به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران؛ منوچهر اكبرلو، منتقد و مدرس فيلمنامه نويسي چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي روز سه شنبه – ۱۱ تيرماه – همزمان با دومين روز از برگزاري جشنواره در كارگاه فيلمنامه نويسي اين جشنواره اظهار كرد: در بسياري از مواقع افراد سوژههايي در ذهن دارند كه عوامل مختلفي مانع از نگارش اين سوژهها ميشود.
وي افزود: من اسم اين عوامل را مگسهايي گذاشتهام كه در موقع مطالعه و خواندن متن مزاحم فرد ميشوند و ضروري است تا با اين مگسها مقابله كرد تا ذهن نويسنده بر نوشتهاش متمركز شود.
اكبرلو با بيان اينكه داشتن انگيزه اولين عامل براي نوشتن يك فيلمنامه است گفت: رسالت اجتماعي، آموزش، لذت بردن، منافع اقتصادي، موقعيت اجتماعي، شهرت، سرگرمي، علاقه به فعاليتهاي فرهنگي، ماندگاري عقيده و خود نوشتن درماني از جمله اين انگيزههاست.
مدرس بخش فيلمنامه نويسي چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان تصريح كرد: در نوشتن يك فيلمنامه ممكن است يك يا چند مورد از اين انگيزهها دخيل باشد و ما شاهد تركيبي از اين عوامل باشيم.
اكبرلو خاطرنشان كرد: تغيير اين انگيزهها بر كميت و چگونه نوشتن فيلمنامه تاثير به سزايي دارد.
وي بر ضرورت تمرين و ممارست در نوشتن فيلمنامه تاكيد كرد و گفت: نويسندگي چيزي نيست كه به طور غريزي در انسان ايجاد شود بلكه بسياري از فيلمنامهنويسان مشهور و توانمند جهان با تمرين بسيار به اين جايگاه رسيدهاند.
اكبرلو ادامه داد: فيلمنامه نويس بايد در ابتدا با پيروي از الگوهاي موجود به توانمندي بالا برسد وسپس اگر خواست مبدع شيوه جديدي باشد.
وي با اشاره به عملكرد دو نيمكره مغز انسان، اظهار كرد: نيمكره راست با احساسات انسان و نيمكره چپ با تجزيه و تحليلها ارتباط دارد برهمين اساس براي نوشتن فيلمنامه در ابتدا بايد با نيمكره چپ قالبي براي فيلمنامه خود انتخاب كنيم و سپس آن را تعطيل كرده و با بهرهگيري از نيمكره راست تمام سوژههاي ذهني خود را بر روي كاغذ پياده كنيم.
چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان از تاريخ ۱۰ تا ۱۳ تيرماه سال ۱۳۹۲ به مدت چهار روز در استان چهارمحال و بختياري شهرستان شهركرد با حضور استانهاي آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، زنجان، گيلان، كرمان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوي، خراسان شمالي، خراسان جنوبي، گلستان، خوزستان، لرستان، مركزي و چهارمحال و بختياري توسط انجمن سينماي جوانان ايران و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري در شهركرد با عنوان بام ايران در حال برگزاري است.
همزمان با دومين جلسه نقد و بررسي آثار بخش مسابقه بام ايران
طهماسب صلح جو: بارها گفته ام و مجدد تكرار مي كنم كه فيلم كوتاه جايگاه ارزشمندي در سينما به خصوص سينماي حرفه اي دارد
عصر روز سه شنبه ۱۱ تيرماه ۵ فيلم كوتاه در بخش هاي پويا نمايي، مستند و داستاني شامل: «يادگار بهشت » به كارگرداني حامد كاتبي، «اسب چوبي» ساخته مهدي بخشي مقدم ، «۲+۱۴روز » به كارگرداني مير عباس خسروي نژاد، «لچك» ساخته هايده مرادي و «سه چنك حاك» به كارگرداني ياسر خير در محل سالن غدير فرهنگ و ارشاد استان چهارمحال و بختياري با حضور طهماسب صلح جو و برخي از عوامل فيلم ها و علاقه مندان سينماي كوتاه مورد نقد و بررسي قرار گرفت.
