مدیران باید به حوزه‌های اشتغال و مهارت‌های دانشجویان توجه کنند
گزارش هنرنیوز از دومین نشست رسانه ای جشنواره تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر؛
مدیران باید به حوزه‌های اشتغال و مهارت‌های دانشجویان توجه کنند
دومین نشست خبری جشنواره آثار و تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر صبح امروز با حضور حمیدرضا شاه آبادی رئیس شورای سیاست گذاری این جشنواره و تنی چند از مسئولان این جشنواره در سالن کنفرانس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۴

در این مراسم شاه آبادی با اشاره به اهمیت مراکز علمی کاربردی کشور گفت: مراکز آموزش عالی علمی - کاربردی فرهنگ و هنر دارای ظرفیت ها، توان اجرایی و قابلیت های علمی و مهارتی خاصی هستند که شاید در دهه اخیر بخشی از این ظرفیت ها به نمایش درآمده اما جامعه ما کمتر با این مهارت ها و اندوخته ها آشنایی دارد. بنابراین به انگیزه معرفی توان و بنیه علمی- مهارتی و اشتغالزایی این مراکز، درصدد برآمدیم که نخستین جشنواره آثار و تولیدات دانشجویی این عزیزان را در عرصه فرهنگ و هنر به منصه ظهور بگذاریم. 

وی با بیان این مطلب افزود: همانطور که می دانید این مراکز در سراسر کشور در دو حوزه مراکز کاملا دولتی و مراکز غیر دولتی فعال هستند. بیش از ۸۹ هزار دانشجو در سراسر کشور در این مراکز تحصیل می کنند و دیر یا زود همه این دانش آموختگان به عرصه فرهنگ و هنر مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز می گردند. طبیعی است که وزارت ارشاد باید نسبت به آینده این عزیزان برنامه ریزی های لازم را داشته باشد و در خصوص نیاز سنجی و اینکه در هر یک از نقاط کشور چه حوزه ای از فعالیت های اشتغال محور امکان بروز و ظهور دارد، نیز باید فعال باشد. 

شاه آبادی تصریح کرد: برای ما مهمترین نکته این است که وجه ممیزه و تفاوت جدی دانشجویان این حوزه با سایر دانشجویان نظری کشور نشان داده شود و جشنواره با این انگیزه شکل گرفته است. انگیزه دیگر برپایی جشنواره این بوده که دانش آموختگان این دانشگاه ها و مراکز علمی بدانند خود باید دنبال کار بعد از تحصیل باشند و در واقع باید بدانند که آنچه می آموزند سرمایه اشتغال آنها را فراهم می کند. این جشنواره همچنین می خواهد توجه مدیران مراکز را به حوزه اشتغال و ضرورت های مهارتی که دانش آموختگان باید توان آن را داشته باشند، بیش از پیش جلب کند. 

مشاور هنری وزیر ارشاد اظهار داشت: خوشبختانه جشنواره با استفبال بسیار خوبی از سوی دانشجویان و اساتید همراه بوده است. البته ما سعی داشته ایم تا در کنار محصولات و آثار فیزیکی دانشجویان به رشته هایی که امکان تولید محصولات و تولیدات خاص قابل عرضه در نمایشگاه را ندارند، نیز توجه داشته باشیم. همچنین در بخش رقابتی جشنواره آثار هنری دانشجویان ارائه و داوری شده است؛ که البته در حوزه گریم، مد و لباس و موسیقی هم در این بخش آثار مختلفی داشته‏ایم. 

شاه آبادی در خصوص بخش های اجرایی جشنواره توضیح داد: از ویژگی های مراکز فرهنگ و هنر این است که سربار تکالیف دولت نیستند و خودشان با پتانسیل و توان خودشان کارها را عرضه می کنند. واحد ۲ خراسان رضوی مسئولیت اصلی اجرا را به عهده داشته و در بخش پژوهشی هم دکتر فرزانه رئیس مرکز ۴۷ عهده دار امور بوده اند. تاکنون ۱۰ مقاله و ۷ داستان به جشنواره رسیده است. کارگاه ها و ورک شاپ های پژوهشی در طول جشنواره برگزار می شود. در حال حاضر ۱۸۱ غرفه به دانشجویان، اساتید، مراکز آموزش عالی علمی- کاربردی فرهنگ و هنر واگذار شده و امیدواریم با این آمار گام اول را به درستی برداریم. افتتاحیه این جشنواره با حضور آقای جنتی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد. 

حمید شاه آبادی همچنین گفت: امیدواریم این جشنواره با توجه به همراهی هایی که از سوی دستگاه های مختلف به ویژه اتاق تعادن صورت گرفته بتواند پل ارتباطی بین آموخته های دانشجویان ما، میدان کار و عرصه تلاش و اشتغال باشد و بستری شود تا درصد اشتغال زایی دانش آموختگان ما ارتقا پیدا کند و امیدواریم جامعه مخاطبان این دانشگاه به این نکته توجه داشته باشند که آموزش در این حوزه به یک مهارت پل ارتباطی اشتغال را برای دانشجویان فراهم آورد. 

گفتنی است جشنواره آثار و تولیدات دانشجویی فرهنگ و هنر ۱۰ الی ۱۷ اسفند ماه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‏شود.

کد خبر: 69646
Share/Save/Bookmark