مهدی ناظمی درباره انگیزه تالیف این کتاب گفت: از ابتدای فعالیتم در عرصه چاپ کشور همواره علاقهمند به بررسی و استخراج منابعی بودهام که از حاصل جمع آنها بتوانم یک مجموعه یکپارچه و هدفمند در نقطه تلاقی صنعت چاپ و صنعت کاغذ فراهم آورم که بتواند با بررسی ویژگیها، عملکردها و مشکلات معمول کاغذ در طی فرآیندهای چاپ و بهخصوص به دور از بحثهای تکنیکی و تئوریک پیچیده، راهنمایی کاربردی و ملموس برای دانشجویان و صنعتگران فعال این دو عرصه باشد.
وی ادامه داد: «فرآیند تولید کاغذ»، «دریافت، ذخیرهسازی و محافظت از کاغذ تحویلی»، «قابلیت عبور کاغذ در دستگاههای چاپ افست ورقی»، «قابلیت عبور کاغذ در چاپ رول»، «کاغذ و چاپپذیری»، «انواع کاغذ و مقوا» و «مقواها» هفت فصل این کتاب را تشکیل میدهند.
به گفته ناظمی این کتاب در هفت فصل تالیف شده که در فصل نخست فرایند تولید کاغذ و در زیرمجموعه آن موضوعاتی همچون مواد اولیه مورد نیاز برای تولید کاغذ، فرآیند تولید خمیر، روشهای خمیرسازی، سفیدسازی خمیر کاغذ، تاثیر فرآیند رنگبری در خمیر کاغذ، ماشینهای کاغذ، کنترل فرآیند، پوششدهی کاغذ و ... بررسی می شود.
وی افزود: «دریافت، ذخیرهسازی و محافظت از کاغذ» عنوان فصل دوم کتاب است و در فصل سوم و چهارم کتاب به موضوع قابلیت عبور کاغذ در دستگاههای چاپ افست ورقی و چاپ رول میپردازد، در این دو فصل موضوعاتی همچون راه کاغذ، تاثیر رطوبت و حرارت در کاغذ، رطوبتسنجهای مکانیکی و الکترونیکی، تغذیه و لول شدن کاغذ، پدیده سایهزدن یا روحزایی، رول به شیت، میزان جذب کاغذ، لایهلایه شدن، موجدار شدن، فلکسوگرافی، لترپرس و چاپ روزنامه و .... بررسی شده است.
ناظمی گفت: «کاغذ و چاپپذیری» عنوان فصل پنجم کتاب است. روشنی و سفیدی، عدد زردی، کاغذ سفید، کنتراست چاپ، صافی سطح، لکه آوردن، براقیت مرکب در چاپ افست ورقی، مشاهده و بررسی کاغذ و تصویر چاپ شده، ماتی و پشتنمایی، جذب مرکب، ذرات آلاینده و کثافت، تخلخل و کیفیت چاپپذیری موضوعهایی هستند که در فصل پنجم کتاب بررسی میشوند.
وی همچنین ادامه داد: فصل ششم و هفتم کتاب به بحث انواع کاغذ و مقوا میپردازد و درباره کاغذهای چاپ و تحریر، کاغذهای روزنامه، کاغذهای روزنامه بهبودیافته، کاغذ روتونیوز، انواع کاغذهای مکانیکی پوششدار، کاغذ افست، کاغذهای چاپ دیجیتال، تعریف مقوا، مقوای جعبهای تاخور، مقوای سولفات توپر رنگبری شده و مقوای بستهبندی مایعات مطالب مفیدی را بیان میکند.
چاپ نخست کتاب «کاغذ در چاپ» به کوشش مهدی ناظمیپناه در ۲۷۹ صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای ۱۸ هزار تومان از سوی انتشارات کساکاوش و با همکاری مرکز آموزش علمی ـ کاربردی، فرهنگ و هنر واحد شماره ۵ تهران در اختیار دانشجویان و علاقهمندان صنعت چاپ قرار گرفته است.