در ابتداي اين جلسه كارگردانان پيرامون ساخت اثر خود به گفت و گو پرداختند و طهماسب صلح جو ، منتقد سينما ضمن بيان نظر خود در رابطه با فيلم هاي نمايش داده شده گفت: بارها گفته ام و مجدد تكرار مي كنم كه فيلم كوتاه جايگاه ارزشمندي در سينما به خصوص سينماي حرفه اي دارد.
شما در داخل كشور شاهد هستيد فيلم هاي كوتاه سينماي ما در قياس با آثار پرهزينه بلند سينمايي، حرفه اي تر هستند.
صلح جو با بيان اينكه،تكنيك ، يكي از روش هاي استفاده از ابزار است افزود: هنرمند هر چه در استفاده از قابليت هاي ابزار مورد استفاده خود خلاقيت بيشتري به خرج دهد موفق تر عمل خواهد كرد.
وي افزود: برخي از فيلم ها از جمله فيلم انيميشن بيش از خود خلاقيت فيلم ساز، به تكنيك نيازمند است و فيلم ساز انيميشن بايد مهارت به كارگيري استفاده از ابراز ها را به خوبي فراگرفته و به كار بگيرد.
اين منتقد سينما يادآور شد، ساخت فيلم انيميشن يك جريان سينمايي است كه بخش اعظم آن نيازمند سرمايه گذاري است.
صلح جو ادامه داد: بسيار مشاهده شده است كه ضعف تكنيك و در اختيار نداشتن ابزار كافي هنرمند را در رسيدن به نتيجه مورد نظر ناكام گذاشته است.
او امكانات و ديجيتال را از ضروريات سينماي امروز دانست و تصريح كرد: سينما نقش بسزايي در فرهنگ يك جامعه و تغيير باور هاي افراد ايفا مي كنند و مسئولين و دست اندركاران بايد به اين موضوع توجه ويژه نشان دهند كه هرگونه غفلت از اين جانب مي تواند آثار زيان باري براي فرهنگ كشور داشته باشد.
وي در خصوص جريان ورود كارگردان به فيلم و نحوه جذب مخاطب براي تماشاي اثر افزود: نكات اصلي بايد مرحله به مرحله وارد فيلم شود به گونه اي كه يك منحني آرام را طي كند و بيننده را درگير موضوع نمايد.
طهماسب صلح جو با اشاره به اينكه برخي از منتقدان با تصور به اينكه بايد يك فيلم را در كليشه هاي از قبل تعريف شده ديد و نسبت به آن انتقاد صورت گيرد افزود: اين تصور غلط است چراكه حركت روبه جلوي سينما شرايطي را ايجاد كرده است كه مرزها و تعريف هايي كه پيش از اين براي توليدات سينمايي و فيلم هاي داستاني و مستند وجود داشت كنار گذاشته شده است .
وي با بيان اينكه، انتقاد و برقراري ارتباط با فيلم با در نظر گرفتن چنين كليشه هايي به سختي صورت مي گيرد.افزود: امروزه با وجود مكتب هاي سينمايي مرز سينماي دراماتيك و مستند به هم ريخته است و نمي توان اين امر را يك اتفاق ناخوشايند دانست چراكه قرار نسيت سينما درجا بزند و دائما يك اصولي را تكرار كند.
صلح جو گفت: مطمئنا هيچ هنرمندي با تئوري هنرمند نشده است و فيلم زماني با مخاطب و فيلم ساز ارتباط برقرار مي كند كه درست روايت شود ، همراه با كشش و تعليق باشد و فضا سازي شده باشد.
گفتني است، در روز دوم از جشنواره ۲۳ فيلم در بخش پويا نمايي، داستاني، تجربي و مستند نمايش داده شد.
چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان از تاريخ ۱۰ تا ۱۳ تيرماه سال ۱۳۹۲ به مدت چهار روز در استان چهارمحال و بختياري شهرستان شهركرد با حضور استانهاي آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، زنجان، گيلان، كرمان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوي، خراسان شمالي، خراسان جنوبي، گلستان، خوزستان، لرستان، مركزي و چهارمحال و بختياري توسط انجمن سينماي جوانان ايران و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان چهارمحال و بختياري در شهركرد با عنوان بام ايران در حال برگزاري است.