شان تئاتر ایران از تئاتر آسیا بالاتر است
گزارش هنرنیوز از اولین نشست رسانه ای بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛
شان تئاتر ایران از تئاتر آسیا بالاتر است
 
تاريخ : دوشنبه ۲۰ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۴۸
محمد حیدری در اولین نشست رسانه ای بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: شانیت تئاتر ایران را نباید نادیده گرفت و من شانیت تئاتر کشور را بالاتر از تئاتر آسیا می دانم ونباید خود را در بخش بین الملل دست کم بگیریم.

ولین نشست رسانه ای بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر با حضور محمد حیدری دبیر جشنواره و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی این جشنواره برگزار شد.

در ابتدای این نشست حیدری دبیر جشنواره سخنانش را اینگونه شروع کرد: امسال در حوزه تئاتر کشور شاهد تغییراتی بودیم در 6 ماهه اول سال با تغییرات مدیریتی و تغییر معاونت هنری و مدیرکل هنرهای نمایشی آنطور که باید در موعد مقرر به اهداف خود دست پیدا نکردیم اما در 6 ماهه دوم سال و بعد از تغییرات مدیریتی، برنامه ریزی هایی را در بخش های مختلف پیش بینی کردیم واین پیش بینی ها را ادامه دادیم تا به جشنواره رسیدیم.

وی افزود: بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با ارسال فراخوان در حدود 11 ماه پیش کار خود را آغاز کرد که در بخش چشم انداز 294 اثر را دریافت کردیم که 209 اثر از تهران و85 اثر از شهرستان بود که در مرحله بازبینی 20 اثر انتخاب شدند که به جشنواره رسیدند، در بخش تجربه های نو 234 اثر ارسال شد که25 اثر بازبینی شد که 9 اثر برای شرکت در جشنواره پذیرفته شد.

حیدری در ادامه گفت: بخش مرور تئاتر ایران و بخش پژوهش بخش هایی هستند که برای اولین بار به این جشنواره اضافه شده است که در بخش مرور تئاتر ایران شاهد حضور جوان ها بخصوص جوان های شهرستانی هستیم و 85 اثر از سراسر کشور برای شرکت در این بخش داشتیم که 18 اثر به جشنواره راه یافته است و در بخش پژوهش 25 مقاله خارجی و17 مقاله ایرانی به جشنواره راه پیدا کردند که موضوعات آن 25 دی ماه همزمان با جدول تئاتر فجر اعلام می شود.

دبیر جشنواره تئاتر فجر تاکید داشت: در بخش مناطق 25 اثر ودر بخش پایان نامه های برتر4 اثر در این جشنواره حضور دارند و بخش مسابقه بین الملل با 8 اثر ایرانی و7 اثر خارجی برگزار می شود اما دربخش نمایش خیابانی ما شاهد 25 اثر در دو بخش انقلاب اسلامی وتئاتر مریوان هستیم که آثار در بخش انقلاب به صورت مسابقه ای ورقابتی حضور دارند، در بخش تولید نمایشنامه و نمایشنامه خوانی 9اثر در جشنواره حضور دارد که دو اثر به عنوان مهمان هستند.

محمد حیدری اظهار داشت: بازار تئاتر امسال نیز با رویکردی تازه برگزار خواهد شد که در آن شاهد حضور گروه های تئاتری ایرانی ومدیران کمپانی ها وفستیوال های معتبر جهانی خواهیم بود این بازار امسال با دو شکل متفاوت در محتوا و ساختار به کار خود ادامه می دهد که در آن میزهایی برای استقرار مدیران بین المللی یا کارگردانان گروه های تئاتری پیش بینی شده است که این افراد از ساعت 9 تا 15:30 در این بازار حضور خواهند داشت که در هر روز 8 گروه تئاتری در این بازار حضور پیدا می کنند ومکان های ویژه ای برای تبلیغات این گروه ها به آنها داده می شود ودر شروع این بازار به هر گروه20 دقیقه اختصاص داده می شود تا فیلم، بروشور و... از گروه خود ارائه دهند که ما این شرایط را برای 40 گروه فراهم خواهیم کرد که ثبت نام نیز برای شرکت شروع شده است.

وی ادامه داد: از دیگر اتفاقات نو در این جشنواره در نظر گرفتن سانس هایی ویژه برای اصحاب رسانه وهنرمندان تهران وشهرستان است همچنین تهیه وارسال دو ویژه نامه به تیراژ 20 هزار که قبل از شروع تئاتر فجر جهت معرفی سالن های تئاتر در جشنواره و سالن های تئاتر در کشور ومراکز رفاهی که در اطراف این سالن ها وجود دارد تا مردم را همچون شعار «تئاتر برای همه» درگیر ومتوجه این اتفاق بزرگ تئاتری کند که البته این ویژه نامه به درب منازل ارسال می شود.

حیدری گفت: برای اولین بار همراه با این جشنواره سه جشنواره فجر استانی در استان های البرز،گلستان وخراسان شمالی برگزار می شود که در هر روز 2 اجرا در هرکدام از این استان ها داریم و همچنین اجرای نمایش های عروسکی که در گیلان خواهیم داشت.

این دبیر خاطر نشان کرد: کمک هزینه هایی که قرار بوده به گروه ها داده شود با توجه به معیارها وطراحهایی که گروه ها داده اند ارائه می شود واین کمک هزینه ها از قراردادشان کم نمی شود وتنها برای حضرشان در جشنواره است.

وی افزود: در جشنواره امسال 15 اثر از کشورهای ایتالیا، آلمان، لهستان، جمهوری چک، یونان، روسیه، استونی، کره، چین و کانادا حضور دارند که دو اثر خیابانی از لهستان وایتالیا نیز داریم البته شانیت تئاتر ایران را نباید نادیده گرفت ومن شانیت تئاتر کشور را بالاتر از تئاتر آسیا می دانم ونباید خود را در بخش بین الملل دست کم بگیریم.

حیدری تاکید داشت: کارگاه های آموزشی این جشنواره از 16 تا 21 بهمن ماه در دو بخش برگزار می شود که یک بخش آن از 16 تا 22 بهمن ماه و دو کارگاه ویژه و نشست ویژه جشنواره از 23 بهمن ماه تا 1 اسفند ماه برگزار می شود.

وی در پایان بودجه این جشنواره را یک میلیارد وششصد میلیون تومان اعلام کرد.
کد خبر: 22395
Share/Save/Bookmark