دکتر محمد باقر خرمشاد گفت: در دهه چهارم انقلاب اسلامی شعار ما معرفی تمدن نوین اسلامی ایرانی است.
نشست رسانه ای رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز با حضور محمد باقر خرمشاد،رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سالن کنفرانس این سازمان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز در این نشست محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تبریک پیشاپیش ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی و پانزدهمین سالگرد تاسیس سازمان با نگاهی بر اساسنامه این سازمان گفت: احیا و گسترش تفکر و فرهنگ اسلامی در دیگر کشورها و گسترش مناسبات فرهنگی میان ایران و ملل و اقوام مختلف جهان از جمله مهمترین اهداف سازمان است که اگر بخواهیم در دهه چهارم انقلاب اسلامی همه این اهداف را در یک هدف ترجمه کنیم، آن هدف در یک عبارت خلاصه می شود: «معرفی تمدن نوین اسلامی – ایرانی» و این شعار ما برای برنامه پنج ساله سازمان خواهد بود.
خرمشاد افزود: این هدف عصاره گیری سه دهه تجربه و حیات انقلاب اسلامی ایران و تلاش برای فرمولیزه کردن آن در دهه چهارم و تفکر اسلامی و مناسبات آن است.
وی وظیفه سازمان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را مکیدن فرهنگ و تمدن جمهوری اسلامی ایران و پمپاژ آن در خارج از کشور دانست و اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پلی است برای معرفی کالاها و خدمات فرهنگی داخل در خارج از کشور.
وی در ادامه به وظایف جدید رایزنیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور پرداخت و تاکید کرد: ما بر این اساس شعار «هر رایزنی فرهنگی سه نقطه است» را طراحی کردهایم زیرا ما تولید مستقل نمی کنیم و رایزن ها باید در حوزه های مختلف متخصص باشند برای مثال یک رایزنی فرهنگی باید یک آرشیو کامل فیلم باشد، یک رایزنی فرهنگی دیگر باید یک کتابخانه جامع باشد، یک رایزنی فرهنگی دیگر باید یک انجمن دوستی فعال باشد و دیگر موارد مشابه.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به هفته برنامه های فرهنگی از خبرنگاران خواست تا نسبت به مطالبه این وعدهها و برنامهها از وی و معاونین گفت: در این خصوص مواردی مد نظر قرار گرفته است و از این پس هفتههای فرهنگی تخصصی مانند هفته فرهنگی قرآن، هفته فرهنگی زن و خانواده، هفته فرهنگی رضوی، هفته فرهنگی نوروز، هفته فرهنگی فجر و هفته فرهنگی رمضان در دیگر کشورها برگزار خواهد شد.
وی افزود: ما در 130 کشور سفارتخانه داریم در حالی که تنها 63 نمایندگی فرهنگی داریم لذا شعار ما در این خصوص این است؛ هر سفارتخانه ایران یک رایزنی فرهنگی است؛ این شعار در سال 1385 مطالبه رئیس جمهور هم بوده است اما متاسفانه تاکنون محقق نشده بود.
خرمشاد گرایش سازمان را در برقراری ارتباط بیشتر با کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا دانست و تصریح کرد: در آفریقا 12 سفارتخانه داریم و در آمریکای لاتین 11 سفارتخانه داریم ولی هیچ رایزنی فرهنگی نداریم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تشریح برنامه های ایام دهه فجر این سازمان گفت: به مناسبت پانزدهمین سالگرد تاسیس سازمان تمامی رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور طی 15 سال گذشته در نشستی گرد هم خواهند آمد و برای رایزنان فرهنگی کشورهای دیگر در ایران هم نشستی برپا خواهد شد، همچنین در دهه فجر 32 تیم فرهنگی برای اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، هنری به کشورهای دیگر اعزام خواهند شد و در موضوعات متفاوت در ایام نوروز نیز از کتابهای چندزبانه «زن در اسلام، مسیحیت و یهودیت» رونمایی میشود.
وی بر ضرورت تدوین و انتشار تاریخ شفاهی ایران در خارج از کشور تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: بر اساس قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان موظف است مجموعهای از کتابهای در خور توجه را به زبانهای دیگر ترجمه و در دیگر کشورها توزیع کند و همینک نیز به سبب جریانات اخیر کشور های اسلامی انتشار مجله «اسلام سیاسی» حائز اهمیت است که در واقع نمایاندن آنچه در بیرون است به داخل کشور محسوب می شود.
وی همچنین تاسیس یک شبکه مجازی توسط معاونت فرهنگی این سازمان را در ردیف برنامه های این سازمان برشمرد و گفت: باید هر آنچه کالای فرهنگی ایرانی است به صورت مجازی برای خارجیان عرضه شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین گستره کار این سازمان را در موضوعاتی چون دیپلماسی فرهنگی و قدرت نرم و همکاری با نهادهای پژوهشی و دانشگاهی مرتبط دانست.