خداحافظی تلخ محمد چرمشیر با معلمی در دانشگاه
خداحافظی تلخ محمد چرمشیر با معلمی در دانشگاه
محمد چرمشیر نمایشنامه‌نویس و مدرس تئاتر گفت: من امسال برای آخرین سال مشغولیت معلمی‌ام را در دانشگاه تعطیل کردم و دیگر معلم نیستم و امروز لحظات غمگینی را به خاطر این ماجرا با تنهایی خودم سپری می‌کنم.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۳۵

به گزارش هنرنیوز، روز گذشته ۱۸ خرداد ماه در محمد چرمشیر نمایشنامه‌نویس مطرح تئاتر کشورمان در مراسم اختتامیه مسابقه نمایشنامه‌خوانی «شنبه‌های مولوی» از پایان دوره معلمی‌اش در دانشگاه خبرداد.
محمد چرمشیر نویسنده و مدرس سرشناس تئاتر اظهار داشت: من نمایشنامه‌نویس‌ام و غیر از آن کار دیگری بلد نیستم و خودم هم هنوز نمی‌دانم که نمایشنامه‌نویس خوبی هستم یا بدی اما سعی کردم چیزی بر تئاتر این مملکت بیافزایم‌.
وی تصریح کرد: من هیچ وقت تئاتر را جای رقابت ندیدم‌، من نمایشنامه‌نویسی را جایی دیدم که باید تجربه کرد و چیزی به اندیشه‌مان بیافزایم. من امسال برای آخرین سال مشغولیت معلمی‌ام را در دانشگاه تعطیل کردم و دیگر معلم نیستم و امروز لحظات غمگینی را به خاطر این ماجرا با تنهایی خودم سپری می‌کنم. من از ۱۸ سالگی وارد دانشگاه شدم و ۲۰ سال هم معلم دانشگاه بودم اما از امسال دیگر این کار را نمی‌کنم.
چرمشیر گفت: تئاتر ما امروز روزهای بدی را می‌گذراند‌، اینکه بگویم مدیران خوبی بر سر این کار نیستند، خیلی درست نیست به هر حال همان قدر که ما به زمان نیاز داریم مدیران هم به زمان احتیاج دارند تا خود را با شرایط تطبیق دهند‌، من به این حرف‌ها کاری ندارم. با خودمان کار دارم، می‌دانم که داریم به خودمان جفا می‌کنیم. ما یادمان رفته است که نمایشنامه‌نویسی یک علم است و فقط با استعداد ما سر و کار ندارد،‌ ما وارد یک جرگه علمی شدیم و باید وسایل آن را در دست داشته باشیم.
این مدرس تئاتر بیان داشت: ما قائل به این هستیم که استعدادهایی داریم که از آنها تغذیه می‌کنیم، این حرف به این معنی است که به علم و گذشته مان اعتقاد نداریم، ما گذشته‌مان را نمی‌شناسیم.
این نمایشنامه‌نویس ادامه داد: بسیاری از متن‌های که به مسابقات و جشنواره‌های مختلف می‌رسند ضعیف هستند. در هر جشنواره بالغ بر ۸۰۰ نمایشنامه می‌آید و از بین آن فقط شاید ۳۰ نمایشنامه، راه پیدا کنند. باید پرسید که بقیه آن پس چه هستند؟! بگذریم از اهمال کاری‌ها و سلایق داورها‌، مگر چقدر می‌شود این سلایق فردی را اعمال کرد. باید پذیرفت که ما دچار کمبود هستیم‌، سرانه کتاب ما نزدیک به صفر است. ما خریدار کتاب و فیلم نیستیم، ما خریدار اخبار حرفه‌مان نیستیم.
چرمشیر در پایان سخنانش گفت: واقعیت چیزی است موجود و خارج از تخیل و خواست ما. من دیگر معلم نیستم ولی همچنان گرفتار معلمی هستم. همیشه سعی کردم که بگویم که احتیاج به سواد و دانش داریم.

کد خبر: 59395
Share/Save/Bookmark