فرهاد توحیدی در خصوص آخرین وضعیت بازگشایی خانه سینما و این نکته که آیا مدیران خانه سینما تمایل دارند تا این تشکل صنفی تا پایان دولت دهم بازگشایی شود، گفت: ما تاریخ ۶ مرداد را برای برگزاری مجمع عمومی اعلام کردهایم و تا این تاریخ دولت دهم هنوز بر سر کار است و دستور جلسه ما نیز بررسی اساسنامه است و من دیروز هم نامه دعوتی خطاب به آقای شمقدری فرستادهام و از ایشان درخواست کردم تا گروه ناظرین وزارت ارشاد را برای شرکت در مجمع عمومی کتبا اعلام کنند.
وی افزود: هرچند آقای شمقدری قبلا این کار را انجام دادهاند اما ادب و مناسبات اداری حکم میکرد تا ما دوباره از ایشان برای معرفی نمایندگان ارشاد دعوت کنیم و بنابراین تمایل ما به بازگشایی خانه سینما در دولت دهم است و بخصوص با نامه روز یکشنبه رئیس جمهور حجت تمام شده است.
رئیس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: ما خیلی پیش از اینها تمایل داشتیم تا مشکل خانه سینما برطرف شود و اگر نمیخواستیم خانه سینما در دولت دهم بازگشایی شود ،اصلا وارد بحث اصلاح اساسنامه نمیشدیم.
توحیدی همچنین در پاسخ به این سوال که آخرین نسخهای که از اساسنامه به هیات مدیره ارائه شده کدام نسخه است و آیا این اساسنامه را قبول دارید یا خیر؟ گفت: ما اساسنامه هیات ۷ نفره را طرح میکنیم و به همین دلیل هم اساسنامه هیات ۷ نفره و هم اساسنامه ای که ظاهرا به تصویب شورای عالی سینما رسیده را بر روی سایت خانه سینما قرار دادهایم تا به اطلاع اصناف برسد و یادداشت وکلی خانه سینما نیز روی این اساسنامه خواهد آمد و بندهای مورد اختلاف را ایشان ذکر خواهند کرد تا اعضای خانه سینما با آگاهی کامل به مجمع عمومی بیایند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما تصریح کرد: بنابراین هر دو نسخه اساسنامه را طرح میکنیم اما معتقد هستیم این نسخهای که با هم بر سر آن توافق کردیم نسخه اصلی است و باید ان در مجمع عمومی مطرح شود اما فصل الخطاب بعدا هیات نظارت است و این هیات وقتی ما اساسنامه را در مجمع عمومی تصویب میکنیم و به این هیات ارسال میکنیم، طبیعتا اگر لازم بداند اصلاحات لازم را انجام خواهد داد.
وی تاکید کرد: بنابراین طبیعی است که ما باید به یک متنی برسیم که این متن هم مورد قبول مجمع عمومی خانه سینما باشد و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که ما تحت نظارت آن فعالیت میکنیم این اساسنامه را پذیرفته باشد.
توحیدی در ادامه بیان داشت: بحث ما هم کاملا روشن است و به اقایان گفتیم که این اساسنامه حکم اساسنامه پیشنهادی را دارد و حتی در این زمینه قانون اساسی را برای دوستان مثال زدیم که وقتی قانون اساسی نوشته شد به رفراندوم گذاشته شد و قبل از اینکه مردم ۹۸ درصد رای بدهند این قانون اساسی رسمیت نداشت و با رای مردم رسمیت پیدا کرد. این اساسنامه هم همینطور است و یک صنف باید با آن زندگی کند، بنابراین باید آنرا قبول تا بر مبنای آن بتواند مناسبات خود را تنظیم کند و پیش از اینکه صنف تصویب کند، این اساسنامه نافذ نیست.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چقدر به تصویب اساسنامه توسط مجمع عمومی خانه سینما خوشبین هستید گفت: من شخصا به تصویب اساسنامه خوشبین هستم و فکر میکنم در مجمع عمومی این اساسنامه بتواند تصویب شود در واقع ما همین الان خانه سینما را باز شده فرض میکنیم.