ایجاد ضوابط در  فعالیت‌های انجمن ناشران بین المللی و وزارت ارشاد برای نمایشگاه کتاب
مدیرعامل انجمن ناشران بین المللی ایرانیان در گفتگو با هنرنیوز؛
ایجاد ضوابط در فعالیت‌های انجمن ناشران بین المللی و وزارت ارشاد برای نمایشگاه کتاب
علیرضا ربانی مدیرعامل انجمن ناشران بین المللی ایرانیان گفت: ما طی تعاملاتی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم طبق ضوابطی که در هر دو بخش خصوصاً بخش یارانه‌ای مشخص است، در بخش ریالی به خاطر جلوگیری از سوء استفاده احتمالی با قیمت‌های بالاتر یا چیزهایی از این قبیل برای پیشگیری از آن، تلاش شده است تا چهارچوب‌هایی به این منظور به توافق برسد و در نمایشگاه مورد استفاده قرار گیرد.
 
تاريخ : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۲۱


ربانی در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که « برای حضور و فعالیت این انجمن در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چه تدابیری اندیشیده شده است؟» اظهار داشت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سالانه با حضور تعدادی از ناشران بین‌المللی در بخش خارجی تشکیل می‌شود و معمولا در دو بخش آغاز به کار می کند؛ یکی بخش یارانه‌ای و دیگری بخش ریالی غیر رایانه‌ای است. 

وی در تشریح این موضوع گفت: در بخش یارانه‌ای تعداد محدودتری از ناشران بزرگ شرکت می‌کنند چون قسمی از کتاب‌ها در بخش یارانه ای قابل عرضه نیست مثل کتاب‌هایی که جنبه عمومی ندارند و‌ تخصصی هستند .
وی با بیان این مطلب افزود: بخش یارانه‌ای ساز و کار خاص خود را دارد و ناشرانی که در این بخش شرکت می‌کنند به این دلیل که از حدود بیست سال پیش تاکنون با ضوابط این بخش آشنایی دارند، طبق مقررات شرکت می‌کنند و کتاب‌هایشان را از طریق گمرک وارد می‌کنند و بعد وزارت ارشاد آن را ترخیص می‌کند و در اختیار ناشران قرار می‌دهد تا به فروش برسانند. 

ربانی در توضیح بخش غیر یارانه ای چنین بیان داشت: بخش دیگری به صورت غیریارانه‌ای است که در آن طیف وسیعتری شرکت می‌کنند و کتاب‌هایی در قسمت

بخش یارانه‌ای نمایشگاه، اعتبار ثابتی دارد که از همان استفاه می‌کند ولی در بخش ریالی هر ناشری کتابش را می‌آورد و به فروش می‌رساند و تقریبا قابل پیش‌بینی نیست و اعتباری دقیقی محسوب نمی‌شود و همان خریدی است که توسط مردم انجام می‌شود.
یارانه‌ای قابل عرضه نیست، در این بخش عرضه می‌شود مثل کتاب‌های آموزش زبان، دیگشنری‌ها و کتاب‌هایی که جنبه‌ عمومی داشته باشد یا کتاب‌های داستان و امثالهم، این موارد کتاب‌هایی است که معمولاً جنبه آکادمیک و دانشگاهی ندارد و می‌تواند در بخش غیر یارانه‌ای عرضه شود، طبیعتاً طیف وسیعتری در این سالن‌ها شرکت می‌کنند و کتاب‌هایشان را طبق مقررات نمایشگاه و قیمت‌هایی که از ناشران خارجی دارند قیمت می‌زنند و به فروش می‌رسانند. 

وی در پاسخ به این پرسش که« آیا برای سوء استفاده های احتمالی از این فضا تدابیری اندیشیده شده است یا نه ؟» گفت: ما طی تعاملاتی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم طبق ضوابطی که در هر دو بخش خصوصاً بخش یارانه‌ای مشخص است، در بخش ریالی به خاطر جلوگیری از سوء استفاده احتمالی با قیمت‌های بالاتر یا چیزهایی از این قبیل برای پیشگیری از آن، تلاش شده است تا چهارچوب‌هایی به این منظور به توافق برسد و در نمایشگاه مورد استفاده قرار گیرد. 

مدیرعامل انجمن ناشران بین المللی ایرانیان به بخش جنبی برنامه های این انجمن اشاره کرد و گفت: برنامه جنبی خاصی برای انجمن پیش‌بینی نشده است و برنامه‌های جنبی مثل نشر بین‌المللی قائدتاً وزارت ارشاد در این رابطه اطلاعات بیشتری دارد و هر سال تلاش می کند تا بتواند ارتباطی بهینه بین ناشران خارجی و کسانیکه در ایران کار ویژه انجام می دهند مثل ترجمه کتاب‌های ناشر در بخش نشر بین‌الملل صورت ‌گیرد. 

وی ضمن اشاره به اعتبارات این بخش عنوان داشت: بخش یارانه‌ای نمایشگاه، اعتبار ثابتی دارد که از همان استفاه می‌کند ولی در بخش ریالی هر ناشری کتابش را می‌آورد و به فروش می‌رساند و تقریبا قابل پیش‌بینی نیست و اعتباری دقیقی محسوب نمی‌شود و همان خریدی است که توسط مردم انجام می‌شود. 

ربانی در خاتمه تصریح نمود: ناشرین می‌کنند و اعضای انجمن‌ها تلاش می کنند تا کتاب‌های جدید، درسی و قابل ارائه که مردم بیشتر به آن نیاز دارند به بازار کتاب وارد شود، البته در این راستا مشکلات ارز مسائلی را پیش می‌آورد که امیدواریم در همان سطح سال‌های گذشته فروش داشته باشد چون وقتی قیمت بالا می‌رود تقاضا کم می‌شود و ناشرین سعی می کنند با تنوع بخشیدن به عناوین و آوردن کتاب‌های بیشتری بتوانند این نقیصه را جبران کنند.

کد خبر: 39306
Share/Save/Bookmark