به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي هفت، محمود گبرلو درآغاز برنامه این هفته هفت با بیان اینکه بسیاری از اهالی سینما و آسیب دیدگان سینمای ایران نیازمند حمایت هستند گفت: واقعیت این است که سینمای ایران هزاران عضو دارد که در پشت صحنه در حال فعالیت هستند و امروز برخی از آن ها در وضعیت خوبی به سر نمی برند.
وی ادامه داد: بسیاری از این افراد از لحاظ حقوق، بیمه و مسائل رفاهی دچار مشکل هستند و در این میان منتظر هستند تا پروژه ای به آن ها پیشنهاد شودکه بعضی اوقات این انتظار به طول می انجامد.
سردبیرهفت همچنین افزود: در این میان باید همگی ما کمک کنیم تا اهالی آبرومند و نجیب سینمای ایران به ویژه آن ها که در یاد ها نیستند، در فضای پر امید فعلی سینمای ایران بتوانند سر خود را بالا بگیرند و بی دغدغه در سینما فعالیت کنند.
وی در بیان بهترین راهکار برای این مسئله اظهار داشت: باید درساختار سینما و در بحث نیروی انسانی برای اشتغال همه ی فعالان سینمای ایران تدبیری صورت بگیرد تا بتوانیم از دوره ای که هر کس از هر طریقی ازبرخی عوامل سینما استفاده می کرد و دیگران را به بازی نمی گرفت عبور کنیم چرا که این روزها بهترین فرصت را در اختیار داریم تا با تدبیر دل های اهالی سینما را به هم نزدیک کنیم.
گبرلو در برنامه این هفته، پیرو نظراتی که پیرامون مناظره هفته پیش صورت گرفته بود بیان کرد: گاه این امکان وجود دارد که در یک مناظره، طرفین نقطه نظری داشته باشند و آن را بیان کنند اما در این میان برنامه هفت مدافع هیچ کدام از طرفین نیست، بلکه فضایی را برای شفاف سازی موضوعات روز در افکار عمومی ایجاد می کند و اگر در این میان فرد یا افرادی در مناظره ها از الفاظی استفاده کرده اند و یا رفتاری داشته اند که مناسب یک مناظره علمی و تخصصی نیست به ماهیت برنامه آسیبی نمی زند و باید پذیرفت در دنیای رسانه ایی امروز مردم بهترین قاضیان هستند وافراد بر اساس توان و دانش خود مورد قضاوت افکارعمومی قرار می گیرند.
در ادامه صحبت های محمود گبرلو گزارشی از مراسم ختم ژیلا مهرجویی؛ طراح صحنه و لباس، مراسم شب علی حاتمی در خانه هنرمندان و آخرین روزهای بازسازی فیلم گاو ساخته داریوش مهرجویی نمایش داده شد.
در ادامه برنامه گزارشی از ۳۲ جشنواره فیلم فجرارائه داده شد و با بیان اینکه تنها ۵۷ روز تا آغاز این جشنواره، زمان باقی مانده است ، اعضای هیئت انتخاب کارخود را آغاز کرده اند و تعدادی از فیلم ها همچنان در مراحل تولید به سر می برند و سالن های سینما همزمان با آغاز جشنواره به سیستم دیجیتال مجهز می شوند.
گزارش دیگری که در برنامه هفت تدارک دیده شد بود، گزارش مراسم تودیع و معارفه مدیران انجمن سینمای جوان بود که در این میان دوربین هفت به سراغ برخی مدیران رفته و به مصاحبه با آنان پرداخته بود. محمد حیدری؛ مشاور سازمان سینمایی در جشنواره و اصناف یکی از این افراد بود که در بحث تهیه کننده وشورای صنفی بیان داشت: مجمع عمومی کارگردان ها مورد تایید ما نیست و مسئله تهیه کنندگان باید از خانه سینما بیرون باشد و تاییدیه جامعه صنفی تهیه کنندگان همچون سایر صنوف باید در یک جمع بندی که توسط خود سازمان و کارگروه هایی که انجام میشود به نتیجه برسد.
برنامه هفت، پیش از ورود به بخش گفتگویی این هفته ، سکانس تولید را که بخش آمادگی فیلم ها در مراحل پیش تولید و پس تولید و همزمان با تولید است را به نمایش گذاشت که برخی از آن ها فیلم هایی بودند که در ۳۲ جشنواره فیلم فجر شرکت کرده و در مراحل پایانی فیلمبرداری به سر می برند؛ فیلم هایی چون آنچه مردان درباره زنان نمی دانند، دربست آزادی و غیره.
