باید همه در جهت بهبودی و رفتن مردم به سینماها کمک کنند
اسماعیل براری در گفتگو با هنرنیوز؛
باید همه در جهت بهبودی و رفتن مردم به سینماها کمک کنند
اسماعیل براری نویسنده و کارگردان سینما گفت: سینمای ایران به شدت به مراقبت و کمک نیاز دارد و باید در جهت بهبودی و به دست آوردن مخاطب بیشتر و رفتن مردم به سالن های سینما کمک کنند.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۵

اسماعیل براری کارگردان و فیلمنامه نویس سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: امسال با توجه به یک سری مشکلاتی که برای سینما از جمله حوزه هنری به وجود آورد، ما شاهد ریزش مخاطب تا به امروز بودیم و مردم و مخاطبین سینما ترجیح دادند به جای رفتن به سینما و صرف هزینه های بالا به سمت دیدن فیلم های شبکه نمایش خانگی بروند و من فکر می کنم با توجه به نحوه استقبال مخاطبین از فیلم های درحال اکران و ادامه این رویه و روند به نظرم ما در آینده چیزی به عنوان مخاطب در سینما نخواهیم داشت.
وی افزود: متاسفانه سینما دچار یک نوع بیماری و افسردگی شده است. بیماری که عقل اش به جایی قد نمی دهد که خود را درمان کند. به نظرم در چنین شرایطی نباید هر کسی که از راه می رسد به پیکره نحیف و بیمار این سینما لطمه وارد کند، بلکه سینمای ایران به شدت به مراقبت و کمک نیاز دارد و باید در جهت بهبودی و به دست آوردن مخاطب بیشتر و رو اوردن مردم به سینما رفتن و استقبال از فیلم ها همه کمک کنند.
براری تصریح کرد: برخی از دعواها و مجادله هایی که امسال برای اکران شدن یا نشدن برخی از فیلم ها صورت گرفت هیچ کمکی به مدیریت سینما نکرد بلکه رند رشد سینما را با مشکل موجه ساخت و از نشانه های این مشکل می توان به ریزش مخاطب اشاره کرد که امسال نسبت به سال های گذشته مخاطب کمتری به سینماها رفتند. هر چند برخی از فیلم ها فروش خوبی داشتند که عده آنها اندک است. مجموعه این مشکلات به نظرم تمام زحماتی که برای سینما کشیده شده بود را زیر سوال برد و انرژی های مفید را هم به هدر داد. طبیعی است که در چنین شرایطی که همدلی و تعامل اگر وجود نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که سینماگر فیلم جذاب و خوبی بسازد.
وی در خصوص سرنوشت اکران عمومی سه فیلم «دوازده صندلی» ،«گزارش مريم» و«كوير مرگ» خاطرنشان کرد: من امروز سه فیلم سینمایی «دوازده صندلی» ،«گزارش مريم» و«كوير مرگ » را آماده نمایش دارم و به همین دلایلی که گفته شد، نتوانسته اند رنگ پرده سینما را ببینند. تاجایی که فیلم سینمایی «کویر مرگ» من در بالای ۲۰ کشورجهان و در جشنواره های مختلف سینمایی به نمایش درآمده ونقد های بسیاری باشکوهی نیز در خصوص این فیلم نوشته شده است که اگر در اینترنت کسی جستجو کنید به راحتی می توان این نقد ها و تحلیل ها را دید.
براری با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «کویر مرگ» به هیچ به سیاه نمایی ازایران نمی پردازد اضافه کرد: با نمایش فیلم سینمایی «کویر مرگ» در جشنواره ای جهانی اعتبار خوبی نصیب سینمای ایران تاکنون شده است . از طرفی من به کل با سیاه نمایی برخی از فیلم ها در خصوص اینکه باید از ایران تصویری سیاه و منفی به نمایش بگذاری، تا در آن سوی آب ها ودر فستیوال های مطرح مورد توجه قرار گیرد و جوایزی هم احیانا به آن تعلق گیرد ، مخالف هستم و خوشبختانه «کویر مرگ» به هیچ عنوان به سیاه نمایی از ایران عزیز نمی پردازد و فیلمی شریف و دوست داشتنی است و فیلمنامه آن مصوبه زمان شهید آوینی بوده است. و این فیلم ۱۰ سال است که ساخته شده و به رغم این همه نمایش جهانی و کسب جوایز معتبر رسما ۱۰ سال است که در کشور خودم تا کنون اکران نشده است .
وی عنوان داشت: کلیه مراحل فنی این سه فیلم به پایان رسیده و آماده نمایش هستند. به عنوان مثال فیلم سینمایی «۱۲ صندلی» با اقتباس از روی رمان «دوازده صندلی» ساخته شده است و در جشنواره بین المللی فیلم فجرهم نمایش داده شد . در زمان صدور پروانه ساخت و نمایش آن هم دقت لازم صورت گرفت و حتی به ما گفته شد که فیلم هایی که در جشنواره بین المللی فیلم فجر نمایش داده می شوند به منزله گرفتن پروانه نمایش برای آنها است؛ اما تاکنون این فیلم اکران عمومی نشده است .
این کارگردان سینما در ادامه در خصوص وضعیت فیلم سینمایی «گزارش مریم» هم عنوان داشت: این فیلم هم با زحمت فراوان و با مضمون عشق به دفاع مقدس در شهرهای مثل خرمشهر ، آبادان و مناطق جنوب کشور و با حضور بازگران مطرح سینمای ایران فیلمبرداری شده است و به عنوان مثال موسیقی آن کاری درخشانی شده است و با وجود چند سالی که از زمان ساخت آن گذشته و سوژه آن هنوز برای مخاطب امروز سینمای ایران جذاب است . تا جایی که در هر زمانی فیلم این توانایی را دارد که بتواند پیام خود را به مخاطب انتقال دهد و تاثیرگذار باشد.
وی در پایان گفت: متاسفانه در سینمای ما و در بین هنرمندان فرهنگ نقد پذیری بسیار ضعیف است و به خاطر همین است که در آثار سینمایی یک نوع تکرار رسیدیم ، پس باید یک هنرمند نقد پذیر باشد و با نقد های سازنده است که یک هنرمند پیشرفت می کند. به نظرم اگر نقد پذیر نباشیم نمی توانیم پیشرفت خوبی داشته باشیم و مدام فیلم به فیلم خودمان را تکرار می کنیم و نتیجه هم این می شود که روز به روز مخاطبان خود را در سینما از دست می دهیم.

کد خبر: 52176
Share/Save/Bookmark