شعر آیینی دچار دگرگونی و تحول شگرفی شده است
زکریا اخلاقی؛
شعر آیینی دچار دگرگونی و تحول شگرفی شده است
حجت الاسلام زكریا اخلاقی گفت: شعر آیینی كشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی از لحاظ فرم و مضمون دچار دگرگونی و تحول شگرفی شده است.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۵۷

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی نخستین كنگره شعر آیینی شفق، حجت الاسلام زكریا اخلاقی با اشاره به تعریف های متعدد از شعر آیینی افزود: شعر آیینی تعریف های مختلفی می تواند داشته باشد و بستگی دارد كه ما محدوده شعر آیینی را تا كجا بدانیم. 

وی ادامه داد: به یك معنا همه ی شعرهایی كه برخاسته از جهان بینی مذهبی هستند شعر آیینی به حساب می آیند و اگر با این معیار نگاه كنیم بیشتر شعرهای ما شعر آیینی هستند. همچنین هر شعر متعهدانه ای كه در آن تعهد وجود داشته باشد طبق این تعریف در قلمرو شعر آیینی قرار می گیرد. در تعریف دیگریاز این نوع قالب شعری آمده است: شعر آیینی آن شعری است كه در مورد اهل بیت سروده شده باشد

او با بیان این كه امروز منظور از شعر آیینی، مذهبی و دینی اطلاق می شود ، اظهار كرد: شعر آیینی در واقع همین شعری است كه به نوعی درباره معصومین و اهل بیت (ع) سروده شده است.
 
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به وضعیت شعر آیینی در عصر امروز جامعه اظهارداشت: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحول شگرفی در زمینه شعر آیینی اتفاق افتاده است، یعنی شعر آیینی ما یك شعر بسیار قابل توجهی است كه در نوع نگرش به مضامین دینی و مفاهیم آیینی یك دگرگونی ایجاد شده است.
 
وی گفت: در واقع زاویه های جدیدتر و افق های دیگری برای نگرش گشوده شده است و به دنبال آن در صور خیال و تمام وجوه مربوط به شعر یكجهش قابل توجهی داشتیم. بنابراین از لحاظ فرم و زبان شعر آیینی امروز مثل هر نوع غالب شعری دیگر كه در این سال ها سروده می شود، یك تحول چشمگیر داشته؛ به خصوص شاعران جوان ما با روحیه پر نشاط و جستجوگر و نوع اندیشانه شان تقریباً به این سمت روی آورده اند. در مجموع می توان گفت در روزگار ما شعر آیینی دارد دوره روشن و خوبی را می گذراند.
 
این شاعر آیینی با اشاره به ضرورت مطالعه شاعران جوان در كتاب های تاریخی ادامه داد: شاعران ما از مطالعات عمیق و شناخت دقیق حضرات معصومین (ع)، آن طور كه باید از حیث دانش و اطلاعات جامع، برخوردار نیستند؛ و از این جهت می بینیم كه شعرها آن طور كه باید سروده نمی شوند.
 
حجت الاسلام اخلاقی درباره تقلید كردن از آثار شاعران گفت: نكته دیگر این است كه یك مقدار روحیه تقلید و تكرار در بین شاعران ما وجود دارد، به خصوص شاعرانی كه جوان تر هستند و تازه وارد میدان شعری شدند. در مجموع وقتی به شعرهای آیینی نگاه می كنیم می بینیم غالباً یكنواخت و یكسان هستند؛ یعنیبا وجود نوآوری در اشعار باز هم یكدستی و یكسانی در آنها دیده می شود و این نشان می دهد كه باید شاعران ما تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشند و از تقلید و تكرار بپرهیزند.

وی در پایان با اشاره به برگزای نخستین كنگره شعر آیینی شفق خاطرنشان كرد: هر اتفاق ادبی كه در كشور رخ می دهد، می تواند تأثیر خودش را بر روند رشد و تعالی هنر و هنرمندانبگذارد، چرا كه برگزاری چنین رویدادهای هنری سبب حضور شاعران در یك گردهمایی بزرگ شده و استفاده از تجربیات و تبادل اطلاعات میان شاعران در آن رخ می دهد كه در مجموع می تواند برای شاعران جوان ما مفید و موثر باشد.

کد خبر: 47226
Share/Save/Bookmark