به گزارش هنرنیوز؛ آیین اختتامیه هفتمین جشنواره ملی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم «پروین اعتصامی» شامگاه جمعه ۴ اسفند، با حضور «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از مسئولان فرهنگی، هنرمندان و فیلمسازان در تالار ایوان شمس برگزار شد.
این مراسم که اجرای آن برعهده «ژاله صادقیان» بود، با پخش آنونس جشنواره آغاز شد، سپس «مازیار رضا خانی» دبیر جشنواره از همیاری و حمایت محمد حسینی، مهندس جعفریجلوه و هیئت داوران تشکر کرد و اظهار داشت: «هیئت انتخاب بیش از ۸۰۰ فیلم را بازبینی کردند و در نهایت ۱۰۱ فیلم به بخش مسابقه راه یافتند. در اینجا از محبتهای آقایان حبشی، منبتی و پدر بزرگواره جشنواره پروین آقای اصلانی، بسیار سپاسگزارم.
وی افزود: فشارهای مالی بر جشنواره امسال به شدت زیاد بود و حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، برگزاری این دوره از جشنواره را برای ما مقدور کرد. همچنین اگر حمایت و درایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نبود، قطعا این دوره از جشنواره برگزار نمیشد.»
در ادامه دکتر حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جایگاه سخنران حاضر شد و بیان داشت: این جشنواره به نام پروین، شاعر نامی ایران است و خوب است که به اختصار درباره شخصیت این بانوی گرانقدر هم بگوییم. بیش از ۷۱ سال از درگذشت پروین می گذرد، اما در میان ایرانیان جایگاه والایی دارد، او شاعری است که با بهرهگیری از عواطف، احساسات و نگاه انسانی توانسته آثار ارزشمندی به جا گذارد و علاوه بر شاعران، برای همه هنرمندان حتی فیلمسازان این دوره هم منبع الهام باشد و از زبان همه موجودات اعم از جماد، نبات، حیوان و انسان سخن گفته است و با صد افسونگری و رنگ آمیزی توانسته همگان را مجذوب آثار خویش کند و پیام ارزشمند و انسانی خود را انتقال دهد.
وی در ادامه افزود: پروین شاعری است که از بیعدالتیها رنج می برد و انسانها را از ریاکاری، آز و طمع بر حذر میدارد.
در ادامه این مراسم، فیلم کوتاهی از زندگی روزمره و خاطرات استاد سید محمد ترابی و دکتر کاظم دزفولیان پخش شد، سپس آقایان قاضینظام، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مهندس جعفری جلوه قائم مقام رییس صدا و سیما، حسن نیکبخت روابط عمومی بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس،خانم معدنیپور سرپرست امور زنان شهرداری تهران به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی سن حاضر شدند و تندیس زرین و لوح تقدیر این دوره از جشنواره را به این دو استاد ادبیات، اهدا کردند.
بنابراین گزارش، ادامه مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره پروین نیز به تجلیل از بانوان جانباز و ایثارگر اختصاص داشت و تندیس پروین زرین به همراه لوح تقدیر و مبلغ ۲ ملیون ریال از سوی امور بانوان شهرداری تهران و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، به پاس جان افشانی در راه اسلام و میهن به پنج بانوی ایرانی اهدا شد.
دکتر دولت خلیلوند، متخصص پاتولوژی و جانباز ۲۵ درصد،دکتر زینب امیری مقدم، فوق تخصص جراحی قلب کودکان، رزمنده ۸ سال دفاع مقدس در غرب کشور،دکتر معصومه آباد، جانباز ۵۰ درصد و عضو شورای شهر تهران،مژده اونباشی، کارشناس الهیات و جانباز ۵۰ درصد،فهیمه مراد پور، بهیار و جانباز شیمیایی، همچنین جایزه ویژه هیئت داوران این دوره از جشنواره فیلم پروین برخلاف سالهای گذشته، به ۵ بانوی ایثارگر و موفقی که سوژه فیلمهای راه یافته به بخش مسابقه جشنواره بودند، تعلق گرفت. این جایزه ویژه که عبارت بود از تندیس نیلوفر سیمین، لوح تقدیر و ۵ میلیون ریال جایزه نقدی به این افراد اهدا شد:
خدیجه گنجی به خاطر نگهداری از دختر بچهای بیسرپرست،محبوبه رمضانی به خاطر عفو قاتل برادرش و تلاش در عرصه عفو قاتلان غیر عمد، خدیجه شیرازی، بیمار ام اسی، برای نگهداری از دو فرزند معلول،گلرخ آزرمی برای مقاومت و زندگی پرتلاش بعد از شهادت ۷ نفر از اعضای خانوادهاش در بمباران.
بعد از این مرحله از اهدای جوایز، گروه موسیقی بیدل به سرپرستی و خوانندگی حسامالدین سراج، به اجرای برنامه پرداختند.
در ادامه مراسم تجلیل و قدردانی از مرتضی احمدی، هنرمند پیشکسوت رادیو، تئاتر و تلویزیون به پاس دوران درخشان فعالیت و جایگاه درخشانی که در کارنامه هنری و فرهنگی ایران به جا گذاشته است، تجلیل شد، با با تشویق بیوقفه حضار همراه بود.
احمدی که تندیس پروین زرین و لوح تقدیر خود را از دکتر محمد حسینی و داوود رشیدی دریافت کرد، گفت: ۷۱ سال است که برای هنر این کشور کار میکنم و همیشه سعی داشتهام در هر برنامه ای شادی را فراموش نکنم. دوستی از من پرسید که چرا پشتت خمیده شده است و قوز کردهای؟ من در جواب گفتم: ۷۱ سال است در برابر مردم تعظیم کردهام، میخواهی خمیده نشوم؟ الان هم میگویم دست و پاس شما مردم خوبم را میبوسم.
همچنین داود رشیدی نیز دست استاد احمدی را بوسید و سپس گفت: «استاد مرتضی احمدی در یک تعریف ساده نمیگنجد، ایشان در عرصههای هنری مختلف مانند دوبله، گویندگی رادیو، تئاتر، تلویزیون و سینما فعالیت گسترده داشتهاند.
مرتضی احمدی از از پیشکسوتان و اساتید پیش پرده خوانی است، شناخت ایشان از فرهنگ فولکلور ایران بخصوص تهران منحصر به فرد است. برای استاد احمدی عزیز سلامتی و طول عمر آرزو می کنیم.
مرتضی احمدی هم، خطاب به وزیر گفت: مجموعهای از ۱۲۰ پیش پرده خوانی همراه با ریتم و نت کامل را در ارشاد دارم، که امیدوارم مجوز چاپ آن به زودی صادر شود.
در این دوره از جشنواره نیز به سنت سالهای گذشته، از ۶۰ نفر از چهرههای فرهنگی و هنری درباره انتخاب بهترین زن بازیگر نسل دوم و سوم نظر سنجی صورت گرفته بود که به تربیت لیلا حاتمی، نگار جواهریان و ترانه علیدوستی بیشترین آرا را کسب کرده بودند، اما هیچ یک برای دریافت جایزه خود در سالن حضور نداشتند.
در پایان نیز محمدرضا اصلانی داور این دوره از جشنواره به قرائت بیانیه هیئت داوران پرداخت و گفت: این جشنواره با معضل بودجه مواجه است و وقتی بودجه این دوره را تصویب میکردیم فکر نمی کردیم طوفانی از معضلات اجتماعی پیش روی ما باشد،امیدوارم مدیران به هوش ما به این معضل نگاهی مدبرانه داشته باشند.
سپس هیئت داوران متشکل از آقایان منبتی، اصلانی، جعفریجلوه و مینو فرشچی به همراه دبیر جشنوراه و فرناز قیصری پور دبیر اجرایی جشنواره پروین، روی سن حاضر شدند و به اهدای جوایز بخش مسابقه فیلم پرداختند.
***جوایز مسابقه ملی هفتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی:
** بخش نیلوفر زرین:
۱ - بهترین فیلم داستانی:
صبا (رقیه توکلی)
۲ - بهترین فیلم مستند:
۲۱ آگهی استخدام (فرحناز شریفی)
۳ - بهترین فیلم تجربی:
دیپلم افتخار : صندلی زمان (عسل غریب)
۴ - بهترین فیلم پویانمایی:
بخش زایمان (بهنام دلداده)
***بخش نیلوفر سیمین
۱ - بهترین پژوهشگر زن:
رخساره قائم مقامی ( تنهایی پرهیاهو)
۲ - بهترین انیماتور زن:
مریم خلیل زاده - مریم چرم چی (کبوتر سفید کنار آینه)
۳ - بهترین بازیگر زن:
سهیلا گلستانی( صبا)
۴ - بهترین کارگردان زن:
سهیلا گلستانی (بازگشت)
۵ - بهترین فیلمنامه نویس:
رقیه توکلی (صبا)
۶ - بهترین تدوینگر زن:
عاطفه خادم الرضا (زندگی بداهه)
***بخش ویژه:
۱ - تهران، مترو، زنان (بهاره بهارفر)
۲ - کمان راست ( علی پورطالبی)
***بخش نگاه نو:
چیدن سپیده دم (تیمور قادری)
***بخش بانوی قهرمان ایرانی
زندگی پای چوبه دار (مهدی گنجی)
***بخش پروین اعتصامی
مشاهیر پروین اعتصامی ( اهورا شهبازی)
***بخش پیامبر اعظم (ص)
محمد (ص) پیام آور رحمت و مهربانی (محمود سلطان پور)