده مبنی بر اهمال در ارسال اسامی ناشران جهت درج در کاتالوگ نمایشگاه فرانکفورت،‌ گفت: کاتالوگ نمایشگاه کتاب فرانکفورت یک کاتالوگ مختصر است که برای معرفی کشورها و ناشران حاضر در نمایشگاه منتشر می‌شود،‌ هر کشوری در ۲۵۰ کاراکتر باید به صورت خلاصه به معرفی خود و موسسات و ناشرانی که حضور دارند، بپردازد.
وی افزود: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به عنوان نماینده نمایشگاه کتاب و مجری نمایشگاه‌های استانی ایران به نمایندگی از ۲۵۰ ناشر در نمایشگاه فرانکفورت شرکت می‌کند که ما به صورت مختصر در ۲۵۰ کاراکتر به معرفی حضور خود و سایر موسسات از ایران پرداختیم و آن را برای درج در کاتالوگ نمایشگاه ارسال کرده‌ایم،‌ بنابراین دیگر ضرورتی برای معرفی اسامی ۲۵۰ ناشر وجود ندارد،‌ چرا گه اگر قرار باشد نام هر ۲۵۰ ناشر را درج کنیم،‌ عملاً‌ با توجه به ظرفیت محدود در کاتالوگ منتشر نخواهد شد.
عظیمی گفت:‌ با این وجود ما اسامی ۲۵۰ ناشر را نیز ارسال کردیم،‌ تا در صورت نیاز برای ثبت در موارد مرتبط با نمایشگاه فرانکفورت مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این باید اعلام کنم که ثبت معرفی‌نامه هیچ کشوری در کاتالوگ اجباری نیست،‌ بلکه کاملاً‌ اختیاری بوده و برای آن ۳۰۰ یورو دریافت می‌شود.
وی که قائم مقام رئیس نمایشگاه بیست و هفتم کتاب را بر عهده داشت‌، گفت: حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی فرانکفورت همه ساله از طریق تشکیلات خاصی دنبال می‌شود و طبق برنامه منظمی اقدام به ثبت نام،‌ ارسال معرفی‌نامه جهت درج در کاتالوگ و... می‌کند.
وی با اشاره به حضور تعدادی از ناشران خصوصی در فرانکفورت جهت توسعه ترجمه معکوس گفت: حضور این ناشران در نمایشگاه فرانکفورت تنها برای معرفی آثارشان و مذاکره جهت فروش رایت است و همه این ناشران در قالب یک مجموعه مدون حضور خواهند داشت،‌ بنابراین نیازی به معرفی اسامی این ناشران نیست،‌ چرا این ناشران به صورت مجزا شرکت نمی‌کنند و جدای از آن ۲۵۰ ناشر هستند.
رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی در خصوص اقداماتی که برای حضور این ناشران انجام شده است،‌ گفت: این موضوع نیز در دست اقدام است و ما تاکنون جلساتی را با ناشران و تشکل‌های نشر برگزار کرده‌ایم. ناشرانی که تمایل به حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت دارند، باید برنامه تنظیم شده‌ای از ارائه اثر مناسب گرفته تا تعیین وقت ملاقات با ناشران خارجی داشته باشند.
وی افزود: در واقع ناشرانی می‌توانند از تسهیلات ارشاد برای شرکت در نمایشگاه فرانکفورت استفاده کنند که آمادگی و توانمندی لازم برای معرفی نشر ایران را داشته باشند،‌ این ناشران باید در ماه‌‌های پیش رو با ناشران خارجی قرار ملاقات هایی را گذاشته و اقدامات اولیه برای ترجمه معکوس و فروش رایت اثر خود را انجام داده باشند‌، بنابراین از ناشری که برنامه تنظیم شده‌ای برای فرانکفورت دارند، در فضایی که به غرفه ایران اختصاص داده شده استفاده خواهیم کرد.
عظیمی در اشاره به برنامه‌ریزی ارشاد برای حضور در نمایشگاه فرانکفورت گفت:‌ جلساتی با نویسندگان شاخص برای رونمایی از آثارشان در فرانکفورت‌ داشته‌ایم و در جلسات شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه‌های خارج از کشور نیز برنامه‌هایی به تصویب رسیده است که به زودی اعلام خواهد شد.
وی گفت: سفیر ایران در آلمان نیز مشغول پیگیری امور مربوطه است و قرار است که برای انتقال ارز اقدامات اولیه را انجام دهد.
پنجشنبه ۶ تیر،‌ محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران از اهمال ارشاد در ارسال اسامی ناشران برای درج در کاتالوگ نمایشگاه فرانکفورت انتقاد و هشدار داده بود که تنها ۳ روز فرصت برای این اقدام باقی مانده است.

کد خبر: 60186
Share/Save/Bookmark