اما بخش گفتگویی این هفته که به فیلم در حال اکران استرداد، بهترین فیلم ۳۱ جشنواره فیلم فجر اختصاص داشت با حضورتهیه کننده و کارگردان آن؛ محسن علی اکبری و علی غفاری روی آنتن هفت رفت.
محسن علی اکبری، تهیه کننده فیلم استرداد به عنوان آغاز کننده این گفتگو در بیان فرآیند فروش و نمایش این فیلم گفت: فیلم استرداد در بین شش فیلم در حال اکران، بهترین فروش را داشته است و با استقبال خوبی روبه رو بوده است و تمامی مخاطبان از آن رضایت دارند که این مسئله بسیار مهمی است چرا که رضایت مخاطبان خود نوعی تبلیغ محسوب می شود و می تواند سایرمخاطبان را به سینما سوق دهد.
وی در ادامه گفته خود بیان داشت: دربحث تبلیغات باید گفت که بسیاری از پلاکارد های این فیلم توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران تخریب شده است و این انتقادی را متوجه شهرداری تهران و اقای قالیباف می کند.
علی غفاری؛ کارگردان فیلم استرداد از دیگر میهمانان گفتگو برنامه دیشب بود که در آغاز صحبت های خود در توضیح ایده ابتدایی این کار و حدیث هایی که پیرامون این فیلم شکل گرفته است گفت: در زمان پیش تولید و تولید وحتی تا اکران استرداد، صحبت هایی علیه این کار گفته شد و می شود که علی رغم اینکه نشان گر این است که فیلم، اثر خوبی است اما به نوعی بیان گراین است که منافع آن ها در پشت پا زدن به مدیران قبلی است.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر ازمسائلی که در باب این فیلم وجود دارد ،ابهامات تاریخی است که به آن نسبت می دهند. فیلمنامه این فیلم در ادامه سریالی به نام بیگانه که قصد تولید آن را داشتم اما به دلیل مسائل مالی متوقف شد به من پیشنهاد شد که به دلیل تحقیقاتی که پیرامون سریال بیگانه انجام داده بودم، با مسائل تاریخی و جریان ۱۱.۵ تن طلایی که حق کشورایران بوده است اما همچنان ابهاماتی بر سر آن وجود دارد آشنا شدم و جریان فیلم استرداد نیز که از میان همین واقعه تاریخی بر می خیزد نیز همین موضوع را پی میگیرد. البته فیلمنامه درابتدا با سلیقه من تناسبی نداشت و دارای یکسری مشکلات بود که با گذشت حدود یک سال با تحقیق پیرامون آن و نگارش ، آن را برای فیلمبرداری آماده کردیم. در این بین نیز به سراغ بسیاری از محققین و تاریخ نگاران نیز رفتیم که دو نگاه نسبت به این مسئله وجود داشت.
کارگردان فیلم استرداد افزود: تاریخ نگارانی چون خسرو معتضد معتقدند که این طلا ها به ایران وارد شده است و برخی دیگرازمحققین دانشگاهی چون توکلی براین اعتقادند که این طلاها همچنان در ابهام به سرمی برند و به ایران وارد نشده است.
محسن علی اکبری در ادامه گفته های علی غفاری اظهار داشت: در آغاز این فیلم جمله ای تحت عنوان برداشتی آزاد از یک واقعه ی تاریخی گفته شده است. وقتی این جمله آورده می شود به طورناخودآگاه بسیاری از مباحث نگاه هنرمندانه یک هنرمند بر یک واقعه تاریخی تعریف می شود و کاملا مستقل است و این گونه نیست که جزئیات آن مستند باشد. چرا که با این وجود این فیلم دیگر سینمایی نبود بلکه یک اثر مستند بود.
وی همچنین افزود: ما موظفیم از تخیل هنرمند درراستای مباحث تاریخی در مدیوم سینما بهره ببریم . بدین طریق استرداد نیز از استاندارد های بین المللی گونه سینمایی برخوردار است و در جشنواره فجر با داوری هفت تن از برجسته ترین های سینمای ایران این اثر به عنوان بهترین فیلم شناخته شد. این بدین معنا است که تمام اجزای آن خوب عمل کرده است تا فیلم استرداد توانسته است عنوان بهترین فیلم را کسب کند.
