در این نشست ناصر فیض با بیان اینکه کانون همبستگی فرزندان شاهد اینجویی است که فرزندان شاهد در آن گرد هم آمده اند تا ادای دینی نسبت به مسئولیت هایشان داشته باشند گفت: توانمندی های فرزندان شهدادر حوزه های مختلف و من جمله فرهنگ و ادب و هنر در انجام این وظیفه خطیر غیر قابل انکار است ضمن اینکه برای شهدا هر کاری بکنیم باز هم کم است.
وی با بیان این مطلب افزود: شهدا مردانی بودند که راه شهادت را انتخاب کردند، انسان های شرافتمندی که در یک انتخاب شرافتمدانه دفاع از مملکت را با تقدیم جانشان انتخاب نمودند لذا این جشنواره بر خود واجب می داند خانواده شهدا را به جامعه معرفی کند.
وی با اشاره به مصائب خانواده شهدا تصریح کرد: وقتی کسی شهید می شود یعنی نان آور خانواده دیگر در بین اعضای خانواده نیست اما اعضای خانواده دست روی دست نمی گذارند و به جد کار و تلاش می کنند و اتفاقاتی در این خانواده ها می افتد که شگفت آور است. قرار است تا این جشنواره خانواده های شهدا و همسرانشان را ببیند.
فیض در ادامه با تاکید بر اینکه جشنواره ادبی شاهد قرار است زیبایی ها و ایثارگری ها را ببیند گفت: این جشنواره در دور نخست نوپا است و قطعا مشکلاتی خواهد داشت امادر دوره های بعد این مشکلات را رفع خواهیم کرد.
دبیر جشنواره ادبی شاهد گفت: این جشنواره در رشته های شعر، قطعه ادبی و خاطره و داستان مجموعا ۹۰۰ اثر به دبیرخانه رسیده است که از این میان ۴۵۰ اثر در بخش شعر، ۱۵۰ اثر خاطره و قطعه ادبی و ۳۰۱ اثر اختصاص به داستان داشت.
وی درباره انتخاب داوران اظهار داشت: در انتخاب داوران حساسیت داشتیم از بین کسانی باشند که قبلا تجربه داوری در جشنواره های مهم را داشته باشند که علیرضا قزوه، جواد محقق و محمدعلی مودب در بخش شعر و راضیه تجار و حسین و فتاحی و کامران پارس نژاد در بخش داستان داوری بودند، همچنین محمود حبیبی کسبی و زیبا یوسفی، اصغر کاظمی و رحیم بهبودی فر نیز از داوران این جشنواره بودند.
در ادامه این نشست افتخاری با اشاره به آیه های مبارك قرآن كریم كه بزرگداشت شعائر الهی كار هر كسی نیست، تصریح كرد: نوشتن از موضوع مقدس و پاك شهادت بسیار سخت است همان گونه كه گفته اند باب شهادت بر هر كسی باز نمی شود.
افتخاری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی كه فرمودند باید فرهنگ شهادت را گسترش دهیم، گفت: ما مسئولیت داریم تا خودمان را بیمه و به نسل های بعدی خود هویت ببخشیم. نسل جوانی كه شاهد دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نبودند باید با این مسائل آشنا شوند و موضوعات برای آنها قابل لمس تر باشد. ما مسئول هستیم كه پیام شهدا را به گوش نسل جوان برسانیم.
وی درخصوص فعالیت كانون همبستگی فرزندان شاهد گفت: این كانون وظیفه دارد به تبیین مقام شهادت بپردازد و دستورات آقا را اجرا كند. از این رو برنامه ریزهای منظمی شده تا از استعدادهای جامعه استفاده كند.
افتخاری در ادامه با نقل حدیث از امام حسین (ع) گفت: این امام بزرگوار فرمودند: به جان خودم قسم در خانه ای كه در آن سكینه و فرزندان و رباب بودند را دوست دارم.
وی اظهار كرد: همسران بسیاری از شهدا هر سختی و مشكلات را به جان خریده اند و در زمان جنگ به همسران خود گفتند، شما بروید كه وظیفه ما این است شما حسینی كار كنید و ما زینبی عمل كنیم. باید در اشاعه و گسترش این فرهنگ حسینی تلاش كنیم.
افتخاری با اشاره به تحقق یافتن رسالت و آرمان های شهدا، گفت: رسالت ما این است كه این فرهنگ شهادت را به كل دنیا صادر كنیم تا الگو بگیرند. امیدوارم این حركت آغازی بزرگ و مثمرثمر برای صاحب نظران و نوقلمان كشورمان باشد و راهی نو و جدید در این زمینه باز شود.
افتخاری در مورد وجه تمایز این جشنواره با دیگر جشنواره ها گفت: وجه تمایز این جشنواره كه محوریت اصلی آن حضور همسران و فرزندان شهدا است، نشان دادن نوع سبك زندگی آنان و پشتوانه ای كه از همسران خود در طی جنگ داشته اند، است.
حسین عامریان مدیر عامل کانون همبستگی فرزندان شاهد با بیان اینکه جوانان مروز نیاز به الگوهای نوین دارند گفت: هر یک از شهدا وقتی به جبهه می رفتند خاناده را به همسرشان می سپردند لذا نقش همسران شهدا بسیار مهم است و ما از این جهت موضوع نخستین دوره این جشنواره را به همسر شهید اختصاص دادیم.