به گزارش هنرنیوز دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در گفتگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر در مورد برگزاری بخش «تجلی اراده ملی» سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: این بخش برای تکریم و تجلیل از سینماگران است و هر ساله توسط تعدادی از نهادها و دستگاه های کشور برگزار میشود و نقش بسیار خوبی و تأثیرگذاری دارد. همچنین مشوق بسیار خوبی است که آن نکاتی که مدنظر این نهادهاست؛ برای نمونه ستاد اقامه نماز، که بایستی ترویج نماز را در برنامه خود داشته باشد یا بنیاد شهید که میخواهد فرهنگ ایثار و شهادت را ترویج کند از این جهت، برگزاری بخش «تجلی اراده ملی» خوب و مفید است.
وی همچنین گفت: لذا در بخش «تجلی اراده ملی» به این مسائل پرداخته میشود و سال به سال این موضوعاتی که مدنظر مجموعهها و نهادهاست بیشتر مورد توجه قرار میگیرد چون یک رقابت سالم و مثبتی ایجاد میشود به کارهای صوری و ظاهری هم بسنده نمیشود. یعنی این کارها عمق میگیرد و جاذبه بیشتری پیدا میکند.
حسینی در ادامه تأکید کرد: خیلی وقت ها تبلیغ غیرمستقیم تأثیر بیشتری دارد. از این جهت فکر میکنم که برگزاری این بخش از جشنواره بینالمللی فیلم فجر، حرکت بسیار خوبی است و از این نهادها بایستی تقدیر و تشکر کرد. امیدواریم بقیه نهادهایی که مشارکت ندارند آنها هم ترغیب بشوند به اینکه در این امر ملی مشارکت کنند و صرفاً ما به ایرادگیری و اشکال گرفتن به فیلم های سینمایی اکتفا نکنیم، بلکه تشویق فیلم های خوب، سینماگران خوب، بازیگران خوب، تهیهکنندگان خوب و کارگردانان خوب، میتواند عاملی باشد برای اینکه این ها در مسیر درستی حرکت خودشان را استمرار ببخشند.
وی در مورد برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر و تأثیر آن بر روند رشد سینمای ایران گفت: به هر حال در جشنواره فیلم فجر کارنامه یکساله سینماگران عزیز ما ارائه میشود و فرصت خوبی است که خود سینماگران بیایند و خود را ارزیابی کنند و همینطور رسانهها، مردم، نخبگان جامعه و مسئولین ببینند که چه وضعیتی الان حاکم است و چه پیشرفت هایی صورت گرفته است. از این جهت ما سال به سال شاهد هستیم که این جشنواره که مهمترین جشنواره ماست رونق بیشتری پیدا میکند.
” حسینی: یکی از اولویت های ما در حال حاضر ساخت فیلم هایی است که قابل ارائه در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای اسلامی باشد. ساخت فیلمی مثل «۳۳ روز» و یا فیلم «شکارچی شنبه» در همین ارتباط بود که در سال گذشته انجام شد و بعضی از پروژههای دیگر هم الان در دست اقدام است. “
وی همچنین گفت: همینطور سینماگران کشورهای دیگر هم در جشنواره بینالمللی فیلم فجر حضور پیدا میکنند، فرصت خوبی برای تبادل نظر و دیدن بعضی از آثار آنها است و یک رقابت مثبتی بین بازیگران، فیلمنامهنویسان، کارگردانان، تهیهکنندگان و همه عوامل و دستاندرکاران ساخت یک فیلم بوجود میآید.
حسینی در مورد برگزاری همایش بینالمللی «بیداری اسلامی در سینما» گفت: هنرمندان قطعاً نقش بسیار خوبی را میتوانند ایفا کنند هر پیامی در قالب هنر اگر ارائه شود رساتر، نافذتر و ماندگارتر خواهد بود. از این جهت انتظار داریم که هنرمندان هم، نسبت به این قضیه بیتفاوت نباشند و از تجربه خوبی که در ایران هست استفاده مفیدی بکنند. ما در ایران شاهد تولید سریال ها و فیلم های سینمایی خوبی هستیم که در طی این سه دهه ساخته شده است. و طوری نیست که الان افراد بیایند بگویند که سینما فقط در مسیر اهداف غرب است و سوژههایی را باید انتخاب کنیم که از کشورهای اروپایی طبعیت کند، نه ما نمونههای بسیار خوب و موفقی داریم که هم مضامین والایی دارند و هم تأثیرگذار بودهاند. از این جهت آمادگی هم داریم که کارهای مشترک خوبی را با کشورهای مختلف از جمله؛ مصر، تونس، لیبی و انجام دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد هم اندیشی میهمانان همایش «بیداری اسلامی در سینما» با مسئولان سینمایی ایران و تلاش های ایران در این زمینه گفت: یکی از اولویت های ما در حال حاضر ساخت فیلم هایی است که قابل ارائه در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای اسلامی باشد. ساخت فیلمی مثل «۳۳ روز» و یا فیلم «شکارچی شنبه» در همین ارتباط بود که در سال گذشته انجام شد و بعضی از پروژههای دیگر هم الان در دست اقدام است.
وی همچنین گفت: در همین سفر اخیر وزیر فرهنگ فلسطین به ایران بحث شد که ما فیلمی در مورد مقاومت ۲۲ روزه مردم غزه هم داشته باشیم. درباره تونس و مصرهم علاقمند هستیم که آثاری را تولید کنیم قطعاً اگر سینماگران داخلی در این زمینه همت کنند مورد حمایت خواهند بود و تلاش میکنیم که از سوی این کشورها هم هنرمندانی راغب بشوند که در این کار مشارکت کنند و بتوانیم کارهای ارزنده و تأثیرگذاری را ارائه بدهیم.
سید محمد حسینی در ادامه افزود: بالاخره هنرمندان نمیتوانند نسبت به این مسأله بسیار مهم، بیتفاوت باشند لذا رفت و آمدهای خوبی بوده و هیات های متعدد سینمایی از کشورهای مصر و تونس به ایران آمدهاند و متقابلاً دوستان ما به تونس رفتند و به دلیل سختگیریهایی که از گذشته وجود دارد این مجال هنوز ایجاد نشده است. ولی به هر حال این کار در اولویت های ما هست امیدواریم انشاءالله بتوانیم آثار سینمایی ارزشمندی را تولید کنیم.
همینطور در زمینه کتاب و دیگر مقولات نیز فعالیت میکنیم و بیشتر جشنوارههایی که در طول سال به غیر از جشنواره فیلم فجر برگزار میکنیم تحت عنوان جشنواره شعر، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی در مورد مقاومت است. برای نمونه در سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، بخش خاصی را به «بیداری اسلامی در سینما» اختصاص دادیم که هنرمندان و صاحبنظران از کشورهای مختلف جهان در آن شرکت کردند و نظرات و راهکارهای خود را در این زمینه ارائه دادند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این گفتگو تأکید کرد: در مجموع از برگزاری سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر راضی هستیم، البته خُب به طور طبیعی ضعف هایی در بعضی از فیلم ها وجود داشت اما جشنواره فیلم فجر امسال، خوب، منظم و جالب برگزار شد.