تهیه کننده فیلم استرداد با بیان اینکه سال های زیادی با میر علایی همکاری داشته وآشنایی، در جریان فیلم فرستاده با شمقدری پیدا کرده است گفت: این جریان دوستی من با آن هاست و اما انتخاب علی غفاری از ۲۵ سال تجربه کاری وی در پروژه های بزرگی چون در چشم باد و در کنار کارگردانان به نامی چون جعفری جوزانی و میرباقری نشات می گیرد که با وجود چنین تجربیاتی می تواند کار خوبی را تولید کند. اگرچه که وی پیش از این، دو فیلم سینمایی و چندین تله فیلم را کارگردانی کرده است وآن نشان دهنده این است که بهتر از علی غفاری نمی تواند با کنارهم گذاشتن این تجربیات چنین فیلمی را تولید کند.
علی اکبری در ادامه در توضیح بودجه اختصاص داده شده به این فیلم گفت: برای ساخت این فیلم ۵ میلیارد هزینه شده است که این رقم هزینه سفر به مسکو و گرفتن کاخی که در آن سکونت داشتند و تامین تجهیزات و امکانات دیگر را شامل می شود و اینکه توانسته ایم با این رقم یک نوآوری را درسینمای ایران داشته باشیم. ضمن اینکه باید گفت ۵ میلیارد برای ساخت این گونه فیلم ها مقدار زیادی محسوب نمی شود.
وی اذعان داشت: این بودجه ۵ میلیاردی نیز از بودجه تولید سایر فیلم های تولیدی برداشت نشد بلکه از ردیف بودجه خود که مختص تولید فیلم های فاخر یا گونه ی دفاع مقدس، تاریخی و دینی است استفاده کرد. این بودجه در سال ۷۹ جدای از بودجه معاونت سینمایی و وزارت فرهنگ وارشاد برای فیلم هایی که در بخش خصوصی تولید نمی شوند تصویب شده است که البته در اواخر سال ۹۱ با تاسیس سازمان سینمایی این ردیف بودجه به این سازمان اضافه شد.
محسن علی اکبری در پایان بخش گفته های خود با بیان اینکه زیر ساخت فقط سینما نیست، بلکه شهرک سینمایی است اظهار داشت: مشکل ما نداشتن شهرک سینمایی است و ما هم اکنون در نگه داشن وسایل و شرایط قدیمی و آرشیو به شدت مشکل داریم . که این مسئله سبب ایجاد رخدادی در جریان این فیلم شد که می توانست تلفات انسانی بی شماری را به بار بیاورد.
پس از صحبت های عوامل فیلم استرداد، پرده آخرهفت با حضور ابوالحسن داوودی واکبر نبوی با موضوعیت، تحلیلی بر عملکرد ۱۰۰ روزه سازمان سینمایی بالا رفت.
ابولحسن داوودی؛ درآغاز میزگرد هفت شب گذشته بیان داشت: سنجش انتقادی اتفاقات ۱۰۰ روزه عرصه فرهنگ وسینما زود است. چرا که اتفاقاتی که در این عرصه افتاده است بیشتر معطوف به برنامه های کوتاه مدت بوده است وبرنامه های میان مدت وبلند مدتی که باید اتفاق بیفتد و برنامه ریزی شود در این ۱۰۰ روز به میزانی نخواهد رسید که بتوان درباره آن صحبت کرد.
اکبر نبوی در تایید صحبت های داوودی اذعان داشت: حوزه فرهنگ، حوزه فرآیند ها است و در تحلیل پدیده هایی که فرآیندی است باید زمان را در ارزیابی در نظر گرفت. اما در هر صورت همچون انتخاب آقای روحانی که آرامش جمعی در فضای جامعه ایجاد کرد، انتخاب آقای ایوبی این روند آرامش بخشی را ادامه داد. چرا که یکی از عواملی که عواطف خانواده سینما را جریحه دار کرده بود تعطیلی خانه سینما بود که با حضور رییس جدید سازمان سینمایی، بازگشایی این خانه اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: در انتخاب مدیران این دوره تنوعی از مدیریت را می بینیم. ازاین میان دو نقطه کانونی ومهم وجود دارد؛ مرکز سینمای فارابی وسینمای تجربی .انتخاب آقای جلوه سبب شده است که در این فضا آرامش و نظم تداوم پیدا کند و انتخاب این مجموعه مدیریتی بیان گر این است که تا کنون سازمان سینمایی مسیر را درست طی کرده است و فقط سیاست گذاری و برنامه ها باقی می ماند.
