پور احمد: مرادی کرمانی همواره ردپایی روشن در ادبیات دارد
گزارش هنرنیوز از نکوداشت هوشنگ مرادی کرمانی؛
پور احمد: مرادی کرمانی همواره ردپایی روشن در ادبیات دارد
جشن پانزدهمین سالگرد تاسیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و نکوداشت هوشنگ مرادی کرمانی (به جای مادرش) عصر دیروز با حضور این نویسنده، کیومرث پور احمد، حمیدرضا شاه آبادی، افسانه شعبان نژاد و جمع کثیری از نویسندگان کودک و نوجوان در خانه هنرمندان برگزار شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۸

به گزارش هنرنیوز، در این مراسم که با حضور دانش آموزان و دوستداران هوشنگ مرادی کرمانی برگزار شد نخست مجید راستی با اشاره به رشد و پویایی کودکان ایران زمین اظهار داشت: من معتقدم باید کودکان این سرزمین را به امیدواری سوق دهیم زیرا که امید نیروی پویایی و رشد و بالندگی است. 

سپس حمیدرضا شاه آبادی با ابراز خرسندی از احساس هویت از سالگرد انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت: سالگرد انجمن به ما می گوید که سقفی به نام انجمن وجود دارد و ما برای آن می کوشیم. 

وی افزود: بهترین اثر یک نویسنده گزارش زندگی خود اوست و این اتفاق در کتاب «شما که غریبه نیستید» هوشنگ مرادی کرمانی افتاده است ما اینکه نویسنده در انتهای کتاب تاکید می کند که نویسنده آن کسی است که نسبت به وقایع اطرافش چه در گذشته، حال و آینده احساس مسئولیت و تعهد کند و هوشنگ مرادی کرمانی همیشه نگران بچه هاست. 

در ادامه این مراسم کیومرث پوراحمد کارگردان «قصه های مجید» گفت: گاه می بینیم در برخی برنامه ها برای کسانی بزرگداشت گرفته می شود که در شان آن نیست و ارزش آن بزرگداشت نازل می شود اما کسی چون هوشنگ مرادی کرمانی همیشه از خود ردپایی در ادبیات دارد و باید برای او بزرگداشت گرفت. 

وی با اشاره به ساخت و تولید «قصه های مجید» گفت: قرعه ساخت سریال قصه های مجید به نام من افتاد حتی به زغم آنکه عده معتقد بودند باید یک کارگردان کرمانی آن را بسازد و با اینکه بعدها هم سریال ها و فیلم های متعددی ساختم اما همواره مرا با نام «قصه های مجید» می شناسند. 

وی افزود: شاید اگر مادر من نبود «قصه های مجید» ساخته نمی شد و با همکاری او این اثر با مبلغی اندک تولید شد. 

وی در خاتمه تصریح کرد: «شما که غریبه نیستید» یکی از بهترین آثار مرادی کرمانی است که امیدوارم روزی کتاب درسی شود و من آن را بسازم در عین حال همواره در برابر هوشنگ مرادی کرمانی کرنش می کنم. 

در ادامه این مراسم افسانه شعبان نژاد و ناصر کشاورز نیز به ایراد سخنانی کوتاه درباره هوشنگ مرادی کرمانی پرداختند. 

در این برنامه همچنین کلیپی از اقتباس‌های سینمایی تهیه شده از آثار مرادی‌کرمانی نمایش داده شد که می توان به «قصه‌های مجید»، «مهمان مامان»، «چکمه» و «مربای شیرین» اشاره کرد. 

همچنین کودکان کار با اهدا شاخه‌های گل به «بابای قصه‌های مجید» یک قصه کوتاه را در قالب نمایش اجرا کردند و همراه با دیگر کودکان حاضر در تالار با مرادی کرمانی عکس یادگاری گرفتند. 

