روایت خاطرات کتابفروشی فردوسی تجریش
در نشست تاریخ شفاهی کتاب صورت گرفت؛
روایت خاطرات کتابفروشی فردوسی تجریش
نوزدهمین نشست تاریخ شفاهی کتاب با حضور مهدی نودهی راد؛ مدیر کتابفروشی فردوسی تجریش و نصرالله حدادی؛ پژوهشگر در سرای اهل قلم برگزار شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۴

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی موسسه خانه کتاب، مهدی نودهی راد که متولد سال ۱۳۴۶ است و کار پدرش را در کتابفروشی فردوسی تجریش ادامه می دهد، در ابتدای این نشست درباره روند ورود پدرش «محمدعلی نودهی راد» به کار کتابفروشی این طور توضیح داد:«اصلیت پدرم خراسانی است. او حدود سال ۱۳۳۸ به تهران آمد. دایی من رضا ملکی، کتابفروش بود. پدرم ابتدا در کتابفروشی دایی ام به او کمک می کرد. بعد در یکی از کتابفروشی های عبدالرحیم جعفری که از بزرگان نشر است، مشغول به کار شد.»
نودهی ادامه داد:«پدرم پس از مدتی تصمیم گرفت به صورت مستقل کار کتابفروشی را انجام دهد. به همین دلیل هم یک کتابفروشی در خیابان دربند راه اندازی کرد. در سال ۱۳۵۵ هم در ابتدای خیابان سعدآباد به کار کتابفروشی ادامه داد.»
به گفته مهدی نودهی راد؛ مدیر فعلی کتابفروشی فردوسی تجریش، «محمدعلی نودهی» معمولا هفته ای یک بار با مراجعه به کتابفروشی ها و انتشارات خیابان های جمهوری و انقلاب، کتاب های کتابفروشی خود را تامین می کرد، اما به خاطر عدم تنوع کتاب در کتابفروشی خود لوازم التحریر هم ارائه می داد.
مهدی نودهی با اشاره به این موضوع که پدرش گاهی از ورود به حرفه کتابفروشی پشیمان می شد، گفت:«یکی از غصه های پدرم این بود که چرا کار کتابفروشی را انتخاب کرده. گاهی من هم از خودم این سئوال را می پرسم، اما از طرفی فکر این که یک کار فرهنگی انجام می دهم، مرا راضی نگه می دارد.»
کتابفروشی فردوسی تجریش، هیچ گاه وارد کار نشر نشد، اتفاقی که به گفته مهدی نودهی به خاطر کمبود پرسنل بود. وی پس از مرگ پدرش اصالت کار کتابفروشی را حفظ کرد و از طرفی این کتابفروشی را تغییر دکوراسیون داد. دراین باره چنین بیان کرد:«به خاطر تغییر ساختاری، دکوراسیون کتابفروشی را تغییر دادم. می دانستم این کار هزینه دارد، اما به نظرم ارزشمند بود. به همین دلیل در آذر سال ۱۳۷۹ بازسازی کتابفروشی را شروع کردم و این کار خرداد سال ۱۳۸۰ به پایان رسید.»
نودهی با اعتقاد به این که کتاب گران شده، دراین باره گفت:«کتاب به نسبت ۱۰ سال پیش گران شده. اگر بخواهیم نسبت به کالاهای دیگر و نسبت به درآمد قشر متوسط هم حساب کنیم، باز هم کتاب گران است.»
مدیر کتابفروشی فردوسی تجریش ضمن بیان این موضوع که در کتابفروشی خود سی دی های فرهنگی هم ارائه می کند، گفت:«فقط سی دی به مجموعه بوفه کتاب های ما اضافه شده. قبلا هم کتاب های کمک درسی می فروختیم، اما تنوع این کتاب ها کم بود. حالا اگر کتاب های انگلیسی و کتاب های کمک درسی نفروشیم، نمی توانیم زندگی را بگذرانیم.»
وی درباره تاثیر فضای مجازی بر کاهش سطح کتابخوانی نیز توضیح داد:«به صورت رسمی در ایران، فضای مجازی بر کتابخوانی خیلی تاثیر نداشته، اما کپی رایت به این حوزه ضرر می زند. مشکل ما گرانی کتاب نیست. مشکل فرهنگی است و این که جامعه ما کتابخوان نیست.»
مدیر کتابفروشی فردوسی تجریش با اشاره به این که ممکن است یک روز کار کتابفروشی را رها کند، بیان کرد:«یکی از نکته هایی که من را در این کار نگه داشته این است که بعضی مشتری ها شرایط کتابفروشی را درک می کنند. آن ها می گویند: خدا پدر و مادرت را بیامرزد که اینجا را حفظ کرده ای.»
در انتهای این نشست از مدیر کتابفروشی فردوسی تجریش، تجلیل به عمل آمد.

کد خبر: 80346
Share/Save/Bookmark