ابولحسن داوودی در پاسخ به این سوال که بر چه مبنایی می توان باور کرد که این آرامش واقعی است گفت: این تنها شروع و مقدمه معرفی مدیری است که تازه آمده است، همچون سلام یک فرد تازه وارد که نشان گر این است که همه ی آداب و رسوم به جا آورده شده است. اتفاقات کوتاه مدتی چون بازگشایی مجدد خانه سینما و انتخاب اکثریت مدیران هم از همین گونه نیز می باشند.
وی همچنین تصریح کرد: سینما یک فضای کاملا آشکار است و چیزی در آن پنهان نیست و به سبب اینکه به میزان بسیار زیادی در معرض نظارت و تماشا قرار گرفته است یک رفتار کوچک می تواند به تمام بدنه سینما منتقل شود. بنابراین می توانیم بگوییم تا کنون این موفقیت از آن مدیریت سینمایی بوده است.
داوودی در پایدار بودن این آرامش واقعی اظهار داشت: اگر قصد بررسی واقعیت ها را داشته باشیم در عرصه مدیریت گفته می شود که باید از حداقل واقعیاتی که پیش رو داریم شروع کنیم وحداقل واقعیات به ما می گوید که این ماه عسلی که بین اهالی سینما و دولت و بخش مدیریتی به وجود آمده است ممکن است چندان هم به دراز نکشد. به ویژه اگر دولت یا مدیریت دولتی در جایی در ارائه امکانات و کمک دارای نقیصه باشد یا محدود باشد. طبیعی است که در این شرایط باید نوع دیگری از مدیریت را شکل داد. بدین معنی که حداقل بدنه سینما را که جریان مستقلی در سینما هستند و اکثریت خانواده سینما را بیشتر سهیم کرد.
این فیلمساز سینما افزود: اگر درچشم اندازی که در چندین ۱۰۰ روز دیگری که وجود دارد به عنوان چشم انداز مدیریت حداقلی، دولت در نظر بگیرد در حداقل شرایطی که در آینده دارد چه چشم اندازی پیش روی است و به چه جریانی می تواند اعتماد کند میتواند که این آرامش را پایدار نگه دارد.
اکبر نبوی در پایان بخش میزگرد هفت نیمه آذرماه درباب نوآوری برخی مدیرانی که در دوره های پیشین نیز در سمت های مدیریتی بوده اند نیز تصریح کرد: هیئت امنا موسسات چندان نقش اجرایی ندارد و تنها در بخش سیاستگذاری های کلان فعال است. در طول این ۳۲ سال تقریبا تمام نگاه ها و گرایش های فرهنگی با قوت و ضعف زمانی فرصت پیدا کردند به عرصه مدیریت سینمایی وارد شوند و میزان توانایی و فعالیت خود را نیز نشان دهند و در این میان آقای ایوبی نیز ناچار بود یا از بین کسانی که سابقه مدیریت های فرهنگی و سینمایی داشته اند استفاده کند یا از افرادی از این سابقه برخوردار نبودند ومنطق حکم می کرد که از افرادی که سابقه مطلوبی در این عرصه داشته اند استفاده کند هم چون آقای جعفری جلوه.ضمن آنکه در همه جا دنیا عمر مدیریت های فرهنگی با سایرمدیریت ها مقداری تفاوت دارد و به طور منطقی عمر مدیریت فرهنگی های درست، که شاکله فرهنگی نیز دارند باید طولانی باشد اگرچه در حوزه وزارت فرهنگ وارشاد خلاف این را عمل کرده ایم.
امابرنامه شب گذشته هفت در نظر سنجی خود با بالاترین درصد در گزینه استقرارآرامش در بین اهالی سینما ازمیان گزینه هایی چون؛ کوچک سازی سازمان سینمایی، ایجاد فضای مطمئن در تولید فیلم، تغییرات مدیریتی ، در پاسخ به سوال در ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه مدیریت سینما کدام یک را انتخاب می کنید، به پایان رسید.