در انتهای برنامه بیانیه پانزدهمین سالگرد تاسیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان قرائت شد که بخشی از آن در زیر آمده است؛
«اکنون این خواسته‌ی عمومی پدیدآورندگان ادبیات کودک ونوجوان است که با قرار گرفتن در شرایطی متعادل به نیازهای متنوع مخاطبان خود پاسخ گویند، به گونه‌ای که آن‌ها ادبیات کودک و نوجوان را دریچه‌ای برای ورود به دنیایی متفاوت و البته جذاب ببینند.
دوست داریم اکنون بی‌آن‌که نگران چیزی باشیم برای کودکان ونوجوانان این مرز و بوم از بازی، شادی و رفتن به سرزمین عجایب بگوییم و کام مخاطبان خود را با مربای خیال، شیرین کنیم.
دوست داریم اکنون به شازده‌کوچولوهای سرزمینمان این ضمانت را بدهیم که در سیاره‌ی زیبا و دوست‌داشتنی آن‌ها هیچ گل سرخی چریده نمی‌شود.
دوست داریم اکنون هیچ دغدغه‌ای به غیر از گفتن قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب نداشته باشیم و حتی برای بچه‌های کوره‌پزخانه نیز تدارک یک کتابخانه مملو از کتاب‌های خیال‌انگیز ببینیم.
و دوست داریم که خیلی آرزو‌ها و آرمان‌های دیگرمان در سرزمین پهناور ادبیات کودک ونوجوان رنگ حقیقت به خود بگیرد، حقیقتی از جنس خیال و خیالی از جنس حقیقت!
در طول این سال‌ها برای محقق شدن آرزو‌هایمان تلاش بسیار کرده‌ایم و اکنون نیز برآنیم که این تلاش‌ها را استمرار بخشیم، اما نمی‌توانیم نگرانی خود را از شرایط پیش‌آمده برای صنعت نشر پنهان کنیم، زیرا اکنون به دلیل مشکلات اقتصادی و همین‌طور نوع سیاست‌گزاری‌هایی که به‌طورمستقیم صنعت نشر را تحت‌تأثیر قرار داده، ‌ تولید کتاب به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرده و بسیاری از ناشران توانایی پذیرش آثار جدید را ندارند؛ و نیازی به گفتن نیست که هزینه‌های این شرایط بیش از همه متوجه مخاطبان می‌شود.
نبودن کاغذ تحریر در فهرست کالاهای مشمول سهمیه‌ی ارزی هزینه‌های چاپ و انتشار کتاب را تا اندازه‌ای بالا برده که آن را از سبد هزینه‌ی بسیاری از خانواده‌های ایرانی خارج کرده و متأسفانه ما غافل از این حقیقت هستیم که اقتصاد نشر با نیازهای فرهنگی ما گره‌خورده و بحث تنها بر سر تعطیلی چند بنگاه اقتصادی نیست؛ و چنانچه تدبیر مؤثری نیندیشیم، تمامی دستاوردهای ما در طول سال‌های گذشته به تاراج خواهد رفت.
در این شرایط انجمن نویسندگان کودک و نوجوان خود را پایبند به ارتقا و بهبود شرایط اقتصاد نشر به‌ویژه در عرصه‌ی ادبیات کودک و نوجوان می‌بیند و صمیمانه دست یاری به سوی دست‌اندرکاران فرهنگی و دلسوزان صنعت نشر دراز می‌کند تا در سایه‌ی خرد جمعی از این فراز حساس عبور کنیم.
دراین راه توجه به حقوق پدیدآورندگان و ارج نهادن به هویت حرفه‌ای و صنفی آن‌ها از لوازم تحقق این هدف است و نمی‌توان با نادیده گرفتن اصلی‌ترین حلقه‌ی زنجیره‌ی صنعت نشر به این مهم دست یافت...» 

در پایان این مراسم همچنین، لوح یادگاری به مرادی کرمانی اهدا شد و موسیقی کودکان حسن ختام این برنامه بود.

کد خبر: 53526
Share/Save/Bookmark