برآبادی:سوژه‌ ملموس با پرداخت ساده کودک را به رمان جذب می‌کند
به بهانه پروژه «رمان کودک» دفتر ادبیات کودک و نوجوان؛
برآبادی:سوژه‌ ملموس با پرداخت ساده کودک را به رمان جذب می‌کند
محمود برآبادی داستان نویس حوزه کودک و نوجوان گفت: معمولا این طور به نظر می‌رسد که بچه‌ها، بویژه در دوران کودکی کم‌حوصله هستند و حوصله خواندن توضیحاتی را که نویسنده درباره قهرمان داستان می‌دهد، ندارد؛ به همین دلیل رمانی توسط کودکان خوانده می‌شود که زبان روان، ساده و صمیمی داشته باشد و عاری از جملات طولانی و کلمات دشوار باشد.
 
تاريخ : دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۷

وی در ادامه با بیان اینکه نوع گفت و گوی شخصیت‌های یک رمان کودک باید به بیان کودکان نزدیک باشد تاکید کرد: اگر رمانی این ویژگی‌ها را داشته باشد می‌تواند باب طبع کودکان قرار گیرد.
برآبادی گفت: سختی کار هم درست همین است یعنی پرداخت یک داستان خوب به شیوه‌ای که باب طبع و سلیقه گروه سنی کودک باشد. این کار مستلزم شناخت درست و دقیق نویسنده از مخاطب است. نویسنده رمان کودک باید حساسیت کودک را به خوبی بشناسد.
این داستان نویس ادامه داد: نویسنده باید متوجه باشد که مخاطب کودک به اندازه مخاطب بزرگسال پشتوانه فکری و ذهنی ندارد و نویسنده نمی‌تواند با قلقلک دادن و بالا و پائین کردن حسیاست آن‌ها مخاطب خود را به داستان جلب کند. از این نظر آزادی عمل نویسنده رمان کودک کمتر از نویسنده رمان بزرگسال است.
برآبادی اظهار کرد: نویسنده رمان کودک می‌تواند با موضوعات و سوژه‌هایی که برای کودکان ملموس است و در اطراف کودک وجود دارد و کودکان آن‌ها را می‌بیند و لمس می‌کنند، پل ارتباطی با کودک برقرار کند.
وی در پایان افزود: به جای توصیف‌های شاعرانه و ادیبانه باید با نشان دادن چیزهای ملموسی که شخصیت‌ها درگیرش هستند و توصیف صحنه و داشتن دیالوگ صمیمانه و نزدیک به بیان کودک می‌توان رمان خوبی برای کودکان خلق کرد.
دفتر ادبیات کودک و نوجوان حوزه هنری تا پایان امسال ۲۵ رمان کودک را تهیه می‌کند و برای انتشار به سوره مهر تحویل می‌دهد.

کد خبر: 61365
Share/Save/